8.2.2021

Furuholm ja Riveiro alueen parhaat

Timo Furuholm palkittiin Läntisen alueen Vuoden pelaajana. (Kuva: Tero Wester)

 

Vuoden 2020 alueelliset palkittavat julkaistiin lauantaina järjestetyssä Seurojen ääni -webinaarissa.

Suomen Palloliiton Läntisen alueen Vuoden pelaajana palkittiin edustusjoukkueen kapteeni Timo Furuholm ja Vuoden valmentajana edustusjoukkueen päävalmentaja José Riveiro. Lisäksi Respect-palkinnon sai Inter-legenda Severi Paajanen, joka on vuodesta 2008 lähtien toiminut TPS Sateenkaari -erityisryhmän valmentajana.

Alla perustelut valinnoille.

VUODEN PELAAJA: Timo Furuholm

FC Interin kokenut kapteeni jatkoi kaudella 2020 vahvoja otteitaan. Timo Furuholm viimeisteli kaudella kymmenen liigamaalia ja toimi lisäksi syöttäjänä viiteen osumaan. Veikkausliigan maalipörssissä hän sijoittui kolmanneksi ja ylitti kauden aikana sadan FC Interille tehdyn maalin rajapyykin. Furuholm on maaliensa lisäksi joukkueessaan iso ”liideri” ja hän auttoi FC Interin hienoon menestykseen kaudella 2020.

Myös jalkapalloelämän ulkopuoliset asiat Inter-kapteenilta sujuivat. Mies sai päähänsä ylioppilaslakin ja aloitti opinnot Turun yliopistossa.


Kuva: Juha Tamminen

VUODEN VALMENTAJA: José Riveiro

José Riveiro on nostanut FC Interin taistelemaan Veikkausliigan voitosta molempina vuosina, joina hän on turkulaisjoukkueen päävalmentajana toiminut.

Interin pelaaminen ihastuttaa lukuisia jalkapallokatsojia ja päättyneellä kaudella sinimustapaitainen ryhmä pokkasi kahdesti hopeaa. Ensin Suomen Cupissa, jossa vain finaalivastus HJK oli parempi ja marraskuussa Inter pääsi Riveiron johdolla juhlimaan Veikkausliigan hopeisia mitaleja toisen kerran peräkkäin.

 

 

 

 

 

 


Kuva: Tero Wester

RESPECT-PALKINTO: Severi Paajanen – TPS Sateenkaari

TPS Sateenkaari on erityisryhmä, joka tarjoaa liikuntaa ja yhdessäoloa, kehittää liikunnallisuutta ja ryhmässä käyttäytymistä sekä sääntöjen noudattamista.

Ryhmä on tarkoitettu kaikille yli 13-vuotiaille, eikä yläikärajaa ole. Joukkue koostuu tällä hetkellä noin 15 aktiivisesta pelurista ja lisää innokkaita mahtuisi mukaan. TPS Sateenkari osallistuu vuosittain kahteen SM-turnaukseen, jotka järjestetään Helsingissä ja Hämeenlinnassa. Edeltävinä vuosina joukkue on voittanut useasti C-lohkon Suomen mestaruuden. 

Joukkueen toiminta on alkanut jo 90-luvun lopulla, ja Severi Paajanen on toiminut ryhmän valmentajana vuodesta 2008 alkaen. Hänellä on ollut päävastuu valmentamisesta viimeiset 8-9 vuotta. Mukana taustoissa on yhteensä kolme valmentajaa sekä joukkueenjohtaja.

Ylisanoista ei tahdo tulla loppua, kun Severi Paajasesta jutellaan. Kaiken muun lisäksi erityisen Respect -maininnan ansaitsee se tosiasia, että TPS Sateenkaari joukkueen valmentaja Severi Paajanen on Veikkausliigan kilpakumppani FC Interin pelaajalegenda.

 

Katso kaikki palkitut täältä