FC Interillä SM-karsinnoissa voitokas viikonloppu

FC Interin A- ja B-juniorit jatkoivat viikonloppuna SM-paikan tavoittelua ja molemmat joukkueet onnistuivat ottamaan karsintojen avausvoittonsa. A-juniorit hakivat pisteet Porista FC Jazzilta lukemin 1-3, kun taas B-juniorit voittivat Kupittaalla Vantaan Jalkapalloseuran numeroin 6-1.

Interin A-juniorit matkustivat lauantaina Poriin, jossa vastassa oli FC Jazz. Helpolla A-junioreiden ensimmäinen voitto ei tullut, vaan kolme pistettä vaati kovan taistelun. Inter oli ottelussa pitkälti hallitsevampi osapuoli, kontrolloi palloa ja onnistui luomaan useita hyviä maalipaikkoja. Ottelu oli pitkään maaliton, kunnes kotijoukkue FC Jazz meni johtoon toisella puoliajalla 67 minuutin jälkeen. Inter onnistui kuitenkin mahtavassa nousussa tehden kaksi maalia viiden minuutin sisään 80. ja 84. minuutin kohdalla. Loppunumeroita Interin A-juniorit kaunistelivat vielä ottelun lisäajalla. Joukkueen valmentaja Niko Valikainen on tyytyväinen ottelun lopputulokseen ja erityisesti joukkueen esittämään nousuun ottelun lopussa.

– Pelaajilla oli kova luotto omaan tekemiseen. Vaikka vastustaja meni johtoon toisen puoliajan loppupuolella, onnistuimme kääntämään pelin ja nousimme hienosti tappioasemasta voittoon, Valikainen summaa.

Voitto oli Interille erittäin helpottava haastavan alkukauden jälkeen ja kolme pistettä teki joukkueelle todella hyvää.

– Erittäin tyytyväisiä ollaan pisteistä ja voitto kyllä maistui pelaajille. Loppuvihellyksen jälkeen näki, että helpottuneen näköisiä kavereita oli kentällä. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaa ottelua kohti, toteaa Valikainen.

Interin B-juniorit kohtasivat sunnuntaina Kupittaalla VJS:n ja onnistuivat voittamaan viihdyttävän ottelun murskalukemin 6-1. Ottelu alkoi vauhdikkaasti, kun Linus Rönnberg vei Interin johtoon 23. peliminuutin jälkeen upealla laukauksella. Tästä vain minuutti myöhemmin ottelu oli jälleen tasan, mutta lähes saman tien kotijoukkue siirtyi jälleen johtoon Tegra Mukunan hienolla maalilla. Tauolle Inter pääsi kahden maalin johtoasemassa, kun Jasper Yrjas vei Interin jo 3-1 johtoon hieman ennen ensimmäisen puoliajan päättymistä. Lopullisesti ottelu ratkesi Interin toisen puoliajan tehohetkellä, kun joukkue latoi peräti kolme maalia viiden minuutin sisään.

Interin B-juniorit ovat luoneet karsintojen aikaisemmissa peleissään runsaasti maalipaikkoja, mutta viimeistelyn kanssa on ollut vaikeuksia. Viikonlopun ottelussa onnistumisia tuli onneksi laajalla rintamalla ja kuudesta maalista kaikki olivat eri pelaajan tekemiä. Joukkueen päävalmentaja Jussi Nuorela peräänkuulutti tehokkuutta ja huolellisuutta maalipaikoissa ennen VJS ottelua ja tässä pelaajat onnistuivatkin todella hyvin.

– Tulos oli täysin ansaittu. Tänään olimme tehokkaita maalipaikoissa ja apina putosi selästä useammaltakin pelaajalta. Nyt oltiin tehokkaita maalipaikoissa ja mahtavaa, että jopa kuusi eri pelaajaa onnistui maalinteossa, pohtii Nuorela.

Voitto oli Interin B-junioreille karsintojen ensimmäinen, joten kolme pistettä tulivat joukkueelle todella tarpeeseen.

– Hienoa että saimme ensimmäisen voiton. Voitto oli meille hyvin tärkeä ja tulos oli täysin ansaittu. Voitto luo uskoa ja hyvää fiilistä joukkueelle.

Molemmat Interin joukkueet ovat nyt neljän kierroksen jälkeen kuudensina kymmenen joukkueen lohkoissaan.