17.7.2020

FC Interin A-juniorit aloittavat SM-sarjansa sunnuntaina

FC Interin A-juniorit aloittavat ottelunsa P20 SM-sarjassa sunnuntaina. Joukkue matkustaa vierasotteluun Tampereelle, jossa vastaan asettuu Ilves. Ottelu pelataan Lamminpään urheilukentällä kello 14.00 alkaen. 

Ilves on jo ennestään tuttu vastustaja Interin A-junioreille, sillä joukkueet pelasivat SM-karsinnoissa samassa lohkossa. Ilves kuului SM-karsintojen parhaimpiin joukkueisiin ja sijoittui B-lohkossa toiselle sijalle. Inter jäi samaisessa karsintalohkossa yhden sijan Ilveksen taakse.

Interin ja Ilveksen A-juniorit kohtasivat edellisen kerran helmikuussa, jolloin Ilves oli parempi lukemin 5-1. Ottelu oli joukkueille SM-karsintojen toinen. Ilves-tappion jälkeen Inter käänsi kurssinsa ja pelasi nousujohteiset loppukarsinnat. Tuloksena Interillä oli karsinnoissa kahdeksasta ottelustaan viisi voittoa, kaksi häviötä ja yksi tasapeli. Ilves voitti SM-karsinnoissa kahdeksasta ottelustaan peräti seitsemän ja päätyi tappioon vain kerran.

-Ilveksellä on laadukas sekä laaja materiaali. Kummatkin joukkueet tykkäävät pelata hyvää ja aktiivista jalkapalloa, joten uskoisin ottelusta tulevan tasainen sekä viihdyttävä. Edellinen ottelu toimi meille hyvänä herätyksenä ja sen tulosta lähdemme selvästi parantamaan, ennakoi Interin A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen.

Inter selvitti tiensä karsinnoista SM-sarjaan lopulta selvästi, ja parin viikon tauon jälkeen joukkue on jälleen valmis jatkamaan pelejään. SM-sarjassa pelaa ikäluokan 12 parasta joukkuetta, joten sarja toimii joukkueelle oivana tasonmittarina. Interin A-juniorit lähtevät SM-sarjaan jatkamaan karsinnoissa vahvasti sujuneita otteitaan.

-Kiva jälleen palata arkeen ja pelata viikoittain kovia pelejä. Joukkueella on ollut loistava fiilis ja treenit ovat sujuneet erinomaisesti. Helppoja pelejä ei ole ainuttakaan luvassa ja jokaisessa ottelussa pääsemme testaamaan tasoamme. Tavoitteena meillä on päästä kymmenen parhaan joukkoon ja ottaa paikka SM-karsintoihin myös ensi kaudeksi, kommentoi Valikainen.

P20 SM-sarja pelataan tänä vuonna yksinkertaisena, eli kaikki joukkueet pelaavat toisiaan vastaan vain kerran. SM-sarjaan jaettiin lähtöpisteitä kummankin karsintalohkon kolmelle parhaalle joukkueelle. Lohkojen ensimmäiset saivat kolme pistettä, toiseksi sijoittuneet kaksi pistettä ja lohkojen kolmannet yhden pisteen. Inter oli lohkossaan kolmantena, joten joukkue sai siis SM-sarjaan yhden lähtöpisteen. Karsintalohkojen voittajat SJK ja VPS aloittavat SM-sarjan kärjestä kolmella pisteellä.

 

Myöskin Interin B-juniorit jatkavat viikonloppuna otteluitaan. Inter jäi karsinnoissaan SM-sarjan ulkopuolelle, joten Inter pelaa P17 Ykkösessä kahden joukkueen voimin. Interin B1-joukkue matkustaa sunnuntaina Espooseen EPS:n vieraaksi, ja B2-joukkue kohtaa lauantaina Kupittaalla FC Honka B:n reservijoukkueen.

 

A-juniorit:
Ilves – FC Inter 19.7.2020 klo 14.00 | Lamminpää UK

B-juniorit:
FC Inter/2 – FC Honka/2 18.7.2020 klo 18.15 | Kupittaa 2

EPS – FC Inter 19.7.2020 klo 12.00 | Espoonlahti 2 TN