2.4.2019

Otteluennakko: HJK – FC Inter

Veikkausliigan alku on vihdoin täällä. FC Inter avaa Veikkausliigan kauden 2019 huomenna hallitsevan mestarin HJK:n vieraana. Ottelu Telia 5G Arenalla Helsingissä alkaa keskiviikkona kello 18.30.

FC Interille alkava kausi on 21. peräkkäinen kausi Veikkausliigassa ja FC Inter onkin heti HJK:n jälkeen tällä hetkellä pisimpään yhtäjaksoisesti Veikkausliigassa pelannut joukkue. Perinteisesti FC Interille HJK-vierasottelut ovat olleet haastavia, mutta eivät kuitenkaan mahdottomia voittaa. Tästä luonnollisesti viimeisimpänä osoituksena Interin voittoon päättynyt viime vuoden Suomen Cup -finaali.

Juuri HJK:sta Interin päävalmentajaksi palkattu Riveiro odottaa innolla huomista ottelua ja Veikkausliigan alkamista.

– Minulla oli hienot 2,5 vuotta HJK:ssa ja suhteeni sekä seuraan että moniin työntekijöihin on edelleen erityinen. Huominen ottelu on varmasti tunteikas minulle, mutta se on sitä jo pelkästään kauden avausotteluna, eikä HJK-aikani takia. Olen todella motivoitunut aloittamaan ja valmis kantamaan vastuuni. Minusta olimme todella onnekkaita, koska meillä on mahdollisuus olla mukana avauspäivän ottelussa, joka pelataan hyvissä puitteissa ja toivottavasti hyvän yleisömäärän edessä. Olemme valmiita ottamaan haasteen vastaan, Riveiro toteaa.

HJK on tuttu vastustaja Interille myös tämän vuoden Suomen Cupin lohkovaiheesta. Javenture-Areenalla pelatun ja Interin voittoon päättyneen ottelun jälkeen helsinkiläisjoukkue on kuitenkin vahvistunut vielä useammalla pelaajalla. Joukkueen viimeisin hankinta on meksikolaishyökkääjä Marco Bueno, joka on osunut molemmissa pelaamissaan harjoitusotteluissa. HJK:n riveihin ovat viime kuun aikana liittyneet myös MM-kisoissa mukana ollut nigerilaispuolustaja Elderson Echiejile ja Norjan maajoukkueessa pelannut keskikentän pelintekijä Harmeet Singh.

Riveiro myöntää huomisen ottelun olevan iso haaste joukkueelle. Samalla hänen mukaansa HJK:ta vastaan pelaamisessa on myös omat etunsa vierasjoukkueelle.

– En tiedä, onko edessämme huomenna vielä kauden vaikein ottelu, mutta varmuudella HJK luo sellaisia ongelmia kentällä, joita kaikki joukkueet eivät luo. Vastapuolella olleena tiedän kuitenkin, että HJK:n vieraana pelaaminen tuo ylimääräistä motivaatiota ja toisaalta taas vähentää menestyspaineita vierasjoukkueelta, Riveiro kertoo.

Vastustaja HJK putosi Suomen Cupista jo lohkovaiheessa, mutta myös Interin edellinen ottelu päättyi pettymykseen joukkueen hävittyä VPS:lle cupin puolivälierässä 1-2. Riveiron mukaan Interin joukkue on jo pystynyt jättämään lauantain Suomen Cupista putoamisen taakseen.

– Tavallisesti analysoimme ottelut mahdollisimman nopeasti pelaajien kanssa ja yritämme saada selville enemmän niitä syitä, jotka johtivat lopputulokseen. Tällä tavalla saamme enemmän tietoa itsestämme ja olemme valmiimpia tuleviin otteluihin. Niin teimme nytkin heti ottelun jälkeisenä aamuna välttääksemme samanlaiset virheet tulevaisuudessa. Koska kyseessä on eri kilpailut ja nyt aloitamme liigan nollasta pisteestä, on VPS-ottelun taakse jättäminen paljon helpompaa. Nyt tärkeää on keskittyä liigaan ja olla valmiina ensimmäisiin otteluihin, Riveiro muistuttaa.

Joukkueen pelaajatilanne on säilynyt edellisestä ottelusta hyvänä, eikä pidemmän aikaa poissa olleiden Albion Ademin ja Elias Mastokankaan lisäksi muita varsinaisia loukkaantumisia ole. Mikke Louhela on ollut kipeänä, eikä ole mukana huomisen ottelun kokoonpanossa.


Veikkauksen Pitkäveto

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti (Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)


INTER TV

Kapteeni Timo Furuholm ennakoi huomista HJK:n kohtaamista InterTV:n haastattelussa: