30.8.2020

Otteluennakko: FC Lahti – FC Inter

(Kuva: Tero Wester)

 

Veikkausliigassa on 12 pelatun ottelun jälkeen jäljellä kaksi joukkuetta, joita FC Inter ei ole vielä tällä kaudella liigaottelussa kohdannut. Maanantaina tuolta listalta poistuu toinen joukkueista, kun FC Lahti ja FC Inter kohtaavat Lahden stadionilla. Veikkausliigan ottelu joukkueiden välillä alkaa huomenna tuttuun tapaan kello 18.30.

Vastustaja FC Lahden alku kuluvaan kauteen oli karmaiseva, kun Suomen Cupissa Inter nuiji lahtelaiset peräti 5-0 ja Veikkausliigan avauskierroksella HJK haki Lahdesta 4-0-voiton. Sen jälkeen Ilir Zenelin valmentama FC Lahti on kuitenkin nostanut osakkeitaan ja hivuttautunut liigassa jo kuudennelle sijalle. Keskiviikkona Lahti joutui kuitenkin tyytymään tasapelipisteeseen FC Hakan vieraana 2-2-päätöslukemilla.

Inter puolestaan lähtee otteluun sarjataulukon toiselta sijalta HJK:n mentyä kahden pisteen sarjajohtoon tasoittavalla ottelullaan keskiviikkona. Interin edellinen ottelu sen sijaan on Eurooppa-liigan karsinnoista Budapestista. Joukkue pysyi hyvin ottelua isännöineen Honvédin vauhdissa mukana, mutta jatkoaikatappion jälkeen tasaväkinen kamppailu oli Interille laiha lohtu. Viime vuonna Inter pääsi silti voittoputkeen kovien europelien jälkeen ja maalivahti Henrik Moisander luottaa, että aineksia tasonnostoon liigakentillä on myös tänä vuonna.

– Uskon samanlaiseen vaikutukseen. Pelattiin hyvä peli Unkarissa, mikä ei valitettavasti johtanut jatkopaikkaan. Jos jatkamme pelaamista samaan malliin, niin liigassa varmasti saamme hyviä tuloksia loppukaudella, 34-vuotias Moisander arvelee.

Virallisissa otteluissa Inter on ollut Lahtea hieman parempi voitoin 27-23 ja viime vuodet ovat olleet varsinkin kotiotteluissa Interille suosiollisempia. Lahdessa sen sijaan kaksi edellistä kamppailua vuosilta 2019 ja 2018 ovat päättyneet tasalukemiin. Joukkueiden edellinen kohtaaminen on siis kesäkuinen Suomen Cupin välierä, jossa FC Inter nappasi loppuottelupaikan itselleen selkein 5-0-lukemin. Moisander kuitenkin muistuttaa Interin käyttäneen maalipaikkansa siinä ottelussa erinomaisesti hyväkseen.

– Se oli meiltä hyvä peli ja ennen kaikkea olimme tehokkaita maalipaikoissa. Huomisesta ottelusta ei varmasti tule yhtä helppoa, mutta jos luomme yhtä paljon maalipaikkoja kuin viime peleissä, niin meillä on taas hyvät mahdollisuudet voittoon, maalivahti uskoo.

Moisander itse pelasi FC Lahdessa ennen siirtoaan Interin riveihin. Reilut 200 liigaottelua pelannut konkarivahti pelaa Interissä kuitenkin jo viidettä kauttaan ja vastustajan nykyjoukkueesta vain Matti Klinga ja Mikko Kuningas ovat pelanneet Moisanderin kanssa samaan aikaan Lahden paidassa. Positiiviset muistikuvat ovat kuitenkin säilyneet maalivahdin mielessä.

– Minulla on hyvät muistot Lahden vuosista. Pärjäsimme silloin hyvin joukkueena. Olimme mitaleilla ja pääsimme europeleihin. Myös henkilökohtaisesti meni hyvin ja nousin A-maajoukkuerinkiin. Lisäksi tietysti jäi mieleen kaikki ihmiset kenen kanssa sai tehdä töitä silloin, Veikkausliigan vuoden maalivahdiksikin vuonna 2014 valittu Moisander muistelee.

José Riveiron valmennuksessa FC Inter on tullut tunnetuksi hyökkäysvoittoisesta pelitavasta, jossa myös maalivahdin tarvitsee osata torjumisen lisäksi myös pelata palloa. Moisanderin mielestä joukkue on silti kehittynyt myös puolustuspelaamisessa.

– Pelaaminen tämänhetkisessä systeemissä on mukavaa, koska se on haastavaa ja vaatimustaso on maalivahtien osalta kova myös pallollisessa pelissä. Hyökkäysvoittoisesta pelityylistä huolimatta olemme mielestäni olleet parempia myös puolustussuuntaan kuin viime kaudella, yhteensä kuusi maalia pelaamissaan kahdeksassa liigaottelussa päästänyt Moisander kertoo.

Huominen ottelu on FC Interille jo kahdeksas elokuun aikana. Kova pelitahti ei ole kuitenkaan näkynyt loukkaantumislistalla, sillä valmennuksen mukaan koko 21 pelaajan ryhmä on valmiina astelemaan kentälle huomenna.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga