22.9.2020

Otteluennakko: FC Inter – FC Honka

(Kuva: Tero Wester)

Huomenna Veritas Stadionilla käydään kamppailua sijoituksesta Veikkausliigan kolmen parhaan joukossa, kun neljäntenä sarjataulukossa oleva FC Honka saapuu kolmantena olevan FC Interin vieraaksi. Keskiviikon ottelu alkaa tuttuun tapaan kello 18.30.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran heinäkuussa, jolloin Tapiolan urheilupuistossa pisteet jaettiin 1-1-tasatuloksella. Interin maalin silloin puski Taiki Kagayama. Talven Suomen Cupin kohtaamisessa Inter oli joukkueista parempi, mutta viime vuoden liigaotteluista kaksi kääntyi Hongan eduksi ja yksi Interin. Interin päävalmentaja José Riveiron mukaan joukkueiden välillä on jonkin verran yhtäläisyyksiä, joista yhtenä samankaltainen kenttäryhmitys.

– Honka pelaa yleensä samankaltaisella järjestelmällä kuin me, joten kentällä on ikään kuin pelaaja vastaan pelaaja -rakenne. Kaksinkamppailujen voittaminen on siis hyvin tärkeää. Honka tunnetusti pitää palloa mielellään ja myös puolustaa pallonhallinnalla. Heillä ei ole kiirettä puhkoa vastustajan muodostelmaa, vaan he väsyttävät vastustajaansa pelityylillään. Toisaalta minusta Honka on tällä kaudella pelannut hieman aiempaa enemmän myös pystysuunnassa, Riveiro arvioi.

Interillä on menossa selkeästi huonompi jakso. Tasaisten, mutta voitottomien vierasotteluiden jatkoksi joukkue hävisi lauantaina kotikentällään SJK:lle 0-1. Jos joistain edellisistä otteluista olisikin Riveiron mukaan pisteitä voinut tarttua matkaan saatua enemmän, ei Inter espanjalaisvalmentajan mukaan tällä kertaa edes ansainnut enempää.

– Emme yksinkertaisesti olleet riittävän hyviä edes unelmoidaksemme paremmasta tuloksesta. Ensimmäisen puolituntisen aikana SJK oli oikeastaan kaikessa meitä parempi. Toisella puoliajalla pelasimme paremmin, mutta SJK:lla oli toisaalta silloin jo tulos puolustettavanaan. Sitä paitsi ensimmäisen puoliajan jälkeen tulos olisi voinut olla tilanteiden puolesta vieläkin huonompi.

– Kovempia liigajoukkueita vastaan meidän on ymmärrettävä, että jokainen tilanne vaatii täyttä keskittymistä ja ne ovat haasteita sellaisenaan. Viimeksi olimme liian kilttejä kentällä, Riveiro harmittelee.

Vastustaja Honka aloitti syyskuun tappiolla paikallisvastustaja HIFK:lle, mutta sen jälkeen espoolaisten vire on ollut paranemaan päin Ilves- ja RoPS-voittojen myötä. Viimeisimpänä Honka tasasi pisteet sarjakärki HJK:n kanssa. Tuolla tasapelipisteellä Vesa Vasaran valmentama Honka nousi vain yhden pisteen päähän Interistä ennen keskiviikon ottelua. Riveiron mukaan ei ole olemassa mitään taikatemppuja, joilla huonot tulokset voisi hetkessä kääntää.

– Veikkausliiga sarjana on tasainen ja kaikessa on kyse yksityiskohdista. Tällä hetkellä nuo yksityiskohdat ovat olleet meitä vastaan. Pelaamme edelleen hyvällä itseluottamuksella ja nimenomaan nyt on aika näyttää sitä itseluottamusta, päävalmentaja painottaa.

Pelaajatilanteen osalta Rick Ketting on kärsinyt pelikieltonsa ja on jälleen valittavissa kokoonpanoon. Nyt vuorostaan Timo Furuholmin paikka on pelikentän sijaan VIP-isännän haastattelussa korttitilin täytyttyä. Furuholmin lisäksi vain Roope Kantola on varmuudella Honka-ottelusta sivussa. Esimerkiksi viime viikolla harjoituksia kirjoitusten takia väliin jättänyt Elias Mastokangas saatetaan jälleen nähdä kokoonpanossa.


Taiki Kagayama ennakoi mm. huomista Hongan kohtaamista InterTV:n haastattelussa:

 


LIPUNMYYNTI

Liput keskiviikon FC Inter – FC Honka -otteluun ovat myynnissä vain ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Huom! Stadionilla ei ole lipunmyyntiä ottelupäivänä. Huomisessa ottelussa on pääkatsomon lisäksi käytössä Olympiakatsomo.

Osta liput

 

POIKKEUSJÄRJESTELYT

Voimassa olevat rajoitukset aiheuttavat edelleen poikkeusjärjestelyjä ottelutapahtumiin. Tutustu järjestelyihin etukäteen:

Lue lisää ottelutapahtuman järjestelyistä

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga