26.6.2020

Erityisjärjestelyt Veikkausliigan otteluissa

(Kuva: Tero Wester)

 

Koronaviruksen sävyttämän kevään jälkeen Veikkausliigan kausi 2020 on alkamassa vihdoin ensi viikolla. Aluehallintoviraston poikkeusajan päätökset kuitenkin tuovat omat erityisjärjestelynsä ainakin alkukauden ottelutapahtumiin. FC Inter on yhdessä Veritas Stadionin ja TPS:n kanssa tehnyt tiivistä yhteistyötä poliisin, pelastuslaitoksen ja sairaanhoitopiirin kanssa turvallisen ottelutapahtuman luomiseksi myös nykytilanteessa.

 

Katsomot ja sisäänkäynnit

Veritas Stadion on jaettu toisistaan täysin erillisiin ja korkeintaan 500 hengen katsomoalueisiin. Jokaisella katsomoalueella on omat sisäänkäyntinsä, kioskipalvelunsa ja WC-tilansa. Katsomoalueet on täysin erotettu toisistaan, eikä yhdeltä katsomoalueelta pääse lainkaan siirtymään toiselle katsomoalueelle. Muiden kuin pääkatsomon katsomoalueiden avaamisesta päätetään ottelukohtaisesti.

Pääkatsomon tavalliset istumapaikat on jaettu kahteen katsomoalueeseen. Pääkatsomon länsipuolen katsomoalueelle (lohkot A, B, C) kulku on ainoastaan katsomon Uudenmaankadun puoleisista porteista ja itäpuolen katsomoalueelle (lohkot D, E, F) kulku on ainoastaan Blomberginaukion puoleisista porteista. Pääkatsomon baari sekä anniskelualueet sijaitsevat länsipuolen katsomoalueella.

Pääkatsomossa on lisäksi VIP-katsomoalue, joka pitää sisällään VIP-ravintolan paikat 3. kerroksessa sekä aitiot ja niiden paikat 4. kerroksessa. Kulku tälle alueelle on ainoastaan Blomberginaukion puoleisesta VIP-sisäänkäynnistä.

Olympiakatsomo on pääkatsomon tapaan mahdollista jakaa kahteen katsomoalueeseen: Olympiakatsomon itäpuolen katsomoalue (lohkot J, K, L), johon kulku on vain Olympiakatsomon Blomberginaukion porteista sekä tarvittaessa Olympiakatsomon länsipuolen katsomoalue (lohkot M, N, O), johon kulku on vain Olympiakatsomon Uudenmaankadun porteista.

Lisäksi kumpaankin päätyyn on mahdollista avata yksi katsomoalue. Länsipäädyn katsomoalue kattaa koko rakennetun päädyn (lohkot Q, P, R) ja sinne kulku on vain päätykatsomon Kupittaanpuiston porteista. Tarvittaessa avattavissa on myös itäpäädyn katsomoalue (seisomakatsomo), johon kulku on vain Blomberginaukion puolelta.

Erityisjärjestelyin pääkatsomon alueiden kokonaiskatsojakapasiteetti on noin 1300 paikkaa ja koko stadionin maksimikapasiteetti noin 3000 paikkaa. Istuma- ja seisomapaikat huomioiden stadionin tavallisesta kapasiteetista on käytössä noin kolmannes.

 

Kausikorttilaiset

Voimassa olevien erityisjärjestelyiden aikana kaikki Veritas Stadionin istumapaikat ovat numeroimattomia, jotta turvavälit on mahdollista säilyttää katsomossa. Kuhunkin katsomolohkoon otetaan vain rajattu määrä katsojia, joten istumapaikka tai katsomolohko ei välttämättä ole sama kuin kausikorttipaikka.

Varsinaisella kausikortilla ei suoraan pääse otteluihin sisälle, vaan jokaisen otteluun tulevan kausikorttilaisen on lunastettava paikka katsomolohkoon etukäteen Tiketin myyntikanavan kautta viimeistään 48 tuntia ennen kunkin ottelun alkua. Kausikorttilaiset voivat lunastaa maksuttoman lippunsa osoitteessa www.tiketti.fi/tarjous. 1 lippu/kausikortti. Kampanjakoodina toimii kausikortista löytyvä 13-numeroinen koodi.

Lunasta liput kausikortilla

Premium-kausikorttilaisten valittavissa on paikka missä tahansa pääkatsomon lohkossa ja Light-kausikorttilaisten paikka on valittavissa A- tai F-lohkoista. Seurakorttilaisten osalta joukkueenjohtajia ohjeistetaan ottelulipuista erikseen. Kausikortit ovat edelleen myynnissä Tiketin myyntikanavissa.

 

Irtolipunmyynti

FC Interin kauden avausottelun Inter-RoPS lipunmyynti alkaa maanantaina 29.6.2020. Lippuja on myynnissä rajallinen määrä ja ne ovat numeroimattomia. Lipunmyynti tapahtuu ainoastaan Tiketin myyntikanavien kautta. Stadionilla ei ole pelipäivänä lipunmyyntiä.

Lippujen hinnat (ennakkoon* / pelipäivänä)

 • Aikuiset 15 €** / 20 €
 • Opiskelijat/eläkeläiset/työttömät/varushenkilöt 5 € / 10 €
 • Nuoret 12-17 v. 5 € / 10 €
 • Lapset alle 12 v. 1 €

 

HUOM! Normaalitilanteesta poiketen myös alle 12-vuotiaat lapset tarvitsevat pääsylipun heinäkuun kotiotteluihin. *Ennakkoliput myynnissä alennettuun hintaan ottelua edeltävän päivän klo 23.59 saakka. ** S-Etukortilla 2 € alennus ennakkolipuista Tiketin myyntipisteissä.

HUOM! Suomen Palloliiton suositusten mukaisesti Palloliiton kultakortilla, UEFA:n PRO -korteilla tai erotuomarikortilla ei pääse katsomaan Veikkausliigaotteluita poikkeustilan aikana.

Palvelut

Jokaisessa katsomo-osiossa on omat kioskipalvelut sekä WC-tilat. Pääkatsomon 3. kerroksen baari sekä anniskelualueet sijaitsevat länsipuolen katsomoalueella (A, B ja C-lohkot).
Rajoitettu valikoima fanituotteita on myynnissä stadionin infopisteessä parkkipaikan reunalla. Maksuvälineenä käy vain korttimaksu.
Poikkeukset ottelutapahtumien palveluissa:

 • Pääkatsomon 2. kerroksen Inter Shop ei ole avoinna
 • Stadionilla ei ole ottelupäivänä lipunmyyntiä
 • Anniskelukatsomo A- ja B-lohkoissa ei ole käytössä, vaan koko katsomoalue on ikärajaton
 • Matsiruokaa ei ole tarjolla ennen ottelua
 • Jälkipelejä ei järjestetä ottelun jälkeen

 

Ottelutapahtumaan osallistuvien turvaksi

FC Inter ja Veritas Stadion noudattavat ottelutapahtumajärjestelyissään Suomen Palloliiton, Aluehallintoviraston sekä muiden viranomaisten ohjeita. Stadionin alueelle on lisätty erityisjärjestelyjä koskevia opasteita, siivousta on tehostettu ja ottelutapahtumahenkilöstö on koulutettu toimimaan ohjeiden mukaisesti.

Turvallinen ottelutapahtuma edellyttää kuitenkin kaikkien tapahtumaan osallistuvien yhteistyötä ja jokainen ottelutapahtumaan osallistuva on lähtökohtaisesti itse vastuussa omasta toiminnastaan ja tapahtumaan saapumisestaan. Siksi pyydämme tutustumaan seuraaviin stadionin erityisjärjestelyihin:

 • Ottelutapahtumaan ei saa osallistua, jos on vähäisiäkin hengitystieinfektion oireita.
 • Riskiryhmään kuuluvien (yli 70-vuotiaat sekä henkilöt, jotka omaavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai vastustuskykyä omaavan perussairauden) osalta osallistumista ei suositella.
 • Sisääntuloportit avataan tunti ennen ottelun alkua. Saapumalla ajoissa varmistat sujuvan ja turvallisen sisääntulon.
 • Kaikki istumapaikat ovat numeroimattomia ja paikat täytetään saapumisjärjestyksessä
 • Saman perheen tai ruokakunnan jäsenet voivat istua vierekkäin.
 • Suositeltu 1-2 metrin turvaväli on syytä säilyttää katsomossa ja mahdollisissa jonotustilanteissa esimerkiksi otteluun tullessa ja sieltä poistuttaessa tai WC-tiloihin tai myyntipisteelle jonottaessa.
 • Tarvittaessa järjestyksenvalvojamme auttavat turvavälien noudattamisessa.
 • Tapahtumaan osallistuvien on huolehdittava hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta. Käsien desinfiointipisteitä on lisätty koko stadionin alueelle.
 • Myyntipisteillä suositellaan korttimaksamista.
 • Tarvittaessa yleisön poistuminen ottelusta ohjataan porrastetusti lohkoittain, jotta poistuminen stadionilta sujuu turvallisesti ja joustavasti.
 • Muutokset epidemiatilanteessa saattavat vaikuttaa otteluiden erityisjärjestelyihin.

 

Median edustajille

Kaikkiin FC Interin kotiotteluihin on akkreditoiduttava etukäteen. Emme valitettavasti voi automaattisesti taata hyväksyttyä akkreditointia kaikille hakijoille. Hyväksytty akkreditointi vahvistetaan hakijalle aina kirjallisesti. Stadionin lehdistötila ei toistaiseksi ole ottelussa käytössä. Akkreditointipyynnöt jokaiseen otteluun viimeistään ottelua edeltävänä päivänä täältä.