16.5.2019

Otteluennakko: FC Inter – KuPS

(Kuva: Tero Wester)

Perjantain ottelussa FC Inter saa mitalistiputkensa täyteen, sillä kulta- ja hopeajoukkueiden peräkkäisten Turun vierailujen jälkeen Interiä vastaan asettuu viime kauden pronssimitalisti Kuopion Palloseura. Veikkausliigan ottelu Veritas Stadionilla alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Jani Honkavaaran valmentama KuPS saapuu Turkuun ailahtelevan alkukauden jälkeen. Ensimmäisistä neljästä ottelustaan kuopiolaisilla oli näyttää vain kolme tasapelipistettä, kun taas seuraavat kolme ottelua toivat voitot RoPS:sta, IFK Mariehamnista ja KPV:sta. Nyt viimeisimpänä KuPS pelasi kuitenkin vieraskentällä tasan 1-1 HIFK:n kanssa entisen Inter-puolustajan Babacar Diallon onnistuttua maalinteossa jo toisessa ottelussa peräkkäin. Erikoisuutena KuPS on päästänyt ensimmäisen maalin kolmessa edellisessä ottelussaan, mutta silti kääntänyt jokaisen niistä vähintään tasapeliksi.

FC Interin ja KuPS:n viime kauden kohtaamiset olivat sinimustilla laseilla katsottuna murheellisia, sillä pisteet jäivät kuopiolaisille jokaisen ottelun päätteeksi. Keväällä Savon Sanomat Areenalla pelatun kamppailun KuPS vei nimiinsä tylysti 5-1, mutta Veritas Stadionilla molemmat ottelut ratkesivat rangaistuspotkumaaleilla. Heinäkuun kohtaamisessa ottelun ainokaisen teki Rasmus Karjalainen ja elokuun pelissä Lucas Rangel. Yhdessä Petteri Pennasen kanssa Karjalainen ja Rangel ovat myös KuPS:n tämän kauden parhaat maalintekijät kolmella osumallaan.

Inter ja KuPS ovat olleet tällä kaudella koko Veikkausliigan maalirikkaimmat joukkueet. Molempien kahdeksassa alkukauden ottelussa verkko on heilunut kaikkiaan jo 27 kertaa. FC Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan maalilukemat kertovat osin joukkueiden peliajatuksesta.

– Toivottavasti näemme runsaasti maaleja, mutta ainakin yhden enemmän meille. Uskon, että ottelusta tulee melko avointa kamppailua, koska kumpikaan joukkueista ei pelaa saadakseen tasapelejä. Se tarkoittaa, että molemmat tulevat etsimään keinoja 0-0-tilanteen murtamiseksi. En siis usko KuPS:n tulevan tänne pelkästään puolustamaan, vaan myös he haluavat dominoida peliä ja luoda tilanteita. Tiedossa on siis varmasti hauska peli katsojille. Erityisesti täällä kotiyleisömme edessä haluamme saada jokaisen pisteen ja antaa aivan kaikkemme, Riveiro korostaa.

KuPS:n tavoin Interin alkukausi on ollut ailahtelevainen. Viimeiset kolme ottelua ovat kuitenkin päättyneet Interin voittoihin, joista viimeisimpänä IFK Mariehamn kaatui vierasottelussa 2-1 Timo Furuholmin ja Filip Valencicin maaleilla. Riveiro kuitenkin muistuttaa, ettei Interin tarvitse lähteä tavoittelemaan neljän voiton putkea, vaan jokaiseen otteluun on lähdettävä peli kerrallaan.

– Jokaisella ottelulla on oma taustansa. Totta kai viime ottelun voitto auttaa tuomalla pelaajille lisää itseluottamusta, joka onkin nyt erittäin hyvällä tasolla. Lisäksi se auttaa lujittamaan niitä asioita, joiden parissa olemme työskennelleet pitkän aikaa. Pohjimmiltaan emme ajattele viime otteluiden tuloksia, vaan keskitymme vain seuraavaan ottelun. Meidän täytyy voittaa nyt vain yksi ottelu, eikä neljää, espanjalaisvalmentaja naurahtaa.

Sunnuntain voitto Ahvenanmaalla nosti Interin jo sarjakakkoseksi 13 pisteeseen. Kolmannen peräkkäisen voiton hintana oli kuitenkin kaksi korttitilin täyttymisistä johtuvaa pelikieltoa, sillä sekä Timo Furuholm että Niko Markkula näkivät keltaisen kortin neljättä kertaa. Riveiron mukaan joukkueen pelaamisen täytyy KuPS-ottelussa mukautua näihin poissaoloihin.

– Jokaisella pelaajalla on omat taitonsa ja he ovat yksilöitä, vaikka he yrittävätkin säätää pelaamistaan yhteisen rakenteen osaksi. Furu on esimerkiksi erittäin yksilöllinen pelaaja ja meillä ei ole suoraa korvaajaa hänelle. Meidän täytyy siis valita tilalle joku niistä pelaajista, joka ei ehkä ole ollut pääosassa alkukaudesta. Nyt on heidän vuoronsa näyttää, että he ovat valmiita ja ansaitsevat olla kentällä. Nikon kohdalla tilanne on samanlainen, sillä hän on hyvin monipuolinen pelaaja ja antaa meille hienoja asioita. Nikon paikalla pelaava pelaaja ei yritä olla Niko tai ole yhtään huonompi tai parempi, vaan hän tuo omat vahvuutensa. Meidän täytyy säätää pelisuunnitelmaamme käytettävissä olevien pelaajien mukaan, Riveiro muistuttaa.

Pelikiellossa olevien Markkulan ja Furuholmin vastapainoksi Inter saa kokoonpanoonsa takaisin Elias Mastokankaan ja kipeänä olleen Eero Tammisen. Myös muiden poissaolijoiden paluu alkaa Riveiron mukaan olla ajankohtaista.

– Hanson Boakai on lähellä paluuta. Hän harjoittelee vielä tänään joukkueen kanssa, mutta uskoisin hänen pystyvän olemaan kokoonpanossa jo huomenna. Myös Luciano Balbi palaa hiljalleen harjoituksiin. Hän tarvitsee kuitenkin selvästi enemmän aikaa, sillä hän on joutunut olemaan yli kaksi viikkoa käytännössä pelkästään levossa. Albion Ademi ja Aleksi Paananen eivät ole enää kaukana paluusta, mutta heillä on vielä vähän töitä tehtävänään, Riveiro luettelee.

 


LIPUT

Otteluliput edullisemmin ennakkoon vielä tämän päivän ajan Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä. Pelipäivänä liput Ticketmasterista sekä stadionin lipunmyyntipisteestä alkaen tuntia ennen ottelua.


VEIKKAUKSEN PITKÄVETO

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti(Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)


INTER TV

Keskikenttäpelaaja Mikko Kuningas ennakoi huomista KuPS-ottelua InterTV:n haastattelussa: