3.8.2010

Eurooppa Liiga: Inter Genkin vieraana torstaina

Inter kohtaa huomenna torstaina Eurooppa-Liigan 3.karsintakierroksen toisessa osaottelussa KRC Genkin. Genkin kotistadionilla Cristal Arenalla pelattava ottelu potkaistaan käyntiin kello 21.00(Suomen aikaa).

Ottelun lähtökohdat ovat Interin kannalta rehellisesti sanottuna synkät. Ensimmäisessä osaottelussa, viikko sitten Veritas Stadionilla belgialaiset tyrmäsivät Interin maanrakoon voittamalla ottelun 5-1. Jatkoon mennäkseen Interin pitäisi voittaa ottelu viidellä maalilla. Myös neljän maalin voitto vie joukkueen jatkoon, jos onnistuu heiluttamaan Genkin maaliverkkoa vähintään kuusi kertaa.

-Jatkopaikka on mennyttä, jos rehellisiä ollaan. Kaikki on tietysti mahdollista, mutta tavoitteena meillä on pelata tasapainoinen ottelu, josta saamme hyvän tuloksen. Päätähtäin meillä on kuitenkin Veikkausliigassa, sanoo Interin päävalmentaja Job Dragtsma.

Dragtsmaa jäi ensimmäisessä osaottelussa harmittamaan erityisesti joukkueen puolustuspelaaminen, joka mureni varsinkin pallonmenetyksen jälkeen kuin risuaita. Dragtsma korostaakin, että torstaina puolustamisen on sujuttava paljon tiiviimmin kuin viikko sitten, mikä joukkue haluaa edes haaveilla paremmasta tuloksesta.

-Hyvän tuloksen saavuttaminen huomenna vaatii tiivistä puolustamista. Viime viikolla pystyimme pelaamaan pallollisesti välillä hyvin, mutta puolustuksen virheet vastustaja käytti tehokkaasti hyväksi. Korostan vielä, että hyvän tuloksen saavuttamiseksi virheet omassa päässä on minimoitava ja maalipaikoissa on oltava tehokas, painottaa Dragtsma.

Inter ei pääse torstain otteluun läheskään parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Belgiaan matkanneesta ryhmästä puuttuvat Lahti-pelissä loukkaantuneet Kennedy Nwanganga, Guillano Grot ja Timo Furuholm. Kolmikon lisäksi Suomeen jäivät Patrick Bantamoi, Tero Mäntylä, Sami Sanevuori, Jermu Gustafsson, Felix Åkerlund ja Pablo Gomez.

-En halua ottaa loukkaantuneiden pelaajien kohdalla riskejä, koska haluan heidän olevan pelikykyisiä liigassa, selvittää Inter-luotsi Dragtsma runsasta poissaolijoiden määrää.

Interin vierasottelu Genkiä vastaan pelataan siis torstaina Cristal Arenalla alkaen kello 21.00 Suomen aikaa.