4.6.2019

FC Interin Aleksi Heinolle ja Roope Vuorelle maajoukkuedebyytit

 

FC Interin Aleksi Heino ja Roope Vuori avasivat maajoukkueuransa viime viikolla Eerikkilässä pelatussa U15-ikäluokan turnauksessa. Turnaukseen osallistuivat Suomen lisäksi Puola, Unkari ja Slovakia. Kyseessä oli ikäluokan ensimmäiset maaottelut.

Suomen joukkue pelasi mallikkaan turnauksen voittaen ensimmäisen ottelunsa Puolaa vastaan lukemin 2-1. Slovakia vei Suomesta 1-0 voiton, mutta turnauksen viimeisessä ottelussa minihuuhkajat jyräsivät Unkarin selvin 4-0 lukemin.

Myös Inter-pelaajilla oli syytä juhlaan. Aleksi Heino sai peliaikaa kaikissa kolmessa ottelussa laukoen näissä myös kaksi maalia. Myös Roope Vuori pääsi kokeilemaan taitojaan maalissa Slovakiaa vastaan. Turnauksen päätteeksi pelaajat äänestivät joukostaan turnauksen parhaat pelaajat. Voiton vei Jimi Tauriainen Interin Aleksi Heinon ollessa toinen.

– Molemmat pojat pelasivat hyvän turnauksen. Aleksi oli näkyvä pelaaja läpi turnauksen ja Roope venyi hyviin torjuntoihin kovatasoisia vastustajia vastaan. Nämä ovat pojille tärkeitä paikkoja, joissa pääsee testaamaan omaa tasoaan kansainvälisiä huippuja vastaan, Heinoa ja Vuorta Interissä valmentava Jussi Nuorela kehuu.

Ikäluokasta on Nuorelan mukaan lupa odottaa lisää vastaavia uutisia.

– Myös seuran kannalta on hienoa, että saimme taas kaksi uutta maajoukkuepelaajaa ja kummatkin onnistuivat hyvin, positiivinen juttu kaiken kaikkiaan. Samasta ikäluokasta on lupa odottaa muitakin maajoukkuedebytoijia vielä tänä vuonna, Nuorela lupailee.