28.4.2022

Veritas Stadionin perjantain vappuherkku: FC Inter – IFK Mariehamn

Päävalmentaja Miguel Grau (Kuva: Tara Jaakkola)

 

OTTELUENNAKKO: FC INTER – IFK MARIEHAMN 29.4.2022

Veikkausliigan ensimmäinen kuukausi on viikonlopun kierrosta vaille valmis. Inter kohtaa sarjan viidennessä ottelussaan perjantai-iltana IFK Mariehamnin. Edessä on vihdoin ensimmäinen aidon aito kotiottelu, kun sinimustat pääsevät viimein esittelemään osaamistaan Veritas Stadionilla.

Pelialusta on pitkittyneen talven myötä onneksi nyt sellaisessa kunnossa, että siinä voi pelata. Päävalmentaja Miguel Grau kertoi, että adaptoituminen on perjantain ottelussa isossa roolissa. Joukkueella ei ole alla yhtäkään harjoituskertaa luonnonurmella.

– Emme ole päässeet stadionille tai viereisille nurmikentille. Pelialusta ei ole hyvä, se on fakta. Se on huono molemmille joukkueille. Tämä tietysti vaikuttaa pelitapaamme ja vaatii meiltä adaptoitumista. On harmittavaa, että emme voi toteuttaa omaa pelityyliämme kotikentällämme, espanjalainen toteaa.

– Joukkue kuitenkin todella haluaa päästä pelaamaan kannattajiensa eteen. Se on asia, josta iloitsemme kaikki, Grau jatkaa.

Inter ja IFK Mariehamn ovat tasapisteissä neljän pelatun ottelun jälkeen, kun kummallakin on kasassa kuusi pistettä. Inter on hankkinut nämä voittamalla AC Oulun ja HJK:n. Saarelaiset porskuttavat vielä ilman tappioita, sillä heidän pistesaldonsa koostuu kolmesta tasapelistä ja viime kierroksen Oulu-voitosta.

Joukkueet kohtasivat talvella kertaalleen Liigacupin lohkovaiheessa. Turku Energia Arenalla pelattu taisto päättyi turkulaisten 2-1-voittoon, kun Rick Ketting ja Benjamin Källman onnistuivat venyttämään verkkoja.

– Se oli tasainen peli. Tämän jälkeen molemmat joukkueet ovat kuitenkin muuttuneet ja kehittyneet, Grau puntaroi.

Hän ei nostanut vastustajalta yhtään yksilöä seurattavaksi ylitse muiden.

– Nostan aina kollektiiviset onnistumiset yksilöarvioinnin yläpuolelle.

Inter on saanut liigassa alkukauden aikana onnistumisia mukavalla leveydellä. Etenki viime kierroksen HJK-ottelussa laajuutta löytyi hienosti, kun hallitseva mestari kaatui peräti 1-4. Alkukauden peleissä Inter ei ole kuitenkaan onnistunut pitämään nollia omassa päässä vielä kertaakaan. Tämä ei ole saanut päävalmentajaa silti raiteiltaan.

– Se ei minua huoleta. Olemme joukkue, mikä haluaa hyökätä ja antaa kannattajille nautintoa. Haluamme olla sellainen joukkue, joka hyökkää ja tekee enemmän maaleja kuin vastustaja, Grau identifioi.

IFK Mariehamn on ollut viime vuosina Interille Turussa suhteellisen suotuisa vastustaja. Peräti edelliset yhdeksän kotiottelua heitä vastaan on päättynyt sinimustien voittojuhliin. Kymppi olisi hieno saada täyteen, mutta kuten Graukin on useampaan otteeseen todennut: ottelut eivät ole veljeksiä keskenään. Luvassa on kahden pirteän joukkueen kohtaaminen.

FC Inter – IFK Mariehamn Veritas Stadionilla perjantaina klo 18.00.

Mikäli et pääse paikan päälle, voit katsoa ottelun myös Ruudusta.

Ottelun katsojainfo löytyy täältä.