2.4.2021

Otteluennakko: FC Inter – SJK 3.4.2021

(Kuva: Tero Wester)

 

Suomen Cupin loput välieräjoukkueet selviävät huomenna pelattavissa kolmessa puolivälieräottelussa. Interin isännöimään puolivälierään vastustajaksi Turkuun saapuu Seinäjoen Jalkapallokerho. Voimassa olevien määräysten takia täysin ilman yleisöä pelattava ottelu potkaistaan käyntiin huomenna kello 17.00.

Ottelu oli määrä pelata alkujaan jo kaksi viikkoa sitten. Interin koronakaranteenin takia ottelu kuitenkin siirtyi pelattavaksi vasta huhtikuun puolella. Erikoisen tilanteen vuoksi Inter ei lopulta pelannut koko maaliskuun aikana lopulta yhtään ottelua. Lauantain SJK-otteluun valmistautuminen on kuitenkin päävalmentaja José Riveiron mukaan sujunut tilanteeseen nähden hyvin.

– Huippuluokan sitoutumista jätkiltä tällä karanteenin jälkeisellä viikolla. Meillä ei ole ollut aikaa valmistautua tämänkaltaiseen otteluun niin paljon kuin haluaisimme ja emme ole pystyneet pelaamaan sitten helmikuun, mutta annamme kaikkemme huomenna. Pelin päätyttyä tiedot valmistautumisestamme jäävät pelkäksi anekdootiksi, Riveiro muistuttaa.

Interin taival cupin puolivälieriin asti on ollut ainakin tulosten valossa melko vakuuttava. Joukkue voitti kaikki kolme vastustajaansa, Hakan, Hongan ja IFK Mariehamnin, cupin lohkovaiheessa päästämättä maaliakaan. Lohkonsa voittajana Inter pääsi lohkosta suoraan kahdeksan parhaan joukkoon.

Veikkausliigassa SJK on viime vuosina osoittautunut vaikeaksi vastukseksi Interille, mutta Suomen Cupissa Interin ja SJK:n edellisestä kohtaamisesta on kulunut jo neljä vuotta. Nykymuotoisessa Suomen Cupissa Inter on joka vuonna päässyt vähintään puolivälieriin asti. Sen sijaan viime vuonna cupissa kokonaan voitoitta jääneestä RoPS:sta Interiin siirtyneelle Juho Hyväriselle cupin jatkopaikat eivät ole yhtä tuttuja.

– Tämä on periaatteessa vähän uusi tilanne minulle, koska niin paljon ei ole tämmöisestä kokemusta. Jokainen peli on vähän samanlainen täällä, että jokainen pitää voittaa ja jokaisessa pitää tehdä parhaansa, Hyvärinen kertoo vaatimustasosta Interissä.

SJK:n lohkovaihe sujui 5-2-tappiolukemiin Kuopiossa päättynyttä KuPS-ottelua lukuun ottamatta mallikkaasti. SJK pääsi KuPS:n takana lohkokakkosena cupin neljännesvälieriin, joissa seinäjokiset hyötyivät reservijoukkueensa vahvasta cup-vireestä. Sekä SJK:n että SJK Akatemian selvitettyä tiensä neljännesvälieriin asetettiin joukkueet nimittäin automaattisesti vastakkain. Jani Honkavaaran valmentama liigaryhmä oli lopulta Kakkoseen pudonnutta joukkuetta vahvempi 3-0 ja selvitti tiensä puolivälieriin.

Karanteenin ja pelaamattomuuden pienenä vastapainona Interin pelaajatilanne on tauon aikana parantunut. Joukkue on päässyt harjoittelemaan viime päivät täydellä pelaajaryhmällä ja Riveiron mukaan poissaoloja ei ole.

– Kaikki pelaajat ovat käytettävissä. Toki meillä on vielä ennen ottelua yhdet harjoitukset edessä, espanjalaisvalmentaja kommentoi perjantaiaamuna.

Koronarajoituksista johtuen huominen ottelu pelataan kokonaan ilman yleisöä. Viranomaisten päätöksellä seuran tulee estää ottelun seuraaminen myös ottelupaikan läheisyydessä yhdessä viranomaisten kanssa. Ottelu on sen sijaan katsottavissa Ruutu+ -palvelusta.

Katso ottelu Ruudusta

 

Katso puolustaja Juho Hyvärisen mietteet ennen huomista puolivälieräottelua InterTV:n haastattelusta: