2.8.2018

FC Inter on käyttänyt neljän pelaajan optiot

FC Interin tekninen johtaja Vesa Mäki on tyytyväinen saadessaan pitää nelikon seurassa myös ensi kaudella.

– Halusimme ehdottomasti käyttää näiden nuorten pelaajien optiot, koska jokainen heistä on pelannut tällä kaudella hyvin ja mikä tärkeintä, jokaisen kohdalla on tapahtunut kehittymistä heidän saatuaan vastuuta kentällä. Näiden lisäksi seuralla on käytettävissään muiden pelaajien optioita, joiden käyttämisestä ei ole vielä tehty päätöksiä, Mäki kertoo.

Nelikosta Arttu Hoskonen on pelannut Interissä pisimpään. Kahdeksan vuotta sitten Kaarinan Pojista Interin junioreihin siirtynyt 21-vuotias Hoskonen on viime peleissä esiintynyt vakuuttavasti puolustuksen oikealla laidalla, josta osoituksena hänet valittiin myös Veikkausliigan kuukauden joukkueeseen kesäkuussa.

– Artun kolmas liigakausi on sujunut hyvin. Hän on pelannut enemmän topparin paikalla, mutta on ottanut myös oikean laitapuolustajan tehtävät hyvin haltuunsa. Nopeana ja vahvana pelaajana Arttu on monipuolinen puolustuspään pelaaja ja samalla ei niin mukava vastustajan hyökkääjille, Mäki kuvailee kaikkiaan 39 Veikkausliigan ottelua pelannutta Hoskosta.

Täksi kaudeksi FC Interiin Montenegrosta siirtynyt kamerunilaisranskalainen Daniel Kamy on viime otteluissa vakiinnuttanut paikkansa avauskokoonpanossa vasemman topparin tontilla. 22-vuotiaan Kamyn nousua kokoonpanoon hidasti talvella harjoituksissa tullut ruhje silmään.

– Danielin alkukausi oli vaikea, koska ensin hän oli pitkään poissa loukkaantumisen takia ja sen jälkeen hän ei päässyt murtautumaan pelaavaan kokoonpanoon pelaten ainoastaan Inter 2:n otteluita Kolmosessa. Kesäkuun lopulla Honka-ottelussa hän pääsi vaihdosta peliin ja on pelannut siitä lähtien täydet minuutit. Edelleen on toki paljon kehitettävää, mutta Danielilla on siihen toki myös paljon potentiaalia, Mäki uskoo.

FC Lahdesta Turkuun talvella siirtynyt 21-vuotias Mikko Kuningas on ottanut vahvan kiinnityksen keskikentän pelipaikkaan, mistä osoituksena hänelle on kertynyt joukkueesta toiseksi eniten peliminuutteja tällä kaudella. Yhteensä 80 liigapeliä pelannut Kuningas teki myös Suomen Cupin voiton ratkaisseen maalin keväällä.

– Mikko on ikäisekseen kokenut ja myös vastuun saatuaan osoittautunut sen kantajaksi. ”Kunkun” teknis-taktinen osaaminen sekä asenne harjoitteluun ovat sellaisia, joita tämä seura kaipaa. Lisäksi hänen vasen jalkansa on pelote vastustajalle sekä erikoistilanteissa, että jo aika kaukaakin pelitilanteissa, Mäki mainitsee.

Paikallisvastustaja TPS:sta FC Interiin siirtynyt hyökkääjä Lassi Viholainen pelaa nyt kolmatta kauttaan sinimustassa paidassa. Viime kaudella tulleen liigadebyytin jälkeen 19-vuotiaan Viholaisen vastuu on kasvanut tällä kaudella, sillä peliaikaa on tullut jo 14 Veikkausliigan ottelussa.

– Nopeana ja taitavana pelaajana Lassi tulee tulevaisuudessa aiheuttamaan paljon harmaita hiuksia vastustajan puolustukselle. Myös Lassilla on kova halu kehittyä ja se on yksi keskeisimmistä kriteereistä jatkosopimuksen suhteen. Kun hänellä on kehittymishalun lisäksi jo hyvät tekniset ja fyysiset ominaisuudet, teknis-taktiset taidot voivat kehittyä vielä huimasti, Mäki arvioi.

Käytettyjen optioiden myötä FC Interillä on kymmenen myös kauden 2019 kattavaa pelaajasopimusta.