8.3.2019

FC Inter Marbellassa 5: Pelipäivän jännitystä

Pelipäivän aamu on valjennut Marbellassa. Aamupalapöydän kimppuun on käyty tutun iloisesti, mutta ilmassa on havaittavissa pientä pelipäivään kuuluvaa vakavuutta ja jännitystä. Vaikka kyseessä on harjoituspeli, on joukkue voitonnälkäinen. Aleksi Paanasen sanoin, voittamisesta on tehtävä tapa.

Ottelu potkaistaan käyntiin paikallista aikaa klo 16.30. Ennen ottelua ohjelmassa on vain kevyttä aktivoivaa harjoittelua. Leiri tuo otteluun valmistautumiseen toki omat erityispiirteensä, mutta pääosin päivän kulku noudattaa tuttua ottelupäivän kaavaa.

Riippumatta ottelupaikasta, ottelupäivän aamut pyritään rauhoittamaan mahdollisimman hyvin. Mikäli joukkue pelaa vierasottelun pidemmän matkan päässä, kuten Rovaniemellä tai Kuopioissa, matkataan kohteeseen jo edellisenä päivänä. Ottelun alun lähestyessä yhteiset rutiinit alkavat kolme tuntia ennen ottelun alkua ajoittuvalla ruokailulla. Ruokailun jälkeen joukkue kokoontuu stadionille 90 minuuttia ennen pelikellon käynnistymistä.

– Pelipäivänä ja sitä edeltävänä päivänä tärkeimmät pelaajille antamamme ohjeet ovat riittävästä nesteytyksestä ja unesta huolehtiminen. Optimaalisesti pelaajien tulisi nukkua kahdeksan tuntia edellisenä yönä. Oikeastaan pelaajien oman valmistautumisen voi kiteyttää siihen, että pelaajien tulla olla ammattilaisia. Kun joukkue sitten saapuu ennen peliä koppiin, peliin keskittyminen alkaa välittömästi, joukkueen valmentaja Sergio Almenara selventää pelaajien valmistautumista.

Ottelun jälkeen joukkue poistuu median kysymyksiin vastattuaan kentältä pukukoppiin. Joukkueen kapteeniksi kolmatta kertaa valittu Timo Furuholm suostuu valottamaan pukukopin tarkkaan varjeltuja ottelujen jälkeisiä tapahtumia.

– Tunnelman määrää se miten peli on päätynyt ja se vaikuttaa myös pelin jälkeiseen protokollaan. Voiton jälkeen valmentaja pitää nopeasti ”puheen” ja häviön jälkeen pelaajille annetaan enemmän aikaa miettiä syntyjä syviä. Sen jälkeen aloitetaan palautuminen. Tärkeintä palautumisen kannalta on, että kaikki loppuhommat tehdään nopeasti, jotta päästään pian syömään, mikä on myös tärkeää palautumisen kannalta. Useimmille pelaajille nukkuminen on pelien jälkeen vaikeaa, joten sen puolesta pelaajilla ei yleensä ole kiirettä kotiin, Furuholm paljastaa.

Tänään pelattavaan otteluun valmistautuminen on kuitenkin eronnut normaaleista rutiineista ei vaan leiriolosuhteiden vaan myös käynnissä olevan Suomen Cupin vuoksi.

– Normaalisti otteluun aletaan keskittyä heti edellisen pelin jälkeen. Koska nyt kyseessä on harjoituspeli, valmistaudumme samalla tuleviin Suomen Cupin peleihin, emme ainoastaan tähän otteluun. Tavoitteenamme tänään on parantaa pelin laatua yleisesti ja automatisoida pelimalliamme. Lähdemme totta kai hakemaan pelistä voittoa, mutta koska tällä kertaa ei ole jaossa pisteitä, peliesitys on kaikkein tärkein, Almenara kertoo iltapäivän ottelusta.

IK Start – FC Inter käynnistyy Marbellassa Suomen aikaa klo 17.30. Ottelua seurataan tuttuun tapaan FC Interin Twitterin livetilillä. Harjoitusottelua voi seurata suorana myös norjalaisen uutissivusto Nettavisanin kautta. Interin kovista yrityksistä huolimatta Nettavisanin lähestys ei kuitenkaan ole katsottavissa suorana ilman norjalaisia tunnuksia.

Myös muut pelipäivän kuulumiset totutusti Interin somekanavista tileillä @FCInterTurku sekä tunnisteella #fcintermarbellassa!