11.5.2019

Otteluennakko: IFK Mariehamn – FC Inter

Inter ja IFK Mariehamn kohtaavat huomenna sunnuntaina Maarianhaminassa. (Kuva: Tero Wester)

 

FC Interin edustusjoukkue viettää äitienpäivänsä Ahvenanmaan maisemissa, sillä joukkue kohtaa huomenna vieraskentällä IFK Mariehamnin. Veikkausliigan ottelu Maarianhaminan Wiklöf Holding Arenalla potkaistaan käyntiin sunnuntaina kello 18.30.

Ottelun isäntä IFK on kerännyt Interin tavoin alkukauden otteluista kymmenen pistettä, tosin saarelaiset ovat pelanneet yhden ottelun Interiä vähemmän. Ottelussa kohtaavat myös alkukaudella eniten maaleja tehneet joukkueet, sillä molemmilla joukkueilla on kasassa jo 14 tehtyä maalia. Tämän lisäksi IFK ja Inter ovat Veikkausliigan ainoat joukkueet, jotka eivät ole tällä kaudella jääneet maaleitta vielä yhdessäkään pelaamassaan ottelussa.

Viime kaudella joukkueet kohtasivat Maarianhaminassa vain kertaalleen ja tuon ottelun Inter onnistui voittamaan varsin värikkäiden vaiheiden jälkeen 3-2. Inter onnistui tuolloin jo menettämään reilussa 20 minuutissa hankkimansa kahden maalin johdon, mutta Mikko Kuninkaan rankkariosumalla pisteet matkasivat lopulta Turkuun. Yleisesti ottaen isäntäjoukkue on kuitenkin ollut Maarianhaminassa hieman vahvempi, sillä vuosien varrella IFK on voittanut 18 kohtaamisesta kahdeksan ja Inter viisi.

Tämän kauden IFK Mariehamn aloitti vahvasti, mistä osoituksena saarelaiset pelaavat ensi torstaina Suomen Cupin välierässä. Lisäksi joukkue voitti Veikkausliigassa peräkkäin Hongan, RoPS:n ja KPV:n. IFK:n keskikentällä peliä on pyörittänyt täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa palannut maajoukkuekonkari Daniel Sjölund. Myös maalintekovastuuta ovat ottaneet uudet pelaajat, joista Aristote Mboma on tehnyt neljä maalia ja hollantilaistoppari Rick Ketting kolme.

Pelkkää voittokulkua maarianhaminalaisten liigataival ei kuitenkaan ole ollut. Edellisessä kotiottelussaan IFK päästi KuPS:n voittoon 3-0 -taukotilanteesta huolimatta ja viime kierroksella IFK-joukkueiden keskinäinen kohtaaminen päättyi Helsingissä 1-1 -lukemiin. FC Interin päävalmentaja Jose Riveiro ei kuitenkaan ole erityisen kiinnostunut näistä otteluista.

– Aiemmat tulokset eivät pelaa huomenna. Minun mielestäni maarianhaminalaisilla on varsin kokonaisvaltainen joukkue, joka on paljon parempi kuin viime kaudella. He ovat vahvasti uudistaneet joukkuettaan ja heillä on nyt enemmän laatua keskikentällä ja erityisesti fyysisesti vahvoja pelaajia hyökkäyksessä ja keskuspuolustuksessa. Pelasimme heitä vastaan jo Suomen Cupissa ja näin silloin, miten vahvoja he ovat. Vaikka voitimmekin silloin, minusta he olivat pitkiä jaksoja meitä parempia siinä ottelussa. Olen täysin varma, että he ovat liigan kärkipäässä kauden päätteeksi, Riveiro toteaa.

FC Interin edellinen ottelu RoPS:aa vastaan oli varsin yksipuolinen näytös. Inter iski ensimmäiseen 25 minuuttiin kolme maalia, joista RoPS ei missään vaiheessa toipunut. Tilastoissa nimet olivat tuttuja, sillä Filip Valencicille kirjattiin maali ja maalisyöttö, Mika Ojalalle kaksi maalisyöttöä ja edellisessä ottelussa kahdesti osuneelle Timo Furuholmille jälleen maali. Interin espanjalaiskäskyttäjä ei ole yllättynyt kolmikon onnistumisista.

– Sen ei pitäisi olla yllätys kenellekään. Timolla ja Mikalla on pitkä ura täällä Suomessa, joten kaikki tietävät heidät ja myös Filip osoitti kykyjään jo HJK:ssa. Viime otteluiden tapahtumat ovat vain loogisia, kun kolme laadukasta, kokenutta ja taitavaa pelaajaa pelaavat yhdessä. Kun he löytävät toisensa, tiedämme jotain hyvää voivan tapahtua. He eivät kuitenkaan ole ainoat pelaajat joukkueessamme, joiden kanssa voimme saada hyökkäyspelimme toimimaan, Riveiro muistuttaa.

RoPS- ja HJK-voitot veivät Interin ensimmäistä kertaa tällä liigakaudella kahden ottelun voittoputkeen. Lisäksi RoPS-ottelu toi Interille kauden ensimmäisen nollapelin. Riveiro on ollut tyytyväinen edellisessä kahdessa ottelussa parantuneeseen puolustuspeliin.

– Jokainen ottelu on erilainen, mutta kyllä näissä otteluissa jotain samanlaista on ollut. On ollut hienoa nähdä puolustuspelin paraneminen näissä kotiotteluissa. Erityisesti viime ottelussa, kun pelasimme 3-0-johdossa liki 70 minuuttia, tarvittavan keskittymisen säilyttäminen läpi ottelun ei ole helppoa. Sen lisäksi, ettemme päästäneet maaleja, emme antaneet RoPS:lle kuin pari mahdollisuutta laukoa 20 metristä. Se on seurausta joukkueen pelaamisen yleisestä paranemisesta, mutta kuten sanoin jo, aiemmat tulokset eivät pelaa huomisessa ottelussa. Meidän on saaren ottelussa säilytettävä aggressiivisuuden ja kunnianhimon taso, jos haluamme voittaa kolmannen kerran peräkkäin, Riveiro kertoo.

Pelaajatilanteessa Interillä ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia. Edellisestä ottelusta puuttuneista kuudesta pelaajasta Eero Tamminen ja Elias Mastokangas ovat palanneet harjoituksiin, mutta eivät osallistu vielä huomiseen otteluun. Myös Albion Ademi, Luciano Balbi, Hanson Boakai ja Aleksi Paananen joutuvat jättämään huomisen ottelun väliin.


VEIKKAUKSEN PITKÄVETO

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti(Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)


INTER TV

Maalivahti Aati Marttinen ennakoi huomista ottelua InterTV:n haastattelussa: