30.5.2019

Otteluennakko: FC Inter – Ilves

(Kuva: Tero Wester)

Perjantaina Turussa nähdään todellinen Veikkausliigan kärkikamppailu, kun sarjan ykkössijalla oleva FC Inter saa vieraakseen vain pisteen päässä olevan Ilveksen Tampereelta. Ottelu Veritas Stadionilla alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Sekä Inter että Ilves ovat alkukaudesta kuuluneet Veikkausliigan tuloksellisesti vakuuttavimpiin joukkueisiin. Hapuilevan alun jälkeen Inter on pelannut viisi ottelua tappioitta ja voittanut niistä neljä. Ilves puolestaan ei ole koko alkuvuonna, Suomen Cup mukaan lukien, hävinnyt kuin yhden ottelun. Keskinäiseen otteluun lähdettäessä Inter on sarjan kärjessä vain pisteen edellä ottelun vähemmän pelanneena. Interin kanssa tasapisteissä oleva Honka sijoittuu vielä joukkueiden väliin.

Pistemäärällä mitattuna Inter ja Ilves ovat pelanneet varsin samanlaiset alkukaudet, mutta tyylissä on ollut eroja. Interin otteluissa on tehty eniten maaleja koko sarjassa: keskimäärin kolme ottelua kohden. Ilveksen otteluissa maaleja on nähty vähiten eli alle yksi per ottelu. Ilveksellä on tehtyjä maaleja vain kuusi, kun Inter on tehnyt alkukaudella jo kolminkertaisen maalimäärän. Sen sijaan puolustus Ilveksellä on ollut täyttä rautaa ja päästettyjä maaleja ei ole alkukauden yhdeksässä ottelussa kertynyt kuin kaksi.

Suurinta vastuuta Ilveksessä ovat alkukaudesta ottaneet maalivahti Mika Hilanderin lisäksi topparit Baba Mensah ja Tatu Miettunen. Ylempänä kentällä AC Oulusta siirtynyt Jair ja SJK:sta Ilvekseen palannut Emile Paul Tendeng ovat olleet tärkeitä palasia keltapaitojen menestyksessä. Lauri Ala-Myllymäki on tehnyt Ilveksen kuudesta maalista kaksi.

Veikkausliigan edellisellä kierroksella Ilves taipui Kuopiossa KuPS:lle niukasti lukemin 1-0. Myös Interille viime viikonloppu tiesi voittoputken katkeamista, kun HIFK-vierailusta oli tuloksena tasapeli lukemin 1-1. Interin ainoan teki jälleen yksin maalipörssin kärkeen noussut Filip Valenčič.

Huomisessa ottelussa molemmat joukkueet saavat vastaansa tähän mennessä suurimman haasteensa. Inter ei ole jäänyt maaleitta vielä yhdessäkään ottelussa, kun taas Jarkko Wissin valmentama Ilves on päästänyt maalin vain kahdesti. FC Interin päävalmentaja José Riveiro kehuu vastustajan yhtenäistä toimintaa oman maalin suojelemisessa.

– On sanomattakin selvää, että Ilves on vaikea vastustaja. Heidän puolustuksensa on erittäin pitävä, koska he ovat niin sitoutuneita puolustamiseen koko joukkueena. Heidän mahdollisuutensa saada pisteitä on suoraan verrannollista heidän kykyynsä pitää nollapelejä. Tavallisesti yksi maali tarkoittaa heille kolmea pistettä, Riveiro mainitsee.

Myös Interin edellinen vastustaja HIFK rakensi oman pelaamisensa vahvasti puolustuspelaamisen ympärille. Riveiro ei kuitenkaan näe HIFK:n ja Ilveksen olevan täysin samanlaisia vastustajia.

– Puolustamiseen sitoutuminen on jokseenkin samanlaista molemmissa joukkueissa, mutta toteuttamistapa on erilainen. HIFK oli alkuun hyvin aggressiivinen, mutta vetäytyi myöhemmin ottelussa. Ilves on ehkä jotain siitä väliltä ja toisaalta heillä on laadultaan erilaisia pelaajia, Riveiro muistuttaa.

Pelaajatilanne Interin joukkueessa on säilynyt pääosin erittäin hyvänä. HIFK-ottelu toi kuitenkin jälkikäteen huonoja uutisia, sillä Álvaro Muñizin kylkiluun todettiin murtuneen ottelun lopulla rajussa törmäyksessä HIFK-pelaajan kanssa. Albion Ademi sen sijaan on jo harjoitellut ensikerrat joukkueen mukana, mutta ei osallistu vielä huomiseen otteluun.  Kaikki muut pelaajat ovat jälleen valmennuksen käytettävissä.


LIPUT

Otteluliput edullisemmin ennakkoon vielä tämän päivän ajan Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä. Pelipäivänä liput Ticketmasterista sekä stadionin lipunmyyntipisteestä alkaen tuntia ennen ottelua.


VEIKKAUKSEN PITKÄVETO

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga

Jos et ole vielä Ruutu+:n asiakas, saat palvelun ensimmäisen kuukauden veloituksetta koodilla SC19INTER Aktivoi lahjakortti osoitteessa https://kauppa.ruutu.fi/lahjakortti(Tilaus jatkuu toistaiseksi voimassa olevana hintaan 9,95 €/kk)


INTER TV

Hyökkääjä Eero Tamminen ennakoi huomista Ilves-ottelua InterTV:n haastattelussa: