6.3.2019

​FC Inter Marbellassa 3: Enemmän yhdessä

Vaikka harjoituksiin suhtaudutaan ammattimaisesti ja jokainen pistää kentällä itsensä täysillä likoon, ei kaiken tarvitse olla niin vakavaa. Tästä hyvänä esimerkkinä on eilisissä iltapäivän harjoituksissa lämmittelynä toiminut polttopallon kaltainen peli, jossa tavoitteena oli saada vastustaja pois pelistä osumalla tähän suurella jumppapallolla. Vaikka kyseessä oli leikkimielinen kilpailu, ei pelaajia voi ainakaan syyttää voitontahdon puuttumisesta – katso vaikka itse!

Interin joukkue on harjoitellut nykyisellä kokoonpanollaan vasta vajaan kuukauden ajan Filip Valenčičin liityttyä joukkueeseen viimeisimpänä helmikuun puolivälin paikkeilla. Sinimustan paidat ovat pukeneet tällä kaudella ensimmäistä kertaa päälleen Valenčičin lisäksi Boakai, Klinkenberg, Muñiz, Paananen, Tamminen ja Tenho. Myös Interiä jo juniorivuosinaan edustaneet Hämäläinen, Louhela ja Marttinen nähdään tällä kaudella jälleen Inter-paidassa.

Niin ruokapöydässä, kuin treenimatkoilla autoissa toisiaan pilke silmäkulmassa piikitteleviä pelaajia seuratessa välittyy väkisinkin mielikuva 21 iloisesta veljeksestä. Alku-ujous on ehtinyt karista alkuvuoden kuukausina eikä vaihtuvuus tunnu jättäneen etäisyyttä pelaajien tai valmennusjohdon välille.

Käynnissä olevan leirin yksi keskeisimmistä tarkoituksista on hioa tätä veljesjoukkoa vielä tiiviimmäksi joukkueeksi, sekä kentällä että kentän ulkopuolella. FC Interin maalivahtivalmentaja Jani Meriläinen näkeekin joukkueen yhteisöllisyyden vaikuttavan suoraan joukkueen tuloksiin:

– Kun yhteishenki joukkueessa on hyvä, on myös helpompi vaatia toisilta enemmän ja suoritusten taso pysyy korkealla. Kaikki haluavat laittaa itsensä likoon koko kollektiivin puolesta, Meriläinen selventää.

– Leirillä vietetää väkisinkin paljon aikaa myös vapaa-ajalla pelkästään joukkuekavereiden kesken, mikä parantaa hyvää joukkuehenkeä entisestään. Hyvä fiilis näkyy erityisen hyvin mm. leikkimielisissä alkulämmittelyissä, joissa kaikki laittavat itsensä täysillä peliin, kuvaa apuvalmentaja Sergio Almenara.

Interin slogan, enemmän yhdessä, kuvaakin hyvin tapaa, jolla seura toimii. Enemmän yhdessä -henki näkyy myös edustusjoukkueen pelaajien arjessa:

– Meillä on esimerkiksi tapana antaa jokaisten harjoitusten jälkeen läpyt toisillemme. Oli treeni mennyt miten tahansa, halutaan se päättää hyvissä tunnelmissa. Yleisesti ottaen hyvä yhteishenki näkyy myös avoimuutena ja luottamuksena toisia kohtaan, kertoo puolustaja Niko Markkula.

Inter saattaa tuoda turkulaisille leirituliaisina entistä paremman yhteishengen lisäksi myös uuden pelaajan. Eilen tiistaina joukkueen leirivahvuuteen liittyi testipelaajana argentiinalainen vasen laitapuolustaja Luciano Balbi. Balbi on pelannut viimeksi espanjalaisessa Extremadura UD:ssa, joka pelaa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Segunda Divisiónissa.

Leiritunnelmia pääset edelleen seuraamaan Interin somekanavissa: @FCInterTurku sekä tunnisteella #fcintermarbellassa!