7.3.2019

​FC Inter Marbellassa 4: Paellaa vai porkkanoita?

Eilen päästiin harjoitusten jälkeen tutustumaan Marbellaan ja lähiseutuun tarkemmin, kun leiriohjelmassa oli iltapäivän kohdalla useampi tunti vapaata. Illalla puolestaan pelaajat miettivät joukkueelle asetettavia tavoitteita tälle kaudelle sekä kilpailivat sujuvaa yhteispeliä ja kommunikointia vaativassa tehtävässä. Hävinnyt joukkue sai rangaistukseksi tarjoilla tämän päivän lounaan voittajille.

Uusi päivä on käynnistynyt edellisten aamujen tapaan terveellisellä aamiaisella. Pelaajien aamupalalautasille kasatut hedelmät, vihannekset ja leivät eivät ole valikoituneet sattumalta. Ravinnolla on merkittävä rooli myös jalkapalloilijan urheilusuoritukseen eikä leiri tuo tähän poikkeusta. Keskikokoinen interiläinen jalkapalloilija kuluttaa yhden normaalin harjoituspäivän aikana n. 3500 kilokaloria. Vertailun vuoksi keski-ikäisen toimistotyöntekijän kulutus on noin 2300 kcal. Valtavaa kulutusta ei kuitenkaan parane täyttää pelkillä oliiveilla ja Serrano-kinkulla.

Kotona Suomessa pelaajien aamut alkavat pukukopissa yhdessä nautittavalla aamupalalla. Aamiainen kotona muistuttaa monin tavoin leiriaamiaista. Ainoastaan suomalaisten perinteinen aamuherkku, eli puuro puuttuu muuten monipuolisesta Marbellan aamiaispöydästä. Harjoituksiin lähdetään mm. leivän, kananmunien ja hedelmien voimin. Lounaalla pannassa ovat paljon sokeria ja rasvaa sisältävät sekä prosessoidut ja voimakkaasti maustetut ruoat. Usein lautasella nähdäänkin ruokaa, joka on valmistettu mahdollisimman puhtaista ja tuoreista raaka-aineista.

Pelaajien monipuolisesta ravinnosta vastaa fysiikkavalmentaja Michel Bellver, joka on ohjeistanut pelaajat terveellisen ruokavalion pariin myös harjoitusten ulkopuolella.

– Tärkeintä on syödä riittävästi ja monipuolisesti. Emme laske kaloreita, vaan oleellisinta on ruoan laatu. Lisäksi ruokavaliota täydennetään tarvittavilla lisäravinteilla ja mineraaleilla, kertoo Bellver.

– Suosimme ruokavaliossa esimerkiksi pastaa, lohta ja kanaa. Kermaisia tai muuten ”raskaita” ja mausteisia kastikkeita on syytä välttää. Ennen pelejä pelaajien tulee tankata tavallista enemmän, koska pelin aikana kulutus on suurempaa. Myös kaikenlaiset hedelmät ovat hyvä lisä ruokavalioon. Niistä saatavien vitamiinien lisäksi esimerkiksi vesimelonit ja omenat nesteyttävät kehoa, lisää Bellver.

Joukkue ruokailee leirin ajan hotellin yhteydessä sijaitsevassa ravintolassa, jossa tarjottavat ruoat on suunniteltu nimenomaan urheilijoille sopiviksi. Niin aamiaisella kuin lounaalla ja päivälliselläkin on tarjolla monipuolinen valikoima hiilihydraattien ja proteiinin lähteitä sekä tuoreita ja raikkaita hedelmiä.

– Meillä on täällä myös ruoan puolesta erinomaiset oltavat. Noutopöydästä löytyy päivittäin niin kalaa, kanaa kuin lihaakin eri muodoissa, kasviksia, pastaa, riisiä, keittoa. Lisäksi pöydässä on runsas valikoima tuoreita vihanneksia ja hedelmiä valmiiksi pilkottuina.

Joukkueen tankkausta ja valmistautumista huomiseen otteluun IK Startia vastaan seurataan koko päivä FC Interin somekanavissa tileillä @FCInterTurku sekä tunnisteella #fcintermarbellassa.