9.4.2019

FC Interin 2005 syntyneet urakoivat viikonloppuna 13 ottelua

Kuvat: Henrik Siiskonen / @hensiis

FC Interin 2005-syntyneet junioripelaajat urakoivat viikonloppuna 13 eri ottelussa. Ikäryhmän noin 70 pelaajasta kentällä oli viikonlopun otteluissa lähes 60 pelaajaa, joista osa sai tuntumaa otteluista myös muissa kuin tavanomaisessa ryhmässään.

FC Inter 05 Punainen osallistui perinteiseen Kultanummiturnaukseen. Turnaus toimi harjoitusturnauksena kauteen 2019, joka on monelle ryhmän pelaajista ensimmäinen 11v11 kausi. Ensimmäinen päivä alkoi ottelulla järjestävää LTUta vastaan ja lauantain toisessa ottelussa vastaan asettui PJK Pirkkalasta. Sunnuntai vuorossa oli pitkä kolmen pelin päivä. Päivän vastustajat olivat P14 sarjan voittanut KoiPS, TuWe ja TPS T14. Vaikka Interin joukkueen oli lopulta tyytyminen 10. sijaan 12 joukkueen sarjassa, käveli kentältä kokeneempi ja osaavampi joukkue valmiina sarjapeleihin.

– Vaikka ensimmäisen päivän molemmista peleistä tuli tappio, meidän kolmesta eri ryhmästä koottu joukkueemme pelasi hyvin ja ajoittain jopa erinomaisesti Inter-futista. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että pojat uskalsivat pelata syötöillä ja hakea tiloja lähtökohtaisesti kovempia porukoita vastaan. Sunnuntain ensimmäisen pelin vastustaja oli monta pykälää valmiimpi peliin ja takoi ikävät numerot. Tämän jälkeiset pelit menivät paremmin ja oman pelimme näköisesti. Harjoitusturnaus oli kaiken kaikkiaan hyvä, saatiin selvyyttä pelipaikkoihin ja -tapaan, valmentaja Petri Mäkinen summaa turnauksen antia.

Ikäluokan toinen harrasteryhmä Valkoiset pelasi Maskun talvisarjan viimeiset ottelut lauantaina. Tiukat ottelut päättyivät lopulta niukkoihin tappioihin tuoden kuitenkin jälleen hyvää kokemusta.

Ikäluokan Siniset puolestaan pelasi Eurassa EuPa:n harjoitusturnauksessa. Turnaukseen lähdettiin vajaalla miehistöllä, mutta hyvällä hengellä. Ryhmä urakoi pelaten päivän aikana neljä ottelua, joista kaksi ensimmäistä päättyi voittoon selvin lukemin. Viimeisissä peleissä jalka ymmärrettävästi painoi jo ja lopulta päivän saldona oli kaksi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio sekä entistä vahvempi taktinen osaaminen.

Myös ikäluokan kilparyhmät Sinimustat ja Mustat pääsivät kokeilemaan voimiaan viikonloppuna. Sinimustat avasi AL-kauden vieraissa Hämeenlinnassa. Avausottelu HJS:aa vastaan päättyi vieraiden 1-3 voittoon. Mustat puolestaan avasivat ELL-kauden KäPa:n vieraina, mutta helsinkiläiset veivät harmittavasti pisteet avausottelusta.

Kaiken kaikkiaan junioripuolella pelientäytteinen kevätviikonloppu ja jälleen monta kokemusta rikkaampana kohti tulevaa kautta.