2.3.2022

FC Inter tuomitsee Venäjän sotatoimet Ukrainassa ja tarjoaa tukeaan sodasta kärsiville

 

Venäjän sotatoimet Ukrainassa koskettavat ja järkyttävät kaikkia. Venäjän hyökkäys Ukrainaan on hyökkäys kansainvälistä oikeutta, demokratiaa, avointa yhteiskuntaa ja ihmisoikeuksia vastaan.

FC Inter Turku seurana paitsi tuomitsee Venäjän sotatoimet, myös tukee eri kansallisuuksien välistä yhdenvertaisuutta. Monitaustaisessa seurayhteisössämme haluammekin korostaa sitä, että kaikkia kohdellaan tasapuolisesti riippumatta siitä, missä valtiossa lapsi ja nuori itse tai hänen vanhempansa ovat syntyneet. Minkäänlaiselle syrjinnälle ei seurassamme ole sijaa.

FC Inter haluaa osoittaa tukensa niin kriisistä paikan päällä kärsiville ukrainalaisille, kuten myös Suomeen vastaanottokeskukseen mahdollisesti tuleville pakolaisille.

FC Inter järjestää myyjäiset, joiden tuotto kohdistetaan lyhentämättömänä tukea tarvitseville ukrainalaisille SPR:n katastrofirahaston kautta. Myyjäiset järjestetään Veritas Stadionilla keskiviikkona 9.3.2022 klo 17–19. Myytävien seuran fanituotteiden ja vanhojen peliasujen lisäksi myyjäisiin vastaanotetaan myytäviksi seuran jäsenten liikunta- ja urheiluvarusteita.

Seura on ilmoittanut Turun vastaanottokeskukseen järjestävänsä vastaanottokeskukseen saapuville ukrainalaislapsille ja -nuorille maksutonta ja ohjattua liikuntaa.

Mikäli sotatapahtumiin liittyvät asiat huolestuttavat tai ahdistavat seuran jäseniä, yhteyttä voi ottaa seuran psykologiin Nina Forsten-Lindmaniin p. 050 563 3017.

Alla olevasta SPL:n linkistä löytyy mm. ohjeita, miten lapsille puhutaan sodasta.

Lisätiedot: toiminnanjohtaja Pasi Hyvätti p. 050 550 9363

Linkki: Lue lisää Palloliiton sivuilta