3.11.2020

Otteluennakko: HJK – FC Inter

(Kuva: Tero Wester)

Veikkausliigan runkosarja tulee huomenna päätökseensä ja Veikkausliigan hallituksen ratkaisulla samalla tulee päätökseensä myös koko liigakausi. FC Inter kohtaa omassa ottelussaan Helsingin Bolt Arenalla Helsingin Jalkapalloklubin. Keskiviikon ottelu alkaa kello 18.30.

Veikkausliigan jatkosarjojen jäädessä pelaamatta ovat myös päätöskierroksen panokset selkeät. HJK on varmistanut kaikkiaan 30. pääsarjan mestaruutensa jo edellisessä ottelussa, kun taas kolmantena olevalle Interille mahdollisia ovat sijat 2.-4. Hopeamitaleissa kiinni oleva KuPS on pisteen Interiä edellä, kun taas takana kärkkyvä Honka on kolme pistettä ja maalierossa seitsemän maalia Interin takana.

Bolt Arenalla vastakkain ovat huomenna syksyn vahvimmat joukkueet. Molemmilla on takanaan neljä peräkkäistä voittoa Veikkausliigassa ja kotijoukkue HJK varmisti sunnuntaina mestaruutensa rökittämällä Maarianhaminassa paikallisen IFK:n 5-0. Ylipäätään HJK on hävinnyt kauden aikana vain kahdesti, joista ensimmäisen kerran tosin juuri Interille Veritas Stadionilla. Interin päävalmentaja José Riveiro arvelee nyt vastaan asettuvan paineetta pelaavan vastustajan.

– Uskoisin heidän olevan rentoja ja pelaavan ilman paineita. He ovat saavuttaneet tavoitteensa ja varmasti haluavat vain päättää kauden voittoon ja juhliin kannattajiensa kanssa, Riveiro arvelee.

Interin edellinen ottelu on jo liki kahden viikon takaa, jolloin paikallisottelussa TPS jäi sinimustan jyrän alle lukemin 3-0. Voittoputkensa aikana myös Ilveksen, KuPS:n ja FC Lahden kaataneelle Interille sarjan päättyminen tapahtui Riveiron mukaan harmilliseen aikaan.

– Tuntuu siltä, että joukkueena olisimme olleet vielä valmiita taistelemaan pidempään. Ajoitus oli meidän kannaltamme väärä, Riveiro harmittelee.

Sarjan äkillisen päättymisen myötä Interin eurocup-paikka ensi kaudelle varmistui jo ennen päätöskierrosta. Sen sijaan mitalisijalle pääsemiseksi joukkueen täytyy pysyä päätöskierroksella kolmen pisteen päässä olevan Hongan edellä. Riveiro ei kuitenkaan lupaile varmistelevaa peliä.

– Pelaamme voitosta, niin kuin aina, espanjalaisvalmentaja ilmoittaa.

Interin kokoonpanosta puuttuu huomenna HJK-laina Kevin Kouassivi-Benissan. Riveiro toivoo joukkueen pelaavan samalla tasolla kuin peräti kaksi viikkoa sitten pelatussa edellisessä ottelussa.

– Keskittyminen saattaa herpaantua helposti, kun yhtäkkiä sarja tuleekin jo päätökseensä. Toivottavasti niin ei kuitenkaan käy huomenna, vaan pelaamme samalla tasolla kuin viime ottelussamme, päävalmentaja toivoo.

 


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga