22.9.2021

FC Interin pelipaita viestii seuran yhteiskuntavastuusta – Håkans-logo vaihtui InterActioniin

(Kuva: Henrik Siiskonen)

FC Interin edustusjoukkueen pelipaitaan on tehty historiallinen muutos. Seuran pelipaitojen rintamuksessa on komeillut Alfons Håkans -konsernin nimi jo seuran perustamisesta lähtien eli yli 30 vuoden ajan, mutta päätukija luovutti loppukauden ajaksi nimipaikkansa FC Interin yhteiskuntavastuusta viestivälle InterAction-logolle.

– Alfons Håkans on edelleen todella tärkeä taustavoimamme, mutta pyhitämme pelipaidan kenties arvokkaimman ja näkyvimmän mainospaikan InterActionille osoituksena toiminnan tärkeästä merkityksestä, kertoo InterActionista vastaava urheilutoimenjohtaja Jani Meriläinen.

InterAction on FC Interin keväällä 2021 lanseeraama toimintamalli, joka edistää pelaajien hyvinvointia kokonaisvaltaisesti eri elämäntilanteissa. InterAction on tukena paitsi seuran pelaajille myös paikallisille lapsille ja nuorille edistäen yhteisöllisyyttä ja tasa-arvoa. InterAction-toiminta tarjoaa esimerkiksi läksyparkin, perhe- ja eskarifutista sekä apua opintojen ja urheilun sovittamiseksi.

– Olemme vahvasti mukana pelaajien kasvutarinoissa aina juniorivuosista mahdollisen ammattilaisuran päätökseen ja jopa sen jälkeen. InterAction tarkoittaa tekoja yhteiseksi hyväksi eli hyödynnämme urheiluseuran mahdollisuuksia ottaa yhteiskunnallista vastuuta myös laajemmin, Meriläinen taustoittaa.

FC Interin edustusjoukkue pelasi ensimmäistä kertaa InterAction-logo paidoissaan tämän päivän Veikkausliigan kotiottelussa AC Oulua vastaan. Uudet paidat paljastettiin ottelun yleisölle pelaajien marssittua Veritas Stadionin kentälle.

– Mielestäni on upea teko tuoda InterAction näkyvälle paikalle seuran pelipaitoihin, toteaa edustusjoukkueen kapteeni Timo Furuholm.

– Logo sopii liigapaitaan luontevasti, sillä InterAction-toiminta tukee myös edustuspelaajia. Esimerkiksi jalkapallouran lähestyessä loppuaan seura tasoittaa pelaajan tietä kohti niin sanottua tavallista työelämää, Furuholm jatkaa.

Håkans-logo on väistynyt FC Interin edustusjoukkueen pelipaidoista vain kerran aikaisemmin. Kaksi vuotta sitten paidoissa oli yhden ottelun ajan hyljelogo tukena Pidä Saaristo Siistinä ry:lle. Ottelun jälkeen paidat huutokaupattiin ja tuotto lahjoitettiin hyväntekeväisyyteen. Myös edustusjoukkueen alkukauden 2021 paidat perinteisellä Håkans-tekstillä sekä loppukauden InterAction -paidat huutokaupataan ohjaten tuotot InterActionille.

– Urheiluseuroilla on valtavasti mahdollisuuksia yhteiskunnallisesti merkittäviin tekoihin. Haluamme tarjota myös kumppaneillemme uusia tapoja perinteisen urheilusponsoroinnin lisäksi, toteaa FC Interin yhteiskuntasuhteista vastaava Eero Lehtinen.

 

Lisätietoja:

Jani Meriläinen, FC Inter, urheilutoimenjohtaja, jani.merilainen@fcinter.fi tai puh. 045 677 6004

Eero Lehtinen, Alfons Håkans, yhteiskuntavastuu, eero.lehtinen@fcinter.fi tai puh. 040 168 2212

 

Lue lisää InterActionista