6.7.2020

Otteluennakko: KuPS – FC Inter

(Kuva: Tero Wester)

Inter matkustaa Veikkausliigan toisella sarjakierroksella Kuopioon, missä se kohtaa hallitsevan mestarin Kuopion Palloseuran. Huomenna Savon Sanomat Areenalla pelattava ottelu alkaa kello 18.30.

Edellisestä keskinäisestä ottelusta joukkueilla on kulunut vain vajaat pari viikkoa. Silloin kolmeen kertaan tappioasemassa ollut Inter onnistui vääntämään 4-4-lukemista Suomen Cupin jatkopaikan pilkkukisan kautta. Edellisen Kuopiossa pelatun ottelun KuPS puolestaan vei nimiinsä viime kesänä 2-0. Interin päävalmentaja José Riveiro odottaa mielenkiinnolla huomista ottelua.

– Molemmat joukkueet pyrkivät aktiivisesti maalintekoon omilla erilaisilla tavoillaan ja uskon, että myös näemme maaleja. Varmasti näemme tasaisen ottelun ja korkearytmistä pelaamista pelin eri vaiheissa, Riveiro arvioi.

Mestaruuteen Veikkausliigan viime kaudella päättänyt KuPS aloitti myös tämän kauden räväkästi. HIFK:n vieraana avauskierroksella pelannut KuPS teki ensimmäisen vartin aikana voittoon riittäneet kolme maalia. Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan on tarpeen toistaa jo cup-ottelun alla kuultuja ylisanoja vastustajasta.

– KuPS:lla on yksi liigan parhaista joukkueista ja vaihtoehtoja riittää jokaiselle pelipaikalle. Heillä on vahvoja ja laadukkaita pelaajia, joilla on kykyä ratkaista ottelu yksittäisistä tilanteista ja käyttää hyväkseen jokainen tekemäsi virhe, Riveiro kuvailee.

Inter puolestaan teki yhtä lailla avauspelissään torstaina RoPS-verkkoon kolme maalia, kun Elias Mastokangas, Aleksi Paananen ja Rick Ketting onnistuivat ohittamaan rovaniemeläisten maalilla pelanneen Martin Kompallan. Loppulukemiin 3-1 päättynyt peli antoi espanjalaisvalmentajan mukaan Interille eväitä myös Kuopion otteluun.

– Esityksemme RoPS:aa vastaan oli vakaa. Oli todella tärkeää aloittaa kausi kolmella pisteellä ja olla vahva kotona. Se antoi meille myös tarvittavaa rauhallisuutta vaikeaa Kuopion-vierailua varten, Riveiro painottaa.

Kuopioon matkaavasta Inter-ryhmästä puuttuu edelleen Matias Ojala. Huominen KuPS-ottelu aloittaa samalla Interin osalta kovien otteluiden sarjan, sillä Inter kohtaa seuraavien neljän kierroksen aikana kuopiolaisten lisäksi useissa kausiennakoissa sarjan kärkipäähän povatut Ilveksen, HJK:n ja Hongan.


RUUTU+

Mikäli et  pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga