31.3.2017

FC Inter irtaantuu Sami Hyypiä Akatemiasta

Interille SHA:ssa tarjottu lohkopaikka ei vastaa seuran joukkueiden tasoa, jonka seurauksena joukkueille ei ole tarjolla riittävän laadukkaita otteluita. Lisäksi SHA:n osana oleva valmentajakoulutus ei ole tarkoituksenmukaista Interille, koska vastaava koulutus pystytään toteuttamaan olennaisilta osiltaan myös Turussa.

FC Interin nuorempien ikäluokkien valmennuspäällikkö Kalle Parviaisen mukaan seurassa Ekkono-koulutusta pidetään tärkeänä, mutta seuran oman organisaation vahvistumisen myötä koulutus on mahdollista järjestää ilman Sami Hyypiä Akatemiaa.

– Valmentajakoulutus tullaan jatkossa toteuttamaan Turussa Interin teknisen johtajan Vesa Mäen johtamana ja kouluttajina käytetään seuran omia päätoimisia valmentajia. Tulemme lisäksi ostamaan valmentajakoulutusta ulkopuolisilta kouluttajilta seuran omista lähtökohdista, toteaa Parviainen.

Myös hyvien ja tasokkaiden pelien järjestäminen tulee Parviaisen mukaan olemaan suuressa roolissa FC Interissä.

– SHA-tapahtumien pelit eivät olisi tulleet vastaamaan haluamaamme tasoa. Tulemme jatkossa järjestämään aiempaa enemmän kansainvälisiä pelejä yhteistyössä pääasiassa Tukholman alueen seurojen kanssa, jatkaa Parviainen.

Merkittävänä osana Sami Hyypiä Akatemiaa ollut pelaajien testaus tullaan jatkossa Interin osalta suorittamaan soveltuvin osin Turun alueella. Junioripäällikkö Pasi Hyvätin mukaan Interissä tullaan jatkossa käyttämään ainoastaan seuran kannalta olennaisia ja pelaajakehityksen seuraamista tukevia testausmuotoja. Lisäksi seuran lähtökohdista tehtävä testaus pystytään kohdistamaan kilpapelaajien lisäksi kattavammin Interin laajaan pelaajamateriaaliin.

– SHA on ollut myös taloudellisesti raskas vanhemmille sekä seuralle. Haluamme tällä päätöksellä herättää myös keskustelua SHA:n roolista ja toivomme Suomen Palloliiton ottavan jatkossa jämäkämmän otteen SHA:n valvonnasta ja tuesta, toteaa junioripäällikkö Pasi Hyvätti ja kiittää kaikkia niitä seuroja, jotka ovat jo nyt ilmaisseet tukensa FC Interin päätökselle.

Sami Hyypiä Akatemian nykyinen toimintakausi päättyy tämän vuoden heinäkuussa.