14.10.2020

Otteluennakko: FC Inter – KuPS

(Kuva: Tero Wester)


Veikkausliigan runkosarja kaartuu jo loppusuoralleen, sillä Interillä on edessään enää kaksi kotiottelua. Ensimmäinen näistä on todellinen huippuottelu, jossa vastustajaksi Veritas Stadionille saapuu hallitseva mestari ja Veikkausliigan ykkössijaa tälläkin hetkellä pitävä Kuopion Palloseura. Huominen ottelu potkaistaan käyntiin tuttuun tapaan kello 18.30.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Veikkausliigassa Veritas Stadionilla on lähes päivälleen vuoden takaa, jolloin Interin ennätysyleisö todisti lopulta savolaisten mestaruusjuhliin päättynyttä kärkikamppailua. Huomenna suurin sallittu yleisömäärä olisi vain noin kolmanneksen viime vuodesta. Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan muitakin eroavaisuuksia on, sillä lähtökohtaisesti sarjaa on vielä runsaasti pelaamatta.

– Suurimpana eroavaisuutena sarjaa on vielä yhdeksän ottelua eli kolmasosa pelaamatta. Molemmat joukkueet ovat toki jälleen hyvin kilpailukykyisiä ja molemmat tavoittelevat jälleen kärkipään sijoituksia, Riveiro vertailee.

Tänä vuonna Veritas Stadionilla pelatussa Suomen Cupin puolivälierässä kesäkuussa Inter onnistui 4-4-lukemien jälkeen kampeamaan jatkopaikan rangaistuspotkuilla. Kuopiossa reilut kolme kuukautta sitten pelatussa edellisessä liigakohtaamisessa KuPS oli puolestaan selkeästi vahvempi, vaikka loppulukemat sen eduksi olivatkin vain 1-0.

Suomen Cupin finaali ja päättymäisillään oleva maaottelutauko ovat venyttäneet Interin liigaotteluiden välisen ajan runsaaseen kahteen viikkoon. Syyskuun lopulla pelatussa ottelussa Inter palasi voittokantaan selkeällä 3-0-voitolla FC Lahdesta. Samalla Interin ote kolmannesta sijasta vahvistui takaa-ajajien pistemenetysten myötä. Riveiron mukaan valmistautuminen on sujunut tavalliseen tapaan pitkästä tauosta huolimatta.

– Pelaajilla oli lyhyt tauko cup-finaalin jälkeen ja nyt olemme saaneet aidon harjoitusviikon maaottelutauolla. Olemme käyttäneet sen kauden avainhetkiin valmistautumiseen, päävalmentaja toteaa.

KuPS sen sijaan ei ole juuri maaottelutaukoa viettänyt, sillä positiivisten europelien vastapuolena joukkue on joutunut purkamaan ottelusumaansa viime viikolla. Ilves- ja HIFK-kotiotteluista Arne Erlandsenin valmentama joukkue onnistui kuitenkin tiukasta tahdista huolimatta ottamaan neljä pistettä. Kolmen pisteen sarjajohdossa oleva kuopiolaisryhmä saakin Riveirolta kehuja.

– Minusta KuPS on paras vastustajajoukkue Veikkausliigassa, sillä heidän pelaajiensa taso jokaisella paikalla on niin korkea. He eivät ota riskejä hyökkäysvaiheessa ja yrittävät pelata lähellä vastustajan maalia. Tällaisessa tilanteessa on vaikea hyödyntää heidän pallonmenetyksiään, koska ne tapahtuvat niin kaukana omasta maalista. Heillä on myös monia maalintekijöitä ja itseluottamus hyvin korkealla, Inter-valmentaja kehuu huomista vastustajaa.

Martti Haukioja ja Benjamin Källman pelasivat eilen puolisen tuntia Tanskaa vastaan alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa. Molemmat ovat kuitenkin palanneet jo Turkuun ja ovat valmennuksen käytettävissä huomenna. Samoin käytettävissä ovat myös edelliset ottelut väliin jättäneet Juuso Hämäläinen ja Roope Kantola, joten ainoastaan Jan Heinonen ei ole vielä pelikunnossa.

 


Keskikenttäpelaaja Aleksi Paananen ennakoi huomista KuPS -ottelua InterTV:n haastattelussa:

LIPUNMYYNTI

Liput torstain FC Inter – KuPS -otteluun ovat myynnissä vain ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Huom! Stadionilla ei ole lipunmyyntiä ottelupäivänä. Huomisessa ottelussa on pääkatsomon lisäksi käytössä Olympiakatsomo.

Osta liput

 

POIKKEUSJÄRJESTELYT

Tällä viikolla voimaan tulleen ohjeistuksen mukaisesti Veikkausliigaotteluihin osallistuminen edellyttää kasvomaskin käyttöä. Stadionin ulkopuolella otteluisäntä Veritas Eläkevakuutus tarjoaa kertakäyttömaskin niille, joilla ei sellaista ole mukana.

Voimassa olevat rajoitukset aiheuttavat edelleen myös muita poikkeusjärjestelyjä ottelutapahtumiin. Tutustu järjestelyihin etukäteen:

Lue lisää ottelutapahtuman järjestelyistä

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga