2.8.2020

Furuholmille sata Inter-maalia täyteen 

Timo Furuholm tuuletti sadatta maaliaan Inter-paidassa eilisessä ottelussa. (Kuva: Tero Wester)

Timo Furuholmin avausmaali eilisessä IFK Mariehamn -ottelussa oli hyökkääjän uran sadas maali Inter-paidassa. ”Furkka” on ensimmäinen Interissä sataan maaliin yltänyt pelaaja ja eilisen toisen osuman myötä hänellä on maaleja Inter-paidassa kasassa jo 101. 

Eilisen maalit nostivat 32-vuotiaan ykköseksi myös seuralle Veikkausliigassa tehdyissä maaleissa ohi Mika Ojalan. Furuholmilla liigamaaleja on nyt kasassa kaikkiaan 74 ja Ojalalla yksi vähemmän. Sarjamaalien määrässä Furuholmin kanssa kärkipaikan jakaa Tero Forss, jonka 74 Inter-maalista osa on alemmilta sarjatasoilta.

Jo vuonna 2005 ensimmäisen maalinsa Interissä tehnyt Porin Pormestarinluodon kasvatti arvelee sadan maalin ylityksen kertovan jotain paitsi seurasta, niin myös pelikavereista.

– Se kertoo siitä, että olen löytänyt aikoinaan seuran, jossa on hyvä olla. Ympärillä on myös pyörinyt kaikkien näiden vuosien aikana laadukkaita pelaajia, jotka ovat mahdollistaneet maalien tekemisen. Tietysti matkaan mahtuu myös paljon työtä ja vastoinkäymisiä. Sellaista ammattiurheilu on, Furuholm pohdiskelee.

Jo aiemmin Ojalan ja Forssin kokonaismaalimäärässä ohittaneen Furuholmin täysosumien määrä kasvoi edellisestä uutisoinnista myös ”Furkan” kentän ulkopuolisen maalivainun perusteella. Vähäisiltä tuntuneet Liigacupin ja Suomen Cupin maalien määrät saivat hyökkääjän muistelemaan ensimmäisiä Inter-kausiaan ja otteluraporteista paljastui lopulta peräti kahdeksan tilastoista puuttunutta osumaa.

– Tässä on ollut epäselvyyksiä maalien oikeasta määrästä, kun ensimmäisten vuosien maaleja ei oltu kokonaan tilastoitu. Onneksi Teemu Turusen vuonna 2007 antama nappisyöttö, ja sen jättämät muistot, johdatti meidät oikeille jäljille ja penkomalla löytyi sitten lisää osumia, Furuholm sanoo viitaten aikanaan Kupittaa 5:lla Hakaa vastaan Liigacupissa tulleeseen maaliin.

– Lopulta nämä tilastot ovat vain numeroita siihen verrattuna, kuinka värikäs koko matkani jalkapallon ja Interin parissa on ollut, hyökkääjä lisää.

Furuholmin maaleista 19 on syntynyt Suomen Cupissa, 7 Liigacupissa, 1 Eurooppa-liigan karsinnassa ja siis 74 Veikkausliigassa.