21.10.2020

Otteluennakko: FC Inter – TPS

(Kuva: Tero Wester)

Veikkausliigan runkosarja etenee kohti loppuaan ja torstaina FC Inter pelaa runkosarjan viimeisen kotiottelunsa. Eikä kyseessä olekaan mikä tahansa ottelu, vaan Veritas Stadionin nurmelle vastustajaksi asettuu TPS. Kauden viimeinen Turun derby potkaistaan käyntiin huomenna kello 18.30.

Tasan kaksi kuukautta aiemmin pelattu paikallisottelu päättyi ennakkoasetelmien vastaisesti mustavalkopaitojen voittoon. Ottelun ainoan maalin teki vapaapotkun sisään puskenut TPS-toppari Aldayr Hernandez. Samalla TPS nousi Veikkausliiga-ajan derbyvoitoissa selkeämpään 16-14-johtoon kaikkiaan 43 pelatun ottelun jälkeen.

Elokuun paikallisottelun jälkeen Inter pelasi peräti viisi liigaottelua ilman voittoa. Nyt vire on kuitenkin kääntynyt ja edelliset kolme liigaottelua Inter on hoitanut maalierolla 7-0. Interillä oli myös elokuun TPS-ottelussa hyvät paikat tehdä maali jos toinenkin. Silti Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan mikään yksittäinen asia tuosta ottelusta ei nouse selittävänä tekijänä ylitse muiden.

– Derbyissä ei voi puhua suosikeista, mutta tiesimme sen ja tiedämme sen myös nyt. Teimme silloin kaikkemme voittaaksemme, mutta monet asiat, mukaan lukien TPS:n hyvä esitys, esti voiton silloin, espanjalaisvalmentaja muistelee.

Inter on ottanut lokakuun maaottelutauon jälkeen kaksi maukasta ja todella tärkeää voittoa. Ensin Veritas Stadionilla kaatui liigan kärkipaikkaa pitänyt KuPS vakuuttavalla peliesityksellä 2-0 ja vielä viime sunnuntaina samoin voittolukemin Ratinassa Ilves. Taistelussa mitaleista ja varsinkin europelipaikoista edelliset voitot vahvistivat Interin asemia kärkinelikossa. Riveiron mukaan pelaajista näkee onnistumiset.

– Jätkät ovat todella keskittyneitä tällä hetkellä. He ovat tyytyväisiä viimeaikaisiin tuloksiin ja tietävät seuraavan pelin merkityksen, Riveiro korostaa.

Vastustaja TPS ei ole varsinaisesti voittojen määrällä juhlinut tällä kaudella, mutta maanantaina RoPS:aa vastaan TPS otti täydet pisteet vakuuttavin 4-1-lukemin. Samalla ero 11. olevan TPS:n ja sen takana olevan RoPS:n välillä kasvoi ratkaisevalta tuntuviin kymmeneen pisteeseen. TPS:n seuraava tavoite onkin epäilemättä jättää karsijan paikalle joko neljän pisteen päässä oleva Haka tai pistettä kauempana oleva IFK Mariehamn. Inter-valmentaja puolestaan ei ole juuri nyt kiinnostunut vastustajan edesottamuksista.

– Millään heidän tekemisillään ei ole oikeastaan mitään merkitystä. Ei sillä, mitä on tapahtunut aiemmin, eikä sillä, mitä tapahtuu sen jälkeen. Vain huominen merkitsee, Riveiro tokaisee.

Ottelu on molemmille joukkueille kolmas viikon sisällä. Pienoisesta otteluruuhkasta huolimatta Riveiro ei kuitenkaan ole huolissaan joukkueensa palautumisesta otteluiden välillä.

– Tulokset kasvattavat itseluottamusta ja se on paras keino palautumiseen ja seuraavaan otteluun valmistautumiseen, valmentaja toteaa.

 


Elias Mastokangas ennakoi huomista derbyä InterTV:n haastattelussa:

LIPUNMYYNTI

Liput torstain FC Inter – TPS -otteluun ovat myynnissä vain ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Huom! Stadionilla ei ole lipunmyyntiä ottelupäivänä. Huomisessa ottelussa on pääkatsomon lisäksi käytössä Olympiakatsomo.

Osta liput

 

POIKKEUSJÄRJESTELYT

Viime viikolla voimaan tulleen ohjeistuksen mukaisesti Veikkausliigaotteluihin osallistuminen edellyttää kasvomaskin käyttöä. Stadionin infopisteessä parkkipaikan reunalla on jaossa kertakäyttöisiä maskeja niille, joilla ei ole omaa maskia mukana.

Voimassa olevat rajoitukset aiheuttavat edelleen myös muita poikkeusjärjestelyjä ottelutapahtumiin. Tutustu järjestelyihin etukäteen:

Lue lisää ottelutapahtuman järjestelyistä

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga