12.6.2020

FC Interin A- ja B-junioreiden SM-karsinnat jatkuvat lauantaina

(kuva: Pia Kankare)

 

FC Interin A- ja B-juniorit jatkavat jälleen SM-karsintojaan, jotka koronavirus-pandemia asetti maaliskuussa tauolle yli kolmeksi kuukaudeksi. Ottelut ovat huipputärkeät kummallekin Interin juniorijoukkueelle, sillä joukkueet taistelevat vielä tosissaan paikoista SM-sarjoihin. Molemmat Interin joukkueet ottelevat lauantaina, kun B-juniorit kohtaavat Kupittaalla Käpylän Pallon ja A-juniorit matkaavat Hämeenlinnaan.

Pitkä tauko ja pelaamattomuus ovat aiheuttaneet joukkueille haasteita kevään harjoitteluun sekä kesän otteluihin valmistautumiseen, mutta pelaajien itsenäinen harjoittelu ja yhteydenpito joukkueiden sisällä ovat hoituneet etäyhteyksien avulla hyvin.

– Kyllä haasteita on ollut, kun ei ole voinut tehdä oikein mitään joukkueen kanssa. Tilanne on ollut meille outo, mutta niin se on ollut myös muille. Olemme treenanneet itsenäisesti hyvin ja pitäneet yhteyttä toisiimme, A-junioreiden vastuuvalmentaja Niko Valikainen kommentoi joukkueen haastavaa valmistautumista tulevaan otteluun.

A-juniorit suuntaavat lauantaina Hämeenlinnaan, jossa vastaan asettuu Hämeenlinnan Jalkapalloseura. HJS on tällä hetkellä sarjassa neljäntenä, yhden sijan Interin yläpuolella, joten ottelun tärkeyttä ei voi liikaa korostaa. Otteluita joukkueella on jäljellä enää kolme, joten voitolla olisi jälleen mahdollisuus kivuta sarjataulukossa ylöspäin ja ottaa askel lähemmäs SM-sarjapaikkaa.

– Edessä on klassinen kuuden pisteen ottelu ja ainoa asia, joka meidän täytyy ottaa, on kolme pistettä. Hienouksia kentällä ei mitä luultavammin tulla näkemään, vaan perusasiat pitää laittaa kuntoon, ennakoi Valikainen.

Lauantaina Kupittaalle saapuu Interin B-junioreiden vieraaksi KäPa. B-junioreilla on karsintoja jäljellä vielä kolme ottelua ja sarjataulukossa joukkue on kuudennella sijalla. Karsinnoista SM-sarjaan pääsee kuusi parasta joukkuetta, joten B-juniorit pelaavat tällä hetkellä erittäin isoista pisteistä ja jokainen jäljellä oleva peli on merkityksellinen. Viikonlopun vastustaja kuuluu sarjan kärkijoukkueisiin ja on sarjataulukossa toisella sijalla, joten ottelusta voi odottaa tiukkaa ja kovaa kamppailua.

– Vastustaja on sarjan kovimpia joukkueita ja pelit KäPa:a vastaan ovat yleensä todella hyviä. Kummatkin joukkueet hyökkäävät rohkeasti ja haluavat pelata aktiivisesti, ennakoi B-junioreiden vastuuvalmentaja Jussi Nuorela.

Kausi on kokonaisuudessaan ollut B-junioreille haastava ja pitkä tauko tarjoaakin joukkueelle uuden startin. Joukkueen tavoite on alusta alkaen ollut SM-sarjapaikka ja Nuorela on ymmärrettävästi hyvin iloinen karsintojen jatkumisesta ja odottaa jo innolla tulevia koitoksia.

– Todella hyvillä fiiliksillä palataan takaisin pelikentille. Hienoa, että pelit taas käynnistyvät ja kaikki ovat jo kovasti odottaneet niiden jatkumista. Meillä on vielä kolme tärkeää peliä jäljellä ja selkeä tavoite on mennä SM-sarjaan, joten mielenkiintoinen ja haastava peli varmasti luvassa, toteaa Nuorela.

 

B-juniorit:

FC Inter – KäPa 13.6.2020 klo 16.00 | Kupittaa 6

A-juniorit:

HJS – FC Inter 13.6.2020 klo 13.00 | Pulleri TN

 

Artikkelikuva: Pia Kankare