14.2.2022

FC Inter on tehnyt pelaajasopimuksen kokeneen David Haron kanssa

Espanjalainen David Haro pelaa FC Interissä kaudella 2022.

FC Inter on tehnyt kauden 2022 kattavan pelaajasopimuksen espanjalaisen David Haron kanssa. 31-vuotias laituri on harjoitellut seuran kanssa viimeiset kolme viikkoa, ja on vakuuttanut osaamisellaan päävalmentaja Miguel Graun.

– Hän on erittäin älykäs pelaaja, joka osaa pelata hyvin wingerin roolissa. Hänellä on kyky leikata sisään ja pelata hyvin yhteen muiden taitavien pelaajien kanssa, Grau arvioi.

Haron harjoittelujakso ei suinkaan ollut ensimmäinen kerta, kun Grau on nähnyt miehen tositoimissa.

– Hän on pelannut monesti vastustajan puolella, ja tehnyt tuhojaan. En ole kuitenkaan valmentanut häntä aiemmin, Grau taustoittaa.

Interin tuoreelta hankinnalta löytyy vyöltään 46 ottelua Espanjan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta LaLiga2:sta. Haron edustamia seuroja kotimaassaan ovat olleet muun muassa Reus ja viimeisimpänä Costa Brava. Kokemusta on kertynyt myös Ruotsin Allsvenskanissa Sundsvallin paidassa kausilla 2018 ja 2019.

Vikkeläliikkeinen Haro tuon Interin ryhmään palan ammattilaisuutta.

– David on kokenut pelaaja, joka on pelannut paljon Espanjassa ja pelikokemusta löytyy myös muualta. Hänellä on paljon otteluita vyöllään Espanjan toiseksi korkeimmalta sarjatasolta, ja se ei ole lainkaan helppo sarja. Lisäksi hän on fantastinen persoona, joka todella janoaa menestystä Interille, Grau kertoo.

Interin kannattajat saivat Haron osaamisesta pienen maistiaisen Liigacupin ottelussa IFK Mariehamnia vastaan, jossa hän kellotti tilastoihin 65 peliminuuttia. Päävalmentaja Grau toivoo, että David tuo kauden aikana oman panoksensa joukkueen kollektiiviseen hyökkäyspelaamiseen.

– Hän on uransa aikana ollut vaarallinen pelaaja rangaistusalueen lähistöllä. Yritämme luoda pelaajiemme välille hyvän keskusteluyhteyden, jotta voimme saavuttaa niitä asioita, joita peliltämme haluamme, Grau päättää.