FC Inter reservijoukkue voittoihin kolmosessa ja A-nuorten ykkösessä

FC Interin reservit kohtasivat sunnuntaina lähes samaan aikaan tahoillaan MuSan A-nuorten ykkösessä sekä Salon Wilppaan kolmosessa. Vieraspeli MuSaa vastaan päättyi Interin 3-0 voittoon, Josep Nuorelan, Antti Talvitien ja Jaakko Liukkosen maaleilla. Kolmosen kotiottelu Wilpasta vastaan päättyi 3-1 (0-1).

Inter oli kaapinut kokoon varsin nimekkään miehistön sunnuntaiseen kolmosen peliin. Avauksessa nähtiin edustusjoukkueen pelaajista Hanson Boakai, Mikke Louhela sekä koko ottelun pelanneet Elias Mastokangas ja Lassi Viholainen. Nelikko toikin runsaasti virtaa etenkin Interin hyökkäyspeliin.

Ottelun alkuminuutit eivät kuitenkaan paljoa luvanneet. Peli oli hädin tuskin käynnistynyt kun Interin puolustus hapuili ja Wilpas-hyökkääjä karkasi läpiajoon laukoen lopulta niukasti ohi takakulman.

Tästä alkoi kuitenkin pirteä, Interin selvästi hallitsema avausjakso. Ajoittain nähtiin mallikasta lyhytsyöttöpeliä, pallon pysyessä pitkät tovit Interin hallinnassa. Maalipaikkoja luotiin pari kourallista, mutta taas oli epätoivo hiipimässä Inter-kannattajien puseroon, kun mistään ei saatu palloa sisään. Tilanne muuttui vielä ikävämmäksi kun Wilpas onnistui juuri ennen taukoa sivuvaparistaan ohjaamaan pallon maaliin, 0-1.

– Meidän olisi pitänyt tappaa peli ensimmäisellä puoliajalla, silloin pelasimme hyvin ja saimme aikaan kuusi tai seitsemän paikkaa mistä pallo pitäisi saada maaliin, Erol Ates latoi faktoja tiskiin.

Parhaat paikat sai Jeremias Kaari, joka ohjasi juonikkaasti avopaikasta, mutta pallo ohjautui maalin katolle ja pari minuuttia myöhemmin hän jysäytti pallon pystypuuhun Elias Mastokankaan ja Lassi Viholaisen vahvasta esityöstä.

Toisen puoliajan alku toi helpotusta iltaan. Jeremias Kaari eteni vahvasti oikealla laidalla aina päätyrajalle asti. Syöttö takaviistoon tuli Hanson Boakaille kuin tarjottimelle ja hän sijoitti varmasti 1-1.

Pelin taso heikkeni toisella puoliajalla. Tyylikäs pallonsiirtely ja lyhytsyöttöpeli katosi kuvioista ja peli muuttui väkinäiseksi. Toisaalta ei Wilpas omalta osaltaan tarjoillut omille kannattajilleen yhtään sen parempaa.

Inter onnistui vajaan 70 minuutin jälkeen toistamiseen maalinteossa. Taas tultiin oikealta ja tällä kertaa Endrit Ahmati onnistui murjomaan takaviistosyötön verkon perukoille.

– Pelimme muuttui toisella jaksolla jotenkin pelokkaaksi. Pelaajilla taisi käydä mielessä aikaisemmat pelit, joissa olemme pelanneet hyvin, mutta lopulta olemme saaneet todeta vastustajan rokottavan meitä raskaasti. Ikään kuin olisimme pelänneet saman tapahtuvan taas ja niinpä pelimme meni sekavaksi, Ates analysoi.

Ottelun loppuhetkillä pahin pelko olikin lähellä toteutua kun Wilppaan Severi Jaatinen karkasi Inter-puolustukselta, mutta Linus Virkki pelasti tilanteen loistavalla torjunnallaan.

Lopullisen sinetin ottelu sai kun kellossa kävi 5. lisäaikaminuutti. Hushyar Aftab päätti keskialueen pallonriiston jälkeen Inter-hyökkäyksen tarkkaan laukaukseen oikeaan kulmaan 3-1. Inter otti ottelusta enemmän kuin ansaitun voiton.

– Nyt on helppo hymyillä. Emme pelanneet niin hyvin kuin aikaisemmin, mutta voitontahto oli pojilla kova. Tämä oli helpottava voitto, Erol Ates jutteli hymyssä suin.

Interin ottelut kolmosessa jatkuvat jo keskiviikkona 29.5., kun vieraspelissä Yläkentällä kohdataan ÅIFK kello 18.00 alkavassa pelissä.