25.1.2018

FC Inter ottaa käyttöön Xampion-testausmenetelmän

Inter on löytänyt testauksia varten yhteistyökumppanikseen kaarinalaisen yrityksen, Progdan, jonka testausmenetelmä perustuu pohjallisiin, joissa on sisällä mittausanturi. Anturi kerää monipuolisesti tiedot pelaajan liikkeistä ja ne ovat helposti analysoitavissa saman tien mobiililaitteilla käytettävän sovelluksen avulla.

– Uudistuksella haluamme aiempaa konkreettisempia testejä, joiden avulla pääsemme paremmin käsiksi itse lajiin, eli jalkapallofysiikkaan. Nyt yhteistyökumppanimme Progda on saanut kehitettyä Xampion-nimisen testausmenetelmän valmiiksi ja seuraavaksi on meidän aika ottaa uusi menetelmä käyttöön, kertoo Interin alle 15-vuotiaiden junioreiden valmennuspäällikkö Kalle Parviainen.

– Tuote on suomalaista huipputeknologiaa ja se on saanut osakseen suurta kiinnostusta useissa maissa sekä seura- että liittotasolla. FC Inter on laitteen pilotointiseura, joten menetelmä otetaan meillä ensimmäisenä käyttöön. Pilottivaiheessa hankkeeseen osallistuvat 2005-, 2004- ja 2003-syntyneiden kilparyhmät sekä B1-joukkue, jatkaa Parviainen.

FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki on myös innoissaan Progdan kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

– Olemme valmennuslinjassa kirjanneet yhdeksi tärkeimmäksi jalkapallokunnon kehityskohteeksi sen, miten eri jalkapallosuorituksia pelissä saadaan kehitettyä. Puhutaan sitten räjähtävistä jalkapallosuorituksista, siitä kuinka usein niitä tehdään tai miten voidaan ylläpitää räjähtäviä jalkapallosuorituksia läpi ottelun, iloitsee Mäki.

– Tämä Progdan Xampion-tuote antaa työkalut näiden jalkapalloon liittyvien fyysisten ominaisuuksien kehittymisen seurantaan. Tuotteen lisämausteena on ennen kaikkea nuoremmille pelaajille oleva kosketusten analysointi, jossa sekä pelaajat että valmennus pääsevät seuraamaan konkreettisesti esimerkiksi oikean ja vasemman jalan käyttöä, jatkaa Mäki.

Alla olevista linkeistä löydät perustiedot laitteen toiminnoista ja hyödyistä.

Xampion yleisesittelyvideo:

https://youtu.be/3sq9B4JCp_Y

Lisätietoa Xampion-tuotteesta:

http://www.progda.com/