8.8.2020

Otteluennakko: FC Inter – FC Haka

(Kuva: Tero Wester)

Sunnuntai-iltana FC Inter saa Veikkausliigassa vastaansa paperitehtaan nurkilta ponnistavan FC Hakan. Ottelu Interin ja valkeakoskelaisvieraiden välillä alkaa Veritas Stadionilla huomenna kello 18.30.

Joukkueiden välisestä edellisestä kohtaamisesta tulee kuluneeksi vasta kaksi viikkoa. Tuolloin Inter otti varsin vakuuttavan vierasvoiton Hakasta. Loppulukemiksi kirjattiin 0-2 ensimmäisen liigamaalinsa tehneen Liliun ja toisella puoliajalla osuneen Aleksi Paanasen osumilla. Hakan pistehaaveet lopettaneen 0-2 -osuman laukoneen Paanasen mukaan voittolukemat Valkeakoskella olisivat voineet olla isommatkin.

– Peli oli koko ajan meidän kontrollissamme, vastustaja pysyi poissa maalipaikoilta ja tehtiin kaksi maalia. Useampaankin oli paikkoja, keskikenttäpelaaja muistelee Tehtaan kentällä pelattua ottelua.

Kaksi maalia kaudessa on ollut monena vuonna aiemmin KuPS:ssa ja FC Lahdessa pelanneelle Paanaselle peruslukema. Siilinjärveltä kotoisin olevan pelaajan maaliennätys on kaudelta 2013, jolloin hän onnistui kolme kertaa 33 ottelussa kuopiolaisten riveissä. Nyt Paanasen kahden maalin ”kiintiö” on täynnä jo kahdeksan ottelun jälkeen, joten peruslukemien yli meneminen saattaa olla edessä.

– Toivotaan että menee. Kiva auttaa joukkuetta myös maalien muodossa. Tehdään tietysti joukkueena aika paljon maaleja, joten joskus ne pomppivat mullekin ja hyvä että nyt on saanut sisään, Paananen miettii syitä maaleilleen.

Edellisellä kierroksella Haka hävisi kotikentällään HIFK:lle 0-2 siitä huolimatta, että Haka-keskikentän Anton Popovitch pääsi yrittämään 0-0 -tilanteessa maalintekoa rangaistuspotkusta. Pilkku kumahti kuitenkin tolppaan ja lopulta HIFK vei pisteet mennessään. Sen paremmin ei onnistunut myöskään Inter, joka hävisi samoin lukemin jälkimmäisen ottelunsa IFK Mariehamnia vastaan. Paanasen mukaan jälkimmäinen ottelu oli osoitus Veikkausliigan tasaisuudesta.

– Tässä sarjassa tasoerot ovat niin pieniä, että joka ikisessä ottelussa pitää olla parhaimmillaan jos mielii saada pisteitä. Vieraspelit saarella on aina haastavia ja ei ollut meidän päivämme, 27-vuotias pelaaja muistelee keskiviikon ottelua.

Pitkään Ykkösessä pelannut Haka saapuu huomenna Veritas Stadionille Veikkausliigan merkit hihoissaan ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2012. Liigakausi ei ole varmastikaan lähtenyt valkeakoskelaisten odotusten mukaisesti, sillä viime kaudella Ykkösessä dominoinut joukkue on RoPS:n ohella ainoa vielä voitoton joukkue tämän kauden Veikkausliigassa. Yli 250 liigaottelun kokemuksella Paananen varoittaa kuitenkin aliarvioimasta vastustajaa.

– Varmasti sisuuntunut Haka vastassa. Ovat varmasti ottaneet oppia edellisestä kohtaamisestamme. Pitää näyttää, että Turusta ei joukkueet lähde pisteiden kanssa, Paananen kertoo kotijoukkueen teemasta Veritas Stadionilla pelattaviin otteluihin.

Interillä puolustaja Arttu Hoskosen paluu kokoonpanoon tapahtuu suunnitelman mukaisesti ensi viikon ottelussa HIFK:ta vastaan. Muilta osin koko Interin ryhmä on huomenna pelikunnossa.


LIPUNMYYNTI

Liput sunnuntain FC Inter – FC Haka -otteluun ovat myynnissä vain ennakkoon Tiketin verkkokaupassa ja myyntipisteissä. Pelipäivän lippuhintoja 5 € edullisemmat ennakkohinnat ovat voimassa enää tänään klo 23.59 asti. Huom! Stadionilla ei ole lipunmyyntiä ottelupäivänä. Huomisessa ottelussa on pääkatsomon lisäksi käytössä Olympiakatsomo.

Osta liput

 

POIKKEUSJÄRJESTELYT

Aluehallintoviraston poikkeusajan päätökset tuovat omat erityisjärjestelynsä myös elokuun ottelutapahtumiin. Tutustu järjestelyihin etukäteen:

Lue lisää ottelutapahtuman järjestelyistä

 

RUUTU+

Mikäli et jostain syystä pääse otteluun paikan päälle, voit seurata ottelua suorana lähetyksenä Ruudun välityksellä: https://www.ruutu.fi/ohjelmat/veikkausliiga