10.6.2019

FC Interin reservijoukkueen viikonloppu täysosuma


Kuva: Risto Nummela

Interin reservijoukkue pelasi kahdella taholla viikonlopun aikana voittaen kummatkin koitokset vaivattomasti.

Perjantain myöhäisillassa Inter vieraili Littoisissa peräpään valvoja LTU:n vieraana. Inter voitti tämän ottelun 4-1, tauolla Interin johto oli 2-1. Ottelu ei tuottanut Interille korkean lämpötilan lisäksi suurempaa huolta vaan sinimustat pystyi rutiinisuorituksella 4-1 voittoon. Interin maaleista vastasivat Ryan Mahuda ja Iljas Bettahar avauspuolikkaalla, toisella jaksolla pelannut Emil Peltonen tekaisi kaksi.

Valmentaja Jani Mäenpää totesi että voitto tuli tasaisen varmalla suorituksella. Erityisen iloinen hän oli siitä, että 15 kuukautta sivussa ollut Eero Talja teki vihdoin paluun pelaten täydet minuutit. Ilon aiheena oli myös Emil Peltosen tehokas paluu, myös loukkaantumisen jälkeen.

Lauantaina Kolmosessa puolestaan Inter isännöi porilaisjoukkue Toejoen Veikkoja ottelussa, josta odotettiin tasaista ja vaikeaa. Totuus oli odotusten vastainen, iloisella ilmeellä pelannut Inter oli ottelussa täysin ylivoimainen voittaen 6-0 (4-0). Kaiken lisäksi tulos mairittelee vieraita, voitto olisi voinut olla paljon suurempi.

Ottelu alkoi varsinaisella Inter-myllytyksellä. Käytännössä ToVe ei saanut palloa Interin puolustusalueelle kertaakaan ensimmäisen 20 minuutin aikana. Interin juoksukoneet, etunenässä Hushyar Aftab ja Joona Järvistö sekoittivat ToVe-puolustusta nopealla liikkeellään. Kun koko joukkue antoi taustatukea, ei ihmekään, että tilanteita luotiin solkenaan vastustajan maalille.

Jo edellinen peli antoi viitteitä mihin Inter pystyy kun lyhytsyöttöpeli toimii. Lauantain ottelussa koko ensimmäinen puoliaika oli nautittavaa katseltavaa, pallon liikkuessa kuin ohjelmoituna pelaajalta toiselle. Myös viimeiset syötöt ja keskitykset toimivat aikaisempaa paremmin, jättäen kumminkin vielä parantamisen varaa.

Useimmat maalit syntyivät lähietäisyydeltä viimeistelijöiden oltua täysin vapaina. Maalinteon aloitti Joona Järvistö (6. min), 2-0 syntyi Kasperi Nevän puskulla kulmapotkusta (13. min). Jan Heinonen lisäsi 3-0 vastapalloon (23. min) ja avausjakson päätteeksi Joona Järvistö sijoitti läheltä 4-0 (42. min).

-Ensimmäisellä puoliajalla pelasimme loistavasti. Meidän nuoret pelaajat jaksoivat liikkua helteessä paljon vastustajaa paremmin ja saimme tulosta aikaiseksi, Erol Ates totesi.

Toisella puoliajalla Inter jatkoi hallintaa, mutta pelin taso ei enää päässyt avausjakson sfääreihin. ToVe asteli kentälle romuluiseen tyyliin tauon jälkeen, eikä aikaakaan kunnes yksi vierailijoista katseli punaista korttia hänen käsivartensa osuttua ilkeästi Mika Soarnecin kasvoihin. Tässä vaiheessa peli hieman hajosi.

Kaksi minuuttia myöhemmin (56. min) Mika Soarnec kävi kuittaamassa 5-0 taululle, yhä leukaperiään pidellen. Muutama minuutti myöhemmin (64. min) Kasperi Nevä laukaisi sivuttaisliikkeestä komeasti 6-0 aivan takatolpan viereen. Loppuajan pelistä Inter piti palloa ja hyökkäili, mutta tilanteen ollessa selvä ja miesylivoimalla pelatessa joukkuepeli muuttui enemmän yksinyrittämiseksi.

-Toinen puoliaika ei enää ollut niin hyvää peliä meiltä. On toki ymmärrettävää, että kun johtolukemat ovat isot ja vastustaja pelaa vajaalla niin pelikuri löystyy, vaikka niin ei pitäisi tapahtua. Jossakin toisessa pelissä ja tilanteessa se voi kostautua. Me pelasimme toisella jaksolla enemmän itselle kuin joukkueelle. Tämä on asia, johon paneudumme, prosessi on yhä kesken, Erol Ates analysoi.