1.7.2020

Otteluennakko: FC Inter – RoPS

(Kuva: Tero Wester)


Kukaan tuskin arvasi viime kauden päättyessä seuraavan Veikkausliigan kauden olevan yli kahdeksan kuukautta. Nyt tuo uskomattomiin mittoihin venynyt aika kausien välissä on kuitenkin ohi ja avauspotkuun on enää hetki. Avauskierroksen ottelussaan FC Inter kohtaa huomenna Veritas Stadionilla Rovaniemen Palloseuran poikkeuksellisesti jo kello 18.00 alkavassa ottelussa.

FC Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan Interille kausi on kuitenkin jo oikeastaan alkanut kovien Suomen Cupin otteluiden myötä.

– Jos totta puhutaan, yhden pitkän vierasmatkan ja kahden kovan kotipelin jälkeen minusta Veikkausliigan alku tuntuu jo enemmän kauden jatkamiselta kuin aloittamiselta. Nyt pelaamme pisteistä ja cupissa jatkopaikasta, mutta minun ajatukseni ovat monella tapaa samanlaiset nyt kuin ennen Lahti-ottelua. Vaikka totta kai tuntuu erikoiselta aloittaa liiga heinäkuussa, Riveiro myöntää.

Avausvastustaja RoPS oli viime kaudella Veikkausliigan kymmenes selkeällä piste-erolla sarjasta pudonneisiin joukkueisiin. Tämän vuoden Suomen Cup loppui kuitenkin rovaniemeläisiltä lyhyeen alkulohkon viimeisen sijan myötä. Viime kaudella joukkueen parhaimmistoon kuuluneet Antonio Reguero ja Lucas Lingman siirtyivät talvella valmentaja Toni Koskelan perässä HJK:n riveihin ja uusina hankintoina lähtijöitä paikkaamaan saapuivat mm. Martin Kompalla VPS:sta ja Obed Malolo SJK:sta.

Riveiron mukaan Vesa Tauriaisen valmentama RoPS tulee säikyttelemään vastustajiaan tällä kaudella myös vieraskentällä.

– Emme tietenkään tiedä, miten RoPS pärjää pidemmällä tähtäimellä, koska heidän joukkueessaan ja valmennuksessaan on tapahtunut paljon muutoksia. Vaikuttaa siltä, että he antavat tilaa omille paikallisille pelaajilleen, jotka tarvitsevat aikaa totuttautumiseen. Varmasti ainakin aluksi he pystyvät kuitenkin paikkaamaan kokemuksen puutetta pelaamalla täynnä energiaa, korkealla motivaatiolla ja ylipäätään halulla pelata liigaa. Olen varma, että RoPS tulee olemaan vaikea vastustaja erityisesti kotonaan, mutta näkemistäni peleistä päätellen myös vieraskentällä. Täysi kunnioitus siis vastustajalle niin kuin yleensäkin, Riveiro täsmentää.

Inter puolestaan tunnetusti varmisti paikkansa syksyn Suomen Cupin finaalissa sunnuntaisella FC Lahden 5-0-rökityksellä. Maalintekijöitä joukkueesta löytyi laajalla rintamalla Elias Mastokankaan osuttua kahdesti ja Taiki Kagayaman, Aleksi Paanasen sekä Roope Kantolan kertaalleen. Loppuottelupaikka on Interille, kuten myös finaalivastustaja HJK:lle, peräti neljäs seitsemän viimeisimmän cupin ajalta.

Suomen Cupissa Inter on päässyt hyvään vireeseen pudottamalla KuPS:n ja FC Lahden viimeisen viikon aikana. Toisaalta helteisten ja kovassa tahdissa tulleiden otteluiden sijaan RoPS on päässyt optimoimaan omat aikataulunsa. Napapiirin joukkueen edellinen ottelu onkin viikon takaa SJK:n vieraana. Interin päävalmentaja José Riveiro uskoo hyvästä vireestä olevan joukkueelleen enemmän hyötyä kuin ylimääräisestä levosta.

– Seuraavan kuukauden aikana tulemme pelaamaan kolmen tai neljän päivän välein niin kuin nyt cupin jatko-otteluissa. Jollain tapaa me valmentajat ja pelaajat tulemme mukautumaan tähän Veikkausliigan rytmiin. Siinä mielessä me olemme jo tottuneet käsittelemään peleihin valmistautumista, palautumista ja kilpailemista sillä tahdilla. Haluan ajatella positiivisesti ja uskon näiden cupin otteluiden olevan meille enemmän hyödyksi kuin pienen väsymyksen haitaksi, espanjalaisvalmentaja arvelee.

Pelaajatilanne Interillä on Veikkausliigan alun kynnyksellä varsin hyvä, sillä viime ottelusta korttitilin täyttymisen takia puuttunut kapteeni Timo Furuholm palaa kokoonpanoon. Ainoastaan kuntoutustaan jatkava Matias Ojala ei ole vielä pelikuntoinen.


LIPUNMYYNTI

Liput torstain Inter-RoPS -otteluun ovat myynnissä vain ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa vielä tänään klo 23.59 asti. Stadionilla ei ole lipunmyyntiä ottelupäivänä, vaan jokaisella otteluun saapuvalla tulee olla etukäteen hankittu lippu. Huomiseen otteluun on avattu paikkoja myyntiin myös Olympiakatsomon puolelta.

Osta liput

 

POIKKEUSJÄRJESTELYT

Aluehallintoviraston poikkeusajan päätökset tuovat omat erityisjärjestelynsä ainakin alkukauden ottelutapahtumiin. Tutustu järjestelyihin etukäteen:

Lue lisää ottelutapahtuman järjestelyistä

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga