FC Interin A-juniorit varmistivat voitolla SM-sarjapaikan

FC Interin A-juniorit varmistivat tiistaina paikan P20 SM-sarjassa, voittamalla FC Hongan. Viihdyttävä ottelu päättyi lopulta kotijoukkueen 4-2 voittoon. Inter oli jo ennen ottelua lähes varmistanut paikkansa SM-sarjassa, mutta teoreettiset mahdollisuudet jäädä sarjan ulkopuolelle olivat vielä olemassa.

Ottelu alkoi tunnustellen, kunnes ensiminuuttien jälkeen vierailijat ottivat pelin hallinnan ja onnistuivat luomaan pari vaarallista maalintekopaikkaa. Interin onneksi maalivahti Milo Kallio oli hereillä ja pelasti joukkueen takaiskuilta muun muassa torjumalla läpiajon upeasti. Vierailijat siirtyivät ottelussa kuitenkin johtoon vain vartin pelin jälkeen. Hongan Klaus Huovila roiskaisi pallon puolen kentän jälkeen kohti maalia ja hieman yllättäen se upposi suoraan takakulmaan.

Ensimmäisen puoliajan juomatauon jälkeen Inter alkoi saamaan enemmän otetta pelistä ja ottelun painopiste kääntyi Hongan kenttäpuoliskolle. Interin A-juniorit rakensivat hyökkäyksiä monipuolisesti ja onnistuivat luomaan maalipaikkoja. Lopulta kovan painostuksen päätteeksi kotijoukkue nousi ottelussa tasoihin 33. minuutin kohdalla, kun Interin hyökkääjä Jarkko Kokkala viimeisteli hyvän hyökkäyksen päätteeksi jo karsintojensa seitsemännen maalin. Aivan ensimmäisen puoliajan loppuun Interin Jaakko Siltanen onnistui lyhyen ajan sisään kahdesti maalinteossa ja näin tauolle siirryttiin Interin turvallisen tuntuisessa 3-1 johdossa.

Toinen puoliaika alkoi Hongan hallitessa palloa ja Interin puolustaen johtoasemaansa. Vierailijat onnistuivat luomaan kavennusmaalin ottelun 58. minuutilla, mutta Inter jatkoi tarkkaa puolustamistaan ja taisteluaan urhoollisesti. Maalin jälkeen Honka ei enää onnistunut luomaan montaa vaarallista maalipaikkaa. Viimeisen 15 minuutin aikana Inter alkoi jälleen hallita peliä ja onnistui rakentamaan pari todellista huippupaikkaa ratkaista ottelu. Lopullisen niitin ottelulle iski lisäajalla Interin Oskari Anttila, joka karkasi pallonriiston päätteeksi läpiajoon ja viimeisteli ratkaisevan osuman kylmänviileästi.

-Ottelu oli meiltä todella hyvä ja mielestäni parempi joukkue voitti. Käytimme maalipaikkamme tehokkaasti ja lisäksi pelinavaamisemme oli loistavaa. Ensimmäisen puoliajan 25 minuutin jakso oli parasta peliä, jota olemme esittäneet näissä karsinnoissa, A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen kertasi ottelua.

Interin A-junioreiden selkeä tavoite on karsintojen alusta saakka ollut SM-sarjapaikan saavuttaminen, joten Valikainen on sarjapaikan varmistumisen jälkeen ymmärrettävästi hyvin tyytyväinen joukkueen suoritukseen.

-SM-sarjapaikka on alusta saakka ollut meidän ainut tavoitteemme, joten tunnelmat ovat erittäin hyvät. On erityisen hienoa, että vaikean alkukauden jälkeen olemme parantaneet peliämme ja voittaneet suurimman osan otteluistamme.

Interin A-junioreilla on SM-karsintojaan jäljellä vielä yksi ottelu, ennen heinäkuussa alkavaa P20 SM-sarjaa.