19.10.2021

FC Interistä seitsemän pelaajaa mukana 2007 syntyneiden Tähtitarhassa

Interin 07-syntyneitä oli mukana myös syyskuussa Kaarinassa järjestetyllä Lännen osa-alueleirillä.


Palloliiton 2007 syntyneiden Tähtitarha-tapahtumaan Eerikkilässä on valittu FC Interistä seitsemän pelaajaa: Valtteri Berg, Aron Engström, Oskari Inkeroinen, Djoully Nzoko, Elohim Nzoko, Veeti Soramäki ja André Vaaranmaa. Marraskuun alun tapahtuma on lähtölaukaus ikäluokan maajoukkueen leirityksille.

FC Interin valmennuspäällikkö Jani Mäenpää on iloinen sinimustien vahvasta edustuksesta.

– Seuran näkökulmasta hieno suoritus koko ikäluokalta ja merkki siitä, että seuran pelaajakehitystä on viety eteenpäin.

– Parhaimmillaan meiltä on ollut mukana kahdeksan pelaajaa ja välillä sitten kuutta tai kolmea pelaajaa, joten seitsemän on oikein hyvä määrä. Siellä on kuitenkin kaikki Suomen parhaat mukana, Mäenpää toteaa.

Hänen mukaansa tämä kertoo myös laadukkaasta valmennuksesta.

– Se vahvistaa niitä ajatuksia, joita olen viimeiset vuodet nähnyt. Valmentajat ovat työskennelleet hyvin ja yksilöitä on saatu esille. Se on se keskeinen juttu. Joukkueena yksittäisiä voittoja pystyy aina saamaan, mutta pelaajien tuottaminen liigaan ja korkeimmille tasolle on se tärkein asia.

– Merdan Mahmudille ja Jari Hoville isot kiitokset hyvästä työstä näiden pelaajien kanssa viime vuosien aikana, Mäenpää kiittää.

Valmennuspäällikkö haluaa muistuttaa junioreita, että polkuja esimerkiksi Veikkausliigaan on todella monia. Nuoren pelaajan ei kannata ottaa itseensä, jos valinta ei osu omalle kohdalle maajoukkueleiritysten suhteen.

– Valinta Tähtitarhaan ei tarkoita vielä yhtään mitään, mutta toimii hyvänä kimmokkeena tehdä töitä entistä enemmän. Jos jäi Tähtitarhan ulkopuolelle, niin se ei missään nimessä tarkoita, etteikö voisi päästä urallaan vielä vaikka mihin, Mäenpää painottaa.

Perinteinen Tähtitarha järjestetään 1.–4. marraskuuta, ja pelaajat jaetaan neljään eri joukkueeseen – joukkueet pelaavat vastakkain kolmena ensimmäisenä päivänä, ja pronssiottelu sekä finaali pelataan päätöspäivänä.

U15-päävalmentaja Kai Nyyssösen mietteet ja koko 88 pelaajan leiriryhmän nimilista on luettavissa Palloliiton tiedotteesta.