10.3.2021

FC Interin tyttötoiminta alkaa Disneyn Frozen-elokuvien hengessä huhtikuussa

Perhefutiksestakin tuttu FC Interin valmentaja Marjut Finska-Bezerra ohjaa jatkossa myös Playmakers -harjoituksia.

 

UEFA Playmakers -ohjelman kautta FC Inter tarjoaa keväästä lähtien tytöille hauskan ja tarinallisen keinon ottaa ensi askelia jalkapallon parissa. Huhtikuussa käynnistyvät harjoitukset on tarkoitettu 5-8-vuotiaille tytöille, jotka eivät vielä ole mukana jalkapallon joukkuetoiminnassa.

Playmakers-harjoituksissa keskitytään liikunnallisten, sosiaalisten sekä jalkapalloilullisten taitojen harjoitteluun. Harjoituksen teemat pohjautuvat Disneyn Frozen 2 -elokuviin. Treeneissä innostutaan, opetellaan kaverin kannustamista sekä iloitaan omista ja toisten onnistumisista. Tavoitteena on rohkaista pieniä tyttöjä mukaan jalkapallon pariin ja varsinaiseen joukkuetoimintaan.

Playmakers-ohjelmassa painotetaan turvallista ja kannustavaa harjoitusympäristöä, innostavaa ohjaustapaa sekä vastuullisesti ja terveysturvallisesti toteutettuja harjoitustapahtumia.

Ohjauksesta vastaavat koulutetut valmentajat. Päävastuussa on FC Interissä viime syksyllä aloittanut liikunnanohjaaja Marjut Finska-Bezerra.

– On mahtavaa tehdä jalkapallon parissa jotain ihan uutta ja uudella kiehtovalla tavalla, tarinan keinoin. Ohjaajatiimissämme nähdään muitakin tuttuja kasvoja eli perhefutiksen parissa viime syksyllä valmentaneita ammattitaitoisia ohjaajia, toteaa Marjut Finska-Bezerra tyytyväisenä.

– Hienoa lanseerata Interin historian ensimmäistä tyttötoimintaa hauskan tyttömäisen konseptin kautta. Vaikkei meidän eikä UEFA:nkaan ajatuksena ole varmasti korostaa liikaa perinteisiä sukupuolistereotypioita, on tervetullutta, että tätä kautta tytöillekin jalkapallosta voidaan tehdä houkuttelevampaa. Mikään ei toki estä Frozen-teemasta kiinnostuneita poikia osallistumasta mukaan, painottaa junioritoiminnan palvelupäällikkö Eveliina Hulkkonen.

Tyttöjen Playmakers-harjoitukset on tarkoitus toteuttaa 17.4.–19.6. välisenä aikana lauantaiaamupäivisin klo 10–11 Interin omalla lämmitetyllä tekonurmikentällä.

Ilmoittautuminen ensimmäiseen jaksoon on avattu ja mukaan pääsee ilmoittautumaan alla olevasta linkistä.

 

Ilmoittaudu mukaan tästä

 

Vallitsevan koronavirustilanteen takia seura arvioi tarkasti tilannetta ja noudattaa THL:n ja Palloliiton suosituksia. Ilmoittautuneille tiedotetaan välittömästi mahdollisista muutoksista. Mikäli harjoitukset joudutaan perumaan koronan takia, maksetut osallistumismaksut palautetaan.