14.2.2020

FC Interin A- ja B-juniorit jatkavat taisteluaan paikasta SM-sarjassa

(Kuva: Nina Forsten-Lindman)

 

P20 ja P17 SM-karsinnat jatkuvat taas tulevana viikonloppuna, kun FC Interin A- ja B-juniorit pelaavat karsintojensa kolmannet ottelut.

Viime viikonloppuna karvaan tappion Helsingin palloseuran ja FC POHU:n yhdistelmäjoukkueelle kärsineet B-juniorit joutuvat lauantaina suuren haasteen eteen. Joukkue matkustaa Helsinkiin, jossa Talin jalkapallohallissa vastaan asettuu kovavireinen HJK. Vastustaja on aloittanut kauden vakuuttavasti kahdella suurinumeroisella voitolla.

FC Interin B-junioreiden valmentaja Jussi Nuorela odottaa ottelusta haastavaa, mutta oivaa tason mittaria joukkueen pelaajille.

– HJK-pelit ovat aina kauden kohokohtia. HJK:lta löytyy laatua ja leveyttä jokaiselle pelipaikalle, joten luvassa on selkeä tason mittauksen paikka jokaiselle pelaajallemme, pohti Nuorela

Joukkueet ovat pelanneet vastakkain useaan otteeseen edellisinä kausina, joten lauantain vastustaja on tullut tutuksi.

– Viime vuosina olemme pelanneet tasaisia pelejä, mutta HJK on aina erittäin vaikea joukkue voittaa, erityisesti vieraissa. Meidän pitää nostaa tasoamme edellisistä otteluista ja pelata rennosti omilla vahvuuksillamme. Onnistumiset ruokkivat itseluottamusta, joten meidän täytyy saada myös tehoja aikaiseksi. Ottelu on varmasti haastava ja meidän täytyy onnistua hyvin, jos haluamme viedä pisteitä kotiin, ennakoi Nuorela.

A-juniorit pääsevät sunnuntaina pelaamaan karsintojen ensimmäisen kotiottelunsa, kun vastaan asettuu Seinäjoen Jalkapallokerho.

Vastustaja SJK lukeutuu karsintojen ennakkosuosikkeihin ja he ovat aloittaneet kauden vahvasti voittamalla kaksi ensimmäistä otteluaan. FC Interin A-junioreiden valmentaja Niko Valikainen odottaa ottelusta haastavaa, mutta hyvää testiä joukkueelle.

– SJK on täynnä laatupelaajia ja he pelaavat hyvää hyökkäysvoittoista jalkapalloa. Ottelusta on luvassa joukkueellemme oikein hyvä testi, Valikainen ennakoi.

Vaikka alkukausi on ollut A-junioreille haastava, on Valikainen nähnyt peliotteissa paljon hyvää ja joukkue lähtee luottavaisin mielin viikonlopun otteluun.

– Joukkue lähtee otteluun positiivisin mielin ja treenikentällä pelaajilla on ollut todella hyvä fiilis. Vaikka pisteitä ei ole tullut odotetusti, pelillisesi meillä ei ole ollut hätää ja olemme onnistuneet luomaan tarpeeksi maalipaikkoja. Meidän täytyy pystyä taistelemaan kentällä täydet 90 minuuttia, karsia virheet minimiin ja hyödyntää omat maalipaikat, Valikainen toteaa.

 

B-juniorit
HJK – FC Inter 15.2. klo 18.00 | Talin jalkapallohalli

A-juniorit
FC Inter – SJK 16.2. klo 14.15 | Kupittaa 5