11.2.2023

FC Inter pelaajasopimukseen Dimitri Legbon kanssa

FC Inter on päässyt sopimukseen FC Araratin kanssa laitapuolustaja Dimitri Legbon siirtymisestä pysyvällä siirrolla FC Interin riveihin. 21-vuotias norsunluurannikkolainen on tehnyt turkulaisten kanssa sopimuksen, joka on mallia 2 + 1 vuotta.

Koko nimeltään Christian Dimitri Legbo Ouguehi kuuluu Norsunluurannikon alle 23-vuotiaiden maajoukkuerinkiin. Hän pelasi nuoruusvuotensa kotimaassaan ennen kuin siirtyi RC Abidjanista Armeniaan syksyllä 2021. Pääasiassa vasempana laitapuolustajana pelaava Legbo sai puolentoista vuoden aikana vyölleen yhteensä 35 ottelua Araratin pääsarjajoukkueen riveissä. Legbo pelasi jerevanilaisseuran riveissä viime kesänä Interin tavoin myös UEFA:n Konferenssiliigan karsintoja.

Interin päävalmentaja Jarkko Wiss kertoo, minkälaisen vahvistuksen Inter saa laitaosastolleen:

– Dimitri on ollut muutaman päivän meidän mukana ja näyttänyt heti parasta osaamistaan. Hän on nopealiikkeinen, teräväjalkainen ja aktiivinen ylöspäin. Antaa meidän alakerralle paljon mahdollisuuksia ja lisää kilpailutilannetta.

Sinimustien tuore puolustaja esiintyy heti tänään lauantaina Liigacupin FC Honka – FC Inter -ottelussa.

– Dimitrillä on ollut lyhyt aika opiskella meidän pelisysteemiä, joten annetaan aikaa niin kuin kaikille muillekin. Hän on lyhyessä ajassa sopeutunut hyvin ja päässyt porukkaan mukaan, hän on todella mukautumiskykyinen pelaaja, Jallu tiivistää.