18.10.2019

Otteluennakko: FC Inter – KuPS

(Kuva: Tero Wester)

Huomenna se vihdoin pelataan. Päätöskierros ja sarjan kärkijoukkueiden kohtaaminen, jossa Veikkausliigan mestari ratkaistaan. Ottelu FC Interin ja Kuopion Palloseuran välillä alkaa huomenna loppuunmyydyllä Veritas Stadionilla kello 15.00.

Ennakkoasetelmat

Interin ja KuPS:n kohtaaminen on vasta neljäs kerta, kun Veikkausliigassa kaksi parasta joukkuetta ratkaisevat mestaruuden kohtalon päätöskierroksen keskinäisessä ottelussa. KuPS lähtee mestaruuden ratkaisevaan otteluun kahden pisteen etumatkalta. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Interin on voitettava huominen ottelu ohittaakseen KuPS:n. Varmaa on kuitenkin se, että sekä kulta- että hopeamitalit jaetaan huomenna Veritas Stadionilla.

Vierasjoukkue KuPS:lla oli jo viime kierroksella ensimmäinen ottelupallo, mahdollisuus ratkaista mestaruus itselleen. Vielä pronssimitaleista taisteleva Honka kuitenkin päätti KuPS:n voittoputken ja taisteli 1-1-tasapelin Savon Sanomat Areenalta.

Inter puolestaan tarttui mestaruustaistossa oljenkorteensa voittamalla vieraskentällä viime vuoden mestari HJK:n 1-0 Filip Valencicin maalilla. Samalla KuPS-Honka -ottelun tasapeli tarkoitti Interille varmaa paluuta mitalikantaan seitsemän vuoden tauon jälkeen. Mestaruuden ratkaisu siirtyi ratkaistavaksi runkosarjan kahden parhaan joukkueen välillä päätöskierroksella.

Inter ja KuPS ovat kohdanneet kahdesti tämän kauden Veikkausliigassa. Inter voitti kotonaan toukokuussa pelatussa ottelussa lukemin 1-0 Daan Klinkenbergin puskumaalilla. Elokuussa Kuopiossa pelattu ottelu puolestaan päättyi KuPS:lle 2-0.

Päävalmentajan kommentit

Mitalin väristä riippumatta huominen ottelu on Interille kauden viimeinen. Pian vuoden Interin päävalmentajana ollut Jose Riveiro näkee joukkueen toimineen tasaisesti ja hyvin oikeastaan koko kauden ajan.

– Matka on ollut pitkä ja oppimisprosessi meille kaikille antoisa. Minusta olemme olleet kauden aikana melko tasapainoisia, vaikka alku olikin hankala. Tasaisuudesta kertoo sekin, että Ilves- ja Honka-ottelut olivat ensimmäinen kerta, kun hävisimme kaksi ottelua putkeen. Kokonaisuutena antaisin arvosanaksi kaudellemme 9. Nyt meillä on vielä mahdollisuus laittaa kirsikka kakun päälle. Pisteet tietysti ratkaisevat, mutta päivittäinen työntekomme on ollut mahtavaa, Riveiro painottaa.

Inter oli Veikkausliigan runkosarjan voittaja, mutta pitkä voittoputki vei kuitenkin kuopiolaisvieraat liigan ykköspaikalle ja jo lähelle mestaruutta. Edellisellä kierroksella KuPS ei kuitenkaan pystynyt varmistamaan mestaruuttaan, mutta tasapeli huomenna riittäisi KuPS:lle mestaruuteen. Vain kolme tasapeliä koko kaudella pelannut Inter lähtee huomiseen otteluun siis altavastaajan asemasta. Riveiron mukaan asetelma sopii Interille tässä tilanteessa hyvin.

– Totuus on, että ottelun alkaessa KuPS on mestarin paikalla. Heillä on siis vain hävittävää. Heillä oli jo mahdollisuus ratkaista mestaruus ja edelleen he ovat kaksi pistettä edellä, joten suosikista ei siinä mielessä ole epäselvyyttä.

Nykymuotoisen Veritas Stadionin yleisöennätys on kymmenen vuoden takaa TPS-Inter-paikallisottelusta, jota seurasi 9089 katsojaa. Tuo ennätys on vaarassa rikkoutua huomenna, sillä ottelu on loppuunmyyty ja jopa 9200 katsojaa saattaa saapua paikalle. Riveiro toivoo kotiyleisön tulevan paikalle kannattamaan eikä vain katsomaan.

– Se tulee olemaan ratkaisevaa ja voimme käyttää sitä hyödyksemme. Tämä on meidän kotiottelumme ja toivon, että katsojat pelaavat peliä kanssamme eivätkä vain seuraa sitä. Ultraboyz ja Armada varmasti nostattavat meitä eteenpäin 90 minuuttia niin kuin yleensäkin, mutta tarvitsemme myös kaikkien muiden tuen. Toivottavasti voimme nauttia pelistä yhdessä, mutta pyydän kaikkia myös pelaamaan ja elämään peliä kanssamme niin kuin tapahtui Suomen maajoukkueen kanssa tiistaina. Tästä tulee fantastinen ottelu niin Interille kuin koko suomalaiselle jalkapallollekin, Riveiro uskoo.

Kokoonpanotilanne

Anthony Annan on Honka-ottelun punaisen kortin takia edelleen sivussa kokoonpanosta. Kaikki muut joukkueen pelaajat sen sijaan ovat valmennuksen käytettävissä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga.


INTER TV

Mika Ojala ennakoi huomista finaaliottelua kohtaamista InterTV:n haastattelussa: