11.3.2022

FC Interin kapteenisto on valittu kaudelle 2022

FC Interin edustusjoukkueen kapteeniston muodostavat Rick Ketting (vas.), Benjamin Källman, Juuso Hämäläinen ja Walter Viitala. Valintatilaisuus tehtiin hulppeissa puitteissa Turun linnan kuninkaansalissa.

Hollantilaistoppari Rick Ketting on FC Interin edustusjoukkueen uusi kapteeni. Joukkue äänesti kapteeniston perjantaina juhlavasti Turun linnan upeassa kuninkaansalissa. Ketting edustaa Interiä nyt kolmatta vuotta.

Kapteeniston muut jäsenet ovat hyökkääjä Benjamin Källman, maalivahti Walter Viitala sekä toppari Juuso Hämäläinen. Kolmikosta Källman ja Hämäläinen ovat pitkän linjan interiläisiä. Kokenut Viitala saapui sinimustien veräjänvartijaksi puolestaan tänä talvena.

Ketting ja Hämäläinen kuuluivat myös kahdella edellisellä kaudella joukkueen kapteenistoon.

Pelit aloituspotkusta loppuvihellykseen asti täydellä asenteella pelaava Ketting on otettu uudesta roolistaan.

– Olen erittäin ylpeä siitä, että pelaajat ja valmennusryhmä valitsivat minut kapteeniksi. Johtamista ei ole tehty kaikille ja se on täysin okei. Koen, että minulle tämä on nyt hieno mahdollisuus kehittyä pelaajana sekä ihmisenä. Olen erittäin iloinen tästä mahdollisuudesta sekä ryhmän luottamuksesta. Tämä motivoi minua erittäin paljon ja haluan auttaa joukkueen kohti tavoitteitaan, tuore kapteeni tunnelmoi.

Ketting kertoo oman arvionsa siitä, minkälainen on hyvä kapteeni.

– Olen sitä mieltä, että hyviä kapteeneja voi olla monenlaisia. Ei ole mitään yhtä tiettyä tapaa täyttää tuota roolia. Mielestäni hyvän ja positiivisen ilmapiirin luominen on tärkeää. On hyvä olla rehellinen asiosta ja joukkueessa kaikkien pitää pysyä samalla sivulla. Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä: hyvä kapteeni osaa ottaa vastaan palautetta ja kuuntelee ehdotuksia, puolustaja arvioi.

Hollantilainen perii kapteeninnauhan seuralegenda Timo Furuholmilta.

– Furu oli todellinen legenda seurassa sekä kaupungissa, ja pelaajat sekä kannattajat katsovat häntä edelleen ylöspäin. Näin kahden vuoden ajan, miksi näin on. Hän on karismaattinen hahmo, joka inspiroi persoonallaan ja kommunikaatiokyvyillään. Toivon itsekin inspiroivani muita, mutta Furun perintöä en lähde jahtaamaan, eikä se ole edes tavoitteeni.

– Haluan näyttää muille esimerkkiä ja olla luomassa ilmapiiriä, jossa joukkueemme voi loistaa. Aion tehdä paljon töitä roolissani niillä opeilla, joita olen vanhoilta kapteeneiltani saanut. Loppujen lopuksi se rooli muovautuu itsestään sellaiseksi, mikä minulle parhaiten sopii, 26-vuotias Ketting pohtii.

Hänellä on apunaan oivat kaverit kapteenistossa jakamassa vastuuta.

– He ovat rehellisiä kavereita, jotka sanovat ääneen mitä ajattelevat, ja yrittävät auttaa joukkuetta joka tilanteessa. Olemme kaikki hieman eri tilanteissa urillamme, mikä antaa meille erilaisia näkökulmia hetkiin, joita kauden aikana kohtaamme. Vaikka meidät neljä valittiin kapteenistoon, niin haluan, että kaikki ryhmässämme uskaltavat sanoa, mitä heillä on mielen päällä. Meidän tehtävämme on luoda tuota ilmapiiriä, Ketting päätti.

Tutustu Turun linnan toimintaan ja tiloihin täältä.

Katso videolta tunnelmia valintatilaisuudesta: