12.4.2019

Otteluennakko: FC Inter – SJK

Inter saa kauden ensimmäiseen kotiotteluun vieraaksi SJK:n. (Kuva: Henrik Siiskonen)

 

Talven odotus on takana ja FC Interin ensimmäinen kotiottelu kauden 2019 Veikkausliigassa on käsillä. FC Inter kohtaa huomisessa ottelussa Veritas Stadionilla Seinäjoen Jalkapallokerhon. Ottelu stadionin nurmella alkaa kello 15.00.

Vastustaja SJK on jatkanut tällä kaudella kesken viime vuoden valmennusvastuun ottaneen Alexei Eremenko seniorin opeilla. Myös pelaajapuolella Eremenkolle tutut pelaajat ovat saaneet SJK:ssa jalansijaa, sillä joukkueeseen ovat liittyneet niin Eremenkon oma poika Sergei kuin Eremenkojen perheessä nuorempana asunut laitahyökkääjä Serge Atakayi. Nimekkäimmät SJK:n uusista vahvistuksista lienevät A-maajoukkueessakin esiintynyt keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubi ja topparina luutiva José Nadson, joka pelasi Venäjän pääsarjassa ennen siirtymistään Seinäjoelle.

SJK:n osalta viime viikonloppuna alkaneeseen Veikkausliigan kauteen valmistautuminen ei alkanut joukkueelta tuloksellisesti hyvin. Ilman monia uusia hankintojaan pelannut SJK jäi Suomen Cupin lohkovaiheen viidessä ottelussa voitoitta. Joukkueen paras maalintekijä oli vasta 17-vuotias Jeremiah Streng kolmella maalillaan. Liigassa kausi sen sijaan alkoi voittoisasti, kun Seinäjoen joukkue kukisti kotikentällään HIFK:n 1-0 Denys Oliinykin loppuhetkien maalilla.

FC Interin päävalmentaja José Riveiro ei anna Suomen Cupin otteluiden hämätä, vaan hän tietää SJK:n vaarallisuuden vastustajana.

– SJK:lla on erittäin hyvä joukkue, jossa on toki monia uusia pelaajia tälle kaudelle. Lisäksi monet uusista pelaajista ovat tulleet viimeisen kuukauden aikana, joten on vielä hieman aikaista sanoa, mitä heillä on näköpiirissään. Mutta jos katsoo pelaajien nimilistaa, he ovat varmasti yksi sarjan huippujoukkueista. Heillä on melko fyysinen ryhmä, joka yrittää pitää palloa tyypilliseen Eremenkon joukkueen tapaan. He ovat myös melko nopea ja aggressiivinen joukkue, jonka laitahyökkääjät ovat taitavia ja nopeita, joten heidät on vaikea pitää kontrollissa, Riveiro arvioi.

FC Interin avausvoitto tämän kauden liigassa näki päivänvalon viime maanantaina, kun VPS kaatui vieraskentällä Filip Valencicin maaleilla 2-1. Vaikka Interin voittomaali tulikin vasta ottelun varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla, piti joukkueen espanjalaisvalmentaja täyttä pistepottia täysin ansaittuna.

– VPS-peli vahvisti todeksi, että tiedämme kuinka tehdä sen ja että olemme oikealla tiellä. Pisteiden lisäksi saimme siis itseluottamusta. Seuraavaksi meidän täytyy saada pelaamiseen jatkuvuutta, Riveiro muistuttaa.

Huominen ottelu on joukkueelle tämän kauden ensimmäinen Veritas Stadionilla. Nurmikentällä joukkue pelasi jo viime kuussa Marbellassa, mutta espanjalaisvalmentajan mukaan pelaamista täytyy joka tapauksessa muutella olosuhteiden mukaisesti.

– Olosuhteet ovat huomenna erilaiset kuin aiemmissa otteluissa. Pelaaminen luonnonnurmella on tekonurmeen verrattuna täysin erilaista silloinkin, kun nurmi on täydellisessä kunnossa. Toki Vaasassakin oli kovan tuulen takia erilaista pelata ja pystyimme silloin säätämään pelaamistamme olosuhteiden mukaiseksi, Riveiro toteaa.

Viime otteluissa valmennus on peluuttanut keskikentän keskustassa useimmiten pelaavaa Niilo Mäenpäätä oikeana laitapuolustajana. Niko Markkula puolestaan on noussut laitapuolustajan paikalta pelaamaan laitahyökkääjän paikalla. Riveiron mukaan tämä kertoo pelaajien monipuolisuudesta.

– Olen sanonut ennenkin pitäväni monipuolisten ja useammalla pelipaikalla pelaamaan pystyvien pelaajien valmentamisesta. Tällä hetkellä tarvitsemme Niilon kaltaista pelaajaa laitapuolustajana. Uskomme hänen pystyvän kasvamaan ja parantamaan pelaajana sillä pelipaikalla ja samalla auttamaan meitä saavuttamaan joukkueena sen pelipaikan tavoitteet. Joukkue on kuitenkin kaikkein tärkein ja kaikki mitä teemme on sidoksissa joukkueen tavoitteiden saavuttamiseen. Tilanne on sama Nikon kohdalla. Hän on hyökkäävä laitapakki ja hän pystyy tekemään laitahyökkääjältä vaadittavat asiat. Tällä hetkellä olemme tyytyväisiä kaksi viikkoa sitten tekemäämme päätökseen, Riveiro kertoo.

FC Interin pelaajatilanne on säilynyt muuttumattomana Vaasan ottelusta, sillä Albion Ademi on joukkueen ainoa pitkäaikaispoissaolija. Ennen joukkueen viimeistelyharjoituksia kommentoinut päävalmentaja arveli viime ottelusta puuttuneen Juuso Hämäläisen olevan hyvin lähellä pelikuntoa. Myös kokoonpanon ulkopuolelle jää jälleen pelaajia.

– Meillä on koko ryhmä käytettävissämme ja teemme taas harjoitusten ja otteluiden perusteella valintamme kokoonpanon osalta. Kaikki ratkaisujemme perusteet eivät tietenkään sellaisenaan välity katsomoon, sillä meillä on eri pelipaikoille erilaisia tavoitteita ja tärkeänä pidettyjä ominaisuuksia, Riveiro muotoilee.


VEIKKAUKSEN PITKÄVETO

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti(Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)


INTER TV

Keskikenttäpelaaja Mika Ojala ennakoi huomista SJK-ottelua InterTV:n haastattelussa: