19.12.2018

FC Interin pelaajien Gymstick – Junior Gym valmistunut

Uusi Junior Gym mahdollistaa pelaajien ympärivuotisen jalkapallon lajivoima- ja nopeusharjoittelun sisätiloissa. Uudistuneesta kakkoskerroksesta löytyy pelaajien tarpeisiin mm. kyykkytelineitä, kelkka, erilaisia vapaita painoja sekä kuminauhoja ja kuntopalloja.

Junioripelaajat harjoittelevat Junior Gymillä valvotusti. Joukkueiden harjoituksia ohjaa ja suunnittelee pääasiassa seuran junioripuolen fysiikkavalmentaja Jari-Pekka Malinen. Junior Gym palvelee myös kuntoutuvia pelaajia, jotka harjoittelevat seuran fysioterapeutti Ville Peltosen johdolla. Seuran fyysisen valmennuksen kaksikko onkin mielissään olosuhdekehityksestä:

”Progressiivisen fyysisen harjoittelun myötä pelaajista tulee vahvempia, lähtönopeus paranee ja loukkaantumisriski pienenee. Olemme puhuneet pelaajien kanssa paljon ensimmäisten askelten nopeuden merkityksestä. Uudet olosuhteet luovat mahdollisuuden harjoittelulle, jolla juuri pelaajien lähtönopeutta voidaan kehittää huomattavasti”, Jari-Pekka Malinen kertoo.

”Tarkoitus on tutustuttaa pelaajat fyysiseen harjoitteluun mahdollisimman nuorena. Kun tekniikkaan ja fyysisen harjoittelun ideaan päästään tutustumaan jo varhain, voidaan vanhempana keskittyä tehokkaaseen treenaamiseen tekniikoiden opettelun sijaan”, Malinen täydentää.

Junior Gym onkin suunniteltu vastaamaan nimenomaan nuorten pelaajien harjoittelutarpeisiin. Myös aiemmin talvisaikaan ulkona tehdyt räjähtävän voiman harjoitteet siirtyvät nyt sisätiloihin. Muun muassa loikkatreenien siirtyessä Junior Gymin tiloihin pienenee myös ulko-olosuhteista johtuva vammariksi merkittävästi. FC Interin fysioterapeutti Ville Peltonen on iloinen uuden salin tuomista hyödyistä sekä kuntoutukseen että vammojen ennaltaehkäisyyn:

”Oma kuntosali ja treenitila tarjoavat meille erinomaiset puitteet toteuttaa nousujohteista kuntoutusta, johon hyvin harvoin pelkkä kehonpaino riittää. Nyt myös junioreilla on mahdollisuus tehdä omia harjoitusohjelmiaan valvovan silmän alla. Voimaharjoittelulla on iso rooli suorituskyvyn parantamisen lisäksi vammariskin pienentämisessä.”

Seuran nuoret pelaajat nuorimpia ikäluokkia lukuun ottamatta ovat päässeet harjoittelemaan Junior Gymillä joulukuun alusta saakka. Innostus uusiin laitteisiin ja harjoituksiin on ollut suurta.

”Uudet puitteet houkuttelevat pelaajia. Toisaalta fyysisen harjoittelun muututtua moni pelaaja on pohtinut, mihin tällaista harjoittelua tarvitaan. Tapaankin kysyä pelaajilta haluavatko he olla kaksinkamppailuissa vastustajaa nopeampia ja vahvempia vai hitaampia ja heikompia. Sieltä se idea sitten paljastuu”, harjoituksia ohjaava Malinen naurahtaa.

Junior Gymin kapasiteetti on tällä hetkellä täydessä käytössä arkisin iltapäivästä iltaan saakka. Aamupäivisin tilassa keskitytään kuntoutuviin pelaajiin. Tulevaisuudessa myös muille tahoille on tarkoitus avata mahdollisuus järjestää omaa toimintaansa Junior Gymillä silloin, kun se ei ole seuran pelaajien käytössä. Myös tammikuussa joulutauolta palaava FC Interin edustusjoukkue harjoittelee Junior Gymillä päivisin osallistuen näin tilan kustannuksiin. Junior Gymin kustannukset katetaan pääasiassa pelaajien olosuhdemaksuilla.