18.7.2021

Paluu Veikkausliigan pariin – FC Inter saa vieraita Helsingistä

(Kuva: Tero Wester)

Otteluennakko: FC Inter – HIFK 19.7.2021

FC Interin on loppukauden keskittyminen Veikkausliigan haasteisiin, kun turkulaisten tie tyssäsi Euroopan Konferenssiligan ensimmäisellä karsintakierroksella. ”Euroviikon” jälkeinen ensimmäinen haaste on Helsingin IFK, joka vierailee Turussa viikon alkajaisiksi maanantaina.

Inter pelasi Puskás Akadémiaa vastaan torstaina, joten valmistautumisaika ei ole ollut kovin pitkä IFK-kohtaamiseen.

– Europelit ovat erilaisia. Meillä oli kaksi intensiivistä, monien tunteiden päivää Budapestissa, joten olemme halunneet pelaajien käsittelevän tämän levon avulla. Valmistauduimme IFK-peliin sunnuntain harjoituksissa, ja me todella odotamme tätä peliä, Interin päävalmentaja José Riveiro toteaa ottelun aattona.

Kauden ensimmäinen liigakohtaaminen joukkueiden välillä oli tasainen, vaikka loppulukemat olikin 1-4 Interin eduksi. Taistelu Helsingissä ratkesi vasta viimeisen viiden peliminuutin aikana, kun Inter iski tehokkaasti vastahyökkäyksistä. Tuolloin IFK piti ajoittain paljon palloa ja sai pitkään painetta Interin maalille, joten jos tuohon otteluun peilaa, niin maanantaina voi olla luvassa taas kova iltapuhde.

– IFK on joukkue, joka tykkää kontrolloida peliä pallonhallinnan kautta. Heillä on yksi sarjan parhaista keskikenttälinjoista. He tietävät, miten palloa pidetään ja kuinka vastustaja saadaan epäorganisoiduksi. Katsotaan, minkälainen peli on tällä kertaa luvassa, espanjalaisluotsi pohtii.

Kumpikaan joukkueista ei ole kuntopuntarin kärkipäässä. Inter on viimeisestä viidestä ottelustaan saanut seitsemän sarjapistettä. Helsinkiläisten saldo viidestä viime ottelusta on puolestaan viisi pistettä. Inter on tällä hetkellä sarjassa kolmantena ja IFK seitsemäntenä.

IFK on kärsinyt Interin tavoin tällä kaudella paljon loukkaantumisista, ja heillä on viime aikoina ollut maalinteon kanssa ongelmia. Vastustajan verkko ei ole neljään peliin heilunut IFK:n toimesta, ja tätä tuskaa Inter yrittää lisätä. Turkulaisjoukkueen terveystilanne on parempi kuin vaikkapa vielä pari viikkoa sitten.

– Mara (Martti Haukioja) ja Pibe (Agustin Pastoriza) ovat tällä hetkellä ainoat pelaajat, jotka eivät ole käytettävissä kokoonpanoon, Riveiro kertoo.

FC Inter – HIFK ma 19.7. klo 18.30 Veritas Stadionilla.


LIPUNMYYNTI

Liput huomiseen otteluun ovat myynnissä ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Stadionin lipunmyyntipiste aukeaa tuntia ennen ottelun alkua.

Osta liput

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä:

Katso ottelu Ruudusta