23.4.2021

Otteluennakko: FC Inter – KuPS 24.4.2021

(Kuva: Tero Wester)


Veikkausliiga starttaa lauantaina kahden ottelun voimin, kun tällä kaudella europeleissä pelaavat joukkueet avaavat pelin. FC Inter isännöi Kuopion Palloseuraa ja Helsingissä HJK kohtaa FC Hongan.

Interin vastus avausotteluun on etukäteen ajateltuna kovimmasta päästä. KuPS on viime kauden pronssijoukkue, joka on kulkenut koko kalenterivuoden 2021 voitosta voittoon. Siinä samassa se on edennyt Suomen Cupin finaaliin. Kuopiolaisryhmä on kokenut selvää muutosta viime kauteen verrattaessa pelaajapuolella sekä myös valmennuksen suhteen.

Joukkueen päävalmentajaksi palkattiin meritoitunut Simo Valakari, ja pelaajaryhmään uusina kasvoina ovat tulleet muun muassa Veikkausliigasta tutut Diego Tomas, Anton Popovitš, Santeri Haarala ja Henri Toivomäki. Lisäksi savolaisryhmään on hankittu lukuisia ulkomaalaisvahvistuksia.

Myös Inter on pelannut vahvan alkuvuoden. Joukkue on kärsinyt vain yhden tappion. Tämä tuli Cupin välierissä HJK:lle. Liigakauden kenraaliharjoituksessaan Inter palasi voittokantaan, kun IFK Mariehamn kaatui viime lauantaina Kupittaalla lukemin 1-0.

KuPS:n ja Interin keskinäiset väännöt päättyivät viime kaudella Veikkausliigassa molemmat kotivoittoihin, ja tällä tiellä halutaan jatkaa ainakin viikonlopun ottelun verran. Inter-hyökkääjä Benjamin Källman on luottavaisin mielin liigakauden kynnyksellä.

– Mahtava päästä vihdoin nurmelle Veritas Stadionille pelaamaan ja Veikkausliiga alkaa. Onhan se aina upeaa, Källman tunnelmoi.

– Heti tosi kova jengi vastassa. Juuri yksi niistä joukkueista, kenen kanssa taistelemme mitaleista. Hyvä paikka meille mitata tasoamme. Jos saamme voiton alle, siitä on mainio jatkaa eteenpäin. Ensimmäinen peli ei aina tietenkään kerro koko kauden kuvaa, mutta mielestäni on hyvä aloittaa kovalla vastuksella, maalipyssy puntaroi.

Källman paljastaa, että joukkueen kesken tavoitteet on asetettu korkealle.

– Kyllä me haluamme haastaa siinä kultamitalistaistossa, ja lopulta voittaa sen. Olemme nyt kaksi vuotta putkeen olleet hopealla, niin jengi on jäänyt tosi nälkäiseksi. Kaikki meistä uskovat siihen, että meillä on kaikki tarvittava Veikkausliigan voittamiseksi.

Kovasta tavoitteesta huolimatta José Riveiron valmentama ryhmä aikoo pysyä nöyränä ja pitää jalat maassa.

– Duunia pitää tehdä tosi paljon. Mitään ei saa helpolla, mutta kyllä sen voittamisen on pakko olla tavoitteena, Källman päättää.

Veikkausliigan avausottelu alkaa lauantaina Veritas Stadionilla klo 17.00. Koronarajoituksista johtuen ottelu pelataan kokonaan ilman yleisöä. Ottelu on nähtävissä Ruutu+ -palvelusta.

Katso ottelu Ruudusta