25.8.2019

Otteluennakko: FC Inter – KPV

(Kuva: Tero Wester)

 

FC Inter saa huomenna maanantaina vastaansa Veikkausliigaan täksi kaudeksi nousseen Kokkolan Pallo-Veikkojen joukkueen. Veikkausliigan ottelu Veritas Stadionilla alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Huominen ottelu on Interin viimeinen kotiottelu Veikkausliigan runkosarjassa, jonka päätöskierros pelataan elo-syyskuun vaihteessa. Inter lähtee huomiseen otteluun vain pisteen Ilveksen takana. Lauantaina Ilveksen kanssa samaan pistemäärään kiilasi KuPS, joka on siis kuitenkin jo pelannut ottelun enemmän. KPV puolestaan on Veikkausliigassa 11. sijalla ja tarvitsee kipeästi pisteitä noustakseen karsintapaikalta kuiville viimeisten kierrosten aikana.

Viime viikon 3-2 -voitto HIFK:sta pitää Interin Veikkausliigan kuntopuntarin kärkipaikalla. Joukkue on voittanut viimeisestä kuudesta liigaottelustaan viisi ja ainoa pistemenetys on KuPS-tappio parin viikon takaa. Viime kierroksen HIFK-ottelussa Inter tosin joutui kahdesti tappioasemaan, mutta nappasi pisteet lopulta Mika Ojalan, Aleksi Paanasen ja Filip Valencicin maaleilla. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan tuosta ottelusta tärkeimpänä oppina oli uskoa joukkueen kykyyn kääntää tappioasema voitoksi.

– HIFK-ottelun alku oli outo, koska emme olleet tarpeeksi keskittyneitä alussa ja päästimme ensimmäisen maalin jo ennen minuutin täyttymistä. Meillä ei ole varaa sellaiseen tulevissa otteluissa, koska emme voi luottaa aina pystyvämme ottelun kääntämiseen. Nyt kuitenkin selvisimme siitä säikähdyksellä ja näytimme pystyvämme siihen. Kotiotteluissa se on paremmin mahdollista, koska katsojat kannustavat ja puskevat joukkuetta sitä kohti, Riveiro kiittelee Veritas Stadionin yleisöä.

Interin alkuperäinen tavoite runkosarjaan täyttyi jo edellisessä ottelussa, kun sijoitus kuuden parhaan joukossa varmistui. Runkosarjan pisteet siirtyvät sellaisinaan myös loppusarjoihin, joten pelattavaa riittää myös jäljellä olevissa runkosarjan kahdessa ottelussa. Inter-valmentaja Riveiro toivoo ottelun tärkeyden näkyvän huomenna myös katsomon puolella.

– Saavutimme tavoitteemme päästä kuuden parhaan joukkoon ja seuraava välitavoite KPV-otteluun on varmistaa kolme kotiottelua mestaruussarjassa sijoittumalla kolmen parhaan joukkoon. Keskittymisemme on ainoastaan huomisen ottelussa ja toivottavasti saamme jälleen paljon katsojia tueksemme, koska tarvitsemme sitä, valmentaja muistuttaa.

Myös vierasjoukkue KPV on parantanut tuloskuntoaan viime aikoina. Joukkue on voittanut kaksi viimeisestä neljästä ottelustaan ja molemmat voitot ovat tulleet mitalitaistossa mukana olevista joukkueista, KuPS:sta ja HJK:sta. Jani Uotisen valmennukseen reilu kuukausi sitten siirtynyt KPV on vahvistanut joukkuettaan siirtoikkunassa lukuisilla hankinnoilla. Jo ensimmäisissä otteluissaan tulosta ovat tehneet hyökkääjä Ishmael Yartey ja puolustaja Hysen Memolla, jotka molemmat onnistuivat maalinteossa edellisen kierroksen 2-1-voitossa HJK:sta. Riveiro ennakoikin huomiselle tasaista kohtaamista.

– Tässä vaiheessa kautta emme voi odottaa vain saavamme vastustajilta mahdollisuuksia, koska jokainen piste on tärkeä joukkueille eri tavoitteiden saavuttamiseen. Otteluista tulee tasaisempia ja nyt enemmän kuin koskaan kyse on omasta tekemisestä vastustajan sijaan, espanjalaisvalmentaja korostaa.

Kuluvaa kautta ennen KPV pelasi viimeksi pääsarjaa vuonna 1990, joten nyt kesäkuussa Kokkolassa pelattu ottelu on ainoa joukkueiden välinen kamppailu Veikkausliigassa. Kokkolassa Interin onnistui kääntää tappioasema 3-1-voittoon Filip Valencicin toisen puoliajan maaleilla. Tasoitusmaalin laukaus lähti Aleksi Paanasen jalasta, mutta se otti kimmokkeen puolustajasta ja merkittiin KPV:n omaksi maaliksi. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan edes edellistä kohtaamista ei kuitenkaan ole enää hyödyllistä muistella.

– KPV on kuin eri joukkue edelliseen kohtaamiseemme verrattuna. He ovat vahvistaneet erityisesti hyökkäystään laadukkaammilla ja samaan aikaan kokeneemmilla pelaajilla. Nyt KPV on kilpailukykyisempi ja paljon vaikeampi vastustaja kuin vielä muutama kuukausi sitten. Sen huomaa myös viimeaikaisista tuloksista, Riveiro kommentoi.

Inter-valmennus pääsee valitsemaan ottelun kokoonpanon liki täydestä pelaajaringistä. Kapteeni Timo Furuholm kärsi pelikieltonsa edellisellä kierroksella, joten kokoonpanon ulkopuolelle jää varmuudella ainoastaan harjoituksissa kolhun saanut Lassi Viholainen.


LIPUT

Otteluliput edullisemmin ennakkoon vielä tämän päivän ajan Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä. Pelipäivänä liput Ticketmasterista sekä stadionin lipunmyyntipisteestä alkaen tuntia ennen ottelua.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga.


INTER TV

Maalivahti Henrik Moisander ennakoi huomista KPV -ottelua InterTV:n haastattelussa: