31.10.2017

Fabrizio Piccareta jatkaa Interin päävalmentajana

Urallaan Piccareta on työskennellyt muun muassa englantilaisten Sunderlandin ja Swindonin edustusjoukkueissa. Interin valmennusryhmään 51-vuotias italialainen tuli tammikuussa ja otti päävalmentajan paikan elokuun alussa.

Interin tekninen johtaja Vesa Mäki uskoo Piccaretan olevan oikea valinta jatkamaan päävalmentajana, vaikka loppukausi ei vastannutkaan tuloksellisesti odotuksia.

– On selvää, että tulokset eivät loppukaudesta olleet hyviä. Syksyn peleissä oli nähtävissä positiivisia merkkejä, mutta kokonaisuus ei vielä toiminut. Fabrizio on kuitenkin seuran ajatusmaailman mukainen valmentaja ja uskomme tulosten tulevan pitkäjänteisen työn kautta. Hänen metodinsa valmentaa, nähdä peli ja pelaajat ovat sellaisia, jotka yhtenevät seuran linjan kanssa, Mäki perustelee.

Piccaretan ohella seura on solminut yksivuotisen sopimuksen fysiikkavalmentaja Simone Lucchesin kanssa. Italialainen Lucchesi on viimeksi toiminut fysiikkavalmentajana englantilaisessa Leyton Orientissa, mutta hänellä on kokemusta fysiikkavalmentajana kotimaansa pääsarjassa pelanneista Laziosta, Sampdoriasta ja Leccestä. Mäen mukaan Lucchesin palkkaamisella pystytään puuttumaan yhteen viime kauden ongelmaan.

– Olemme analysoineet mennyttä kautta ja todenneet yhdeksi ongelmaksi kokopäiväisen jalkapallofysiikkavalmentajan puutteen. Modernissa jalkapallossa fyysisen harjoittelun täytyy sisältyä jokapäiväiseen jalkapalloharjoitteluun, eikä niitä voida erottaa toisistaan.

– Haastattelimme muutamaa kandidaattia ja päädyimme Lucchesiin hänen kokemuksensa ja osaamisensa perusteella. Lucchesi tulee työskentelemään edustusjoukkueen lisäksi myös akatemian puolella, jonka fyysisestä valmennuksesta hän tulee vastaamaan, Mäki kertoo.Simone Lucchesi

Edustusjoukkueen taustaryhmä säilyy muilta osin muuttumattomana. Ryhmässä jatkavat apuvalmentajana John Allen, maalivahtivalmentajana ja joukkueenjohtajana Jani Meriläinen, fysioterapeuttina Eduardo Rodriguez ja huoltajana David Moore.

Myös joukkueen kokoamisen osalta Inter on Mäen mukaan hyvin aikataulussa. Uusia pelaajasopimuksia on luvassa jo lähipäivinä.

– Ensi kauden joukkueen rakennustyö yhdessä Fabrizion kanssa on jo pitkällä ja tulevina päivinä tulemme julkaisemaan uusia pelaajasopimuksia. Joukkue on saatava tasapainoisemmaksi sekä pelipaikkojen, mutta myös ikärakenteen suhteen. Tavoitteenamme on rakentaa nyt menestyvä joukkue pitkäjänteisesti, eikä edetä vain vuosi kerrallaan. Jokaisella pelipaikalla pitää olla aito positiivinen kilpailu, Mäki tiivistää.

Uusien sopimuspelaajien ohella menneen syksyn lainalla PS Kemissä pelannut Albion Ademi palaa Interin edustusjoukkueen riveihin.