20.7.2019

Otteluennakko: FC Inter – FC Honka

(Kuva: Tero Wester)

 

Huomenna Turussa palataan jälleen sen tärkeimmän eli Veikkausliigan pariin, kun FC Inter kohtaa espoolaisen FC Hongan. Ottelu Veritas Stadionilla alkaa kello 17.00.

Ennen lauantain otteluita joukkueet ovat sarjataulukossa sijoilla viisi ja kaksi. Vierailijat ovat kotijoukkuetta kolme pistettä edellä, joten Interillä olisi kotivoitolla mahdollisuus päästä Hongan ohi paremman maalieron turvin. Helppoa se ei kuitenkaan tule olemaan, sillä Honka on hävinnyt kauden seitsemästä vierasottelustaan vain yhden ja on vierasjoukkueiden eliittiä liigassa.

Hongan ainoan vierastappion aiheutti HIFK, joka kuitenkin taipui viikko sitten joukkueiden edellisessä kohtaamisessa puhtaasti lukemin 3-0. Espoolaisten joukkueesta maalipuiden väliin osuivat Lucas Kaufmann, Javi Hervas sekä Demba Savage. Aivan pelkkää voittokulkua ei Hongankaan meno ole kuitenkaan ollut, sillä HIFK-ottelua edellisillä kierroksilla Honka hävisi KuPS:lle ja pelasi tasan IFK Mariehamnin kanssa.

Interin edellisestä liigaottelusta on kulunut jo reilut kaksi viikkoa. Lukemin 2-0 päättyneen FC Lahti -ottelun jälkeen on tunnetusti pelannut Eurooppa-liigan karsintaottelut tanskalaista Brøndby IF:ia vastaan. Ensimmäisen osaottelun synkkien minuuttien vastapainoksi torstaina Veritas Stadionilla nähtiin erinomainen kunnianpalautus, jossa Inter voitti Tanskan suurseuran selvästi 2-0 ja sai vielä aikaan todellisen taistelun jatkopaikasta.

Hienon peliesityksen vastapainoksi Brøndby-ottelu toi Interille huomattavasti vastustajaa lyhyemmän palautumisajan sunnuntain otteluun. Interin päävalmentaja Jose Riveiron mukaan sillä ei kuitenkaan ole väliä, koska henkisesti hyvä peliesitys ja voitto oli joukkueelle niin tärkeä.

– Otteluiden välissä meillä on vain kahdet harjoitukset. Tavallisesti europelien jälkeen vaikeinta on kuitenkin palautua henkisesti. Siinä mielessä edellisen ottelun tulos on hyvin tärkeä, että karsiutumisesta huolimatta meille jäi ottelusta hyvä maku. Uskon siis, että viime torstain ottelu auttaa meitä olemaan henkisesti valmiita ja kun olet henkisesti valmis, et tunne väsymystä samalla tavalla, espanjalaisvalmentaja painottaa.

Inter ja Honka kohtasivat edellisen kerran huhtikuun lopulla Tapiolan Urheilupuistossa. Varsin keväisessä kunnossa olleella kentällä isäntien Borjas Martin ja Interin Mika Ojala osuivat vuoron perään kahdesti. Lopulta ottelun ratkaisseen 3-2-voittomaalin teki 81. minuutilla Robert Ivanov. Riveiron mukaan kevään ottelu ei kuitenkaan kerro kummastakaan joukkueesta paljoakaan.

– Tuossa vaiheessa alkukautta muutimme pelaamistamme hieman ja muistaakseni juuri siinä ottelussa pelasimme ensimmäistä kertaa kolmella topparilla. Peli oli silloin tasainen, eikä kumpikaan joukkue pystynyt kontrolloimaan sitä kunnolla kentän kunnon takia. Honka oli kuitenkin parempi erikoistilanteissa ja otti kolme pistettä. Kolmen kuukauden kuluessa molemmat joukkueet ovat kuitenkin kehittyneet pelaamisessaan.

– Honka pelaa Veskun (päävalmentaja Vesa Vasaran) alaisuudessa edelleen samalla tavalla kuin ennenkin ja heillä on selkeä pelifilosofia. Joukkueet tietysti muuttuvat vähän ja sen mukana yksityiskohdissa tapahtuu pientä hienosäätöä. Joukkueina tunnemme toisemme sen verran hyvin, että uskoisin molempien tietävän mitä odottaa sunnuntain ottelulta, Riveiro kertoo.

Interillä on ensimmäistä kertaa tällä kaudella otteluiden välissä vain kaksi päivää. Päävalmentaja ei kuitenkaan ole lainkaan varma, että tavallista lyhyempi palautumisaika toisi normaalia enempää muutoksia kokoonpanoon.

– Ehkä se on vähän todennäköisempää kuin tavallisesti, mutta seuraamme palautumista hetki hetkeltä ja kuuntelemme pelaajien tuntemuksia. Kyseessä on kuitenkin todella tärkeä ottelu meille ja jokainen on varmasti valmiina käsi pystyssä, kun valitsemme kokoonpanoa, Riveiro arvelee.


LIPUT

Otteluliput edullisemmin ennakkoon vielä tämän päivän ajan Ticketmasterin verkkokaupasta ja myyntipisteistä. Pelipäivänä liput Ticketmasterista sekä stadionin lipunmyyntipisteestä alkaen tuntia ennen ottelua.


VEIKKAUKSEN PITKÄVETO

Huominen ottelu on mukana Veikkauksen Pitkävedossa. Kaikki kohteet löydät täältä.


RUUTU+

Mikäli et pääse otteluun paikalle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruutu+ -palvelusta: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga. FC Inter – FC Honka on myös Futiskierroksen pääottelu, joten voit seurata ottelua maksutta Jim-kanavalta.


INTER TV

Hyökkääjä Timo Furuholm ennakoi huomista Honka-ottelua InterTV:n haastattelussa: