10.7.2020

Otteluennakko: FC Inter – Ilves

(Kuva: Tero Wester)

 

FC Inter saa huomenna vieraita Tampereelta, kun Veikkausliigan ottelussa Veritas Stadionilla vastaan asettuu Ilves. Lauantain ottelu joukkueiden välillä potkaistaan käyntiin kello 17.00.

Ilvekselle matka Turkuun on jo tämän viikon toinen. Tiistaina Ilveksen Tatu Miettunen oli pulassa TPS:aa vastaan ja sai katsella keltaista korttia kahdesti jo ensimmäisen puolituntisen aikana. Ylivoimalla TPS ei kuitenkaan keksinyt keinoja Ilveksen puolustuksen murtamiseen ja lopulta täydet pisteet matkasivat Tampereelle Ilari Mettälän 68. minuutin maalilla. Ilves otti täydet kolme pistettä myös kauden avausottelusta IFK Mariehamnia vastaan ja tamperelaiset ovatkin yhdessä KuPS:n ja HJK:n kanssa ainoina voittaneet molemmat ottelunsa.

– Ilves on kaikissa olosuhteissa viihtyvä joukkue. Kun heidän täytyy puolustaa tulosta, tilanteenvaihdoissa, pelin hallitsemisessa tai kun he tarvitsevat maalia. Kyseessä on erittäin monipuolinen joukkue, jolla on tehokas tapa pelata jalkapalloa, Interin päävalmentaja José Riveiro kuvaa huomista vastustajajoukkuetta.

Interillä puolestaan RoPS:sta otettua avauskierroksen voittoa seurasi vaikeaksi osoittautunut vierailu Kuopioon. KuPS:n prässipelin purkamisen kanssa ottelussa tuskaillut Inter taipui lopulta 1-0. Riveiron mukaan tapahtunutta on turha jäädä murehtimaan enempää ja katseet täytyykin kääntää Jarkko Wissin valmentaman joukkueen kohtaamiseen.

– Joka ottelun jälkeen analysoimme pelin ja mietimme kehityskohteitamme. Kuopiossa meillä oli melko paljon erilaisia ongelmia ja tässä vähäisessä ajassa yritämme korjata niitä niin hyvin kuin pystymme. Jokainen ottelu on kuitenkin täysin oma tarinansa, emmekä enää mieti KuPS-ottelua. Nyt meidän on tehtävä parhaamme Ilvestä vastaan päästäksemme jälleen voittojen tielle, Riveiro muistuttaa.

FC Interin ja Ilveksen kaikki kohtaamiset viime kaudella olivat huipputasaisia kärkipään kamppailuja, mutta tasapeliin joukkueet eivät päätyneet kertaakaan. Turussa viime vuoden toukokuussa pelatun ottelun Inter hävisi lopulta loppulukemin 2-3, vaikka Inter oli jo onnistunut kuromaan kahden maalin takamatkan umpeen. Tampereella pelatuista otteluista ensimmäisen voittamalla Inter nappasi viime vuoden runkosarjan ykkössijan, mutta loppusarjan ottelun se hävisi karvaasti lisäajan maalilla. Huomenna Riveiro haluaa nähdä Interin pelaavan kotikentälle sopivalla tavalla.

– Haluamme Ilvestä vastaan näyttää millainen todellinen identiteettimme on ja että KuPS-ottelu oli vain yksi kivi kengässämme. Nyt se kivi on poistettu ja on aika mennä eteenpäin. Olemme tyytyväisiä, että pääsemme tekemään sen kotikannattajiemme edessä ja omalla stadionillamme. Odotan meidän hyökkäävän ja luovan tilanteita kaikin voimin huomenna, espanjalaisvalmentaja peräänkuuluttaa.

Interin pelaajatilanne ei ole muuttunut KuPS-ottelusta. Pelistä sivussa olleet Matias Ojala ja Juuso Hämäläinen puuttuvat kokoonpanosta myös huomenna, mutta muuten koko joukkue on valmennuksen käytettävissä.


LIPUNMYYNTI

Liput lauantain Inter-Ilves -otteluun ovat myynnissä vain ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa vielä tänään klo 23.59 asti. Stadionilla ei ole lipunmyyntiä ottelupäivänä, vaan jokaisella otteluun saapuvalla tulee olla etukäteen hankittu lippu. Huomiseen otteluun on avattu paikkoja myyntiin myös Olympiakatsomon puolelta.

Osta liput

 

POIKKEUSJÄRJESTELYT

Aluehallintoviraston poikkeusajan päätökset tuovat omat erityisjärjestelynsä ainakin alkukauden ottelutapahtumiin. Tutustu järjestelyihin etukäteen:

Lue lisää ottelutapahtuman järjestelyistä

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga