18.2.2021

Otteluennakko: FC Inter – FC Haka 19.2.2021

(Kuva: Tero Wester)

 

Inter päättää Suomen Cupin lohkovaiheen huomenna iltapäiväottelussa Hakaa vastaan. Perjantain ottelu valkeakoskelaisia vastaan pelataan edellisten pelien tapaan ilman yleisöä LähiTapiola-areenalla. Kello 14.00 alkava ottelu on kuitenkin katsottavissa Ruutu+ -palvelun kautta.

Ennen perjantain ottelua kaikki Veikkausliigan karsintalohko B:n sijoitukset ovat auki. Inter on voittanut molemmat aiemmat ottelunsa, mutta paikka kahden parhaan joukossa ja jatkopeleissä ei ole vielä varma.  IFK Mariehamn pysyy joka tapauksessa Interin takana, mutta sunnuntaina juuri ahvenanmaalaisia vastaan pelaava Honka voisi nousta Interin nykyiseen pistemäärään ja sopivilla lukemilla myös maalierolla ohi. Interin kannalta perjantain ottelun asetelma on kuitenkin selkeä: vähintään tasapelillä myös Haka pysyy takana ja lohkovoitto varmistuu.

Huominen vastustaja Haka on vahvistanut joukkuettaan tälle kaudelle useammalla Veikkausliigasta tutulla pelaajalla. Maalille Haka hankki Ilveksestä Mika Hilanderin ja puolustukseen ovat tulleet Eero-Matti Auvinen ja RoPS:ssa aikanaan pelannut Ndukaku Alison. Toisaalta keskikentällä Anton Popovits vaihtui hollantilaiseen Youri Loeniin ja hyökkäyspäässä Eero Markkasen sijaan nähdään KPV:ssa toissakaudella säväyttänyt Ishmael Yartey. Tuloksellisesti Haka aloitti lohkovaiheen vahvasti 3-0-voitolla IFK Mariehamnista, mutta jäi viime viikolla pisteittä Honkaa vastaan.

Inter puolestaan piti jo toisessa peräkkäisessä ottelussa nollapelin hoitamalla IFK Mariehamnin viime perjantaina 2-0-lukemin. Inter-puolustuksen keskustassa molemmissa otteluissa pelannut Arttu Hoskonen ei kuitenkaan halua ottaa nollapeleistä täyttä kunniaa pelkästään puolustajille.

– Ollaan jatkettu aika hyvin siitä, mihin viime kaudesta jäätiin puolustamisen suhteen ja vahvuus meidän puolustamisessa on koko joukkueen hyvä puolustaminen. Mitä paremmin hyökkääjät ja keskikentät tekee duuninsa puolustuksen ja prässien osalta, sitä helpompaa meidän puolustajien on hoitaa loput. Ja tässä ollaan onnistuttu hyvin, Inter-kasvatti perustelee onnistumisia.

Kaikkiaan 82 Veikkausliigan ottelua pelannutta Hoskosta ei ole nähty maalintekijätilastoissa kovin usein. Liigauran avausmaali syntyi kaudella 2018 Ilvestä vastaan juuri Hakaan siirtyneen Mika Hilanderin selän taakse, mutta sen jälkeen topparin toinen osuma tuli vasta viime kauden lopulla paikallisottelussa. Tällä kaudella Hoskonen on kuitenkin osunut jo kahdesti harjoitusotteluissa ja päässyt hyville paikoille myös cupissa. Tässäkin tapauksessa puolustaja antaa osan kunniasta muille.

– Meillä on ollut hyviä taktiikoita erikoistilanteiden suhteen viime peleissä ja pallot ovat olleet laadukkaita. Olen myös oppinut sijoittumaan ja lukemaan pallon lentorataa paremmin kuin aikaisempina vuosina, 23-vuotias kertoo viimeisimmistä onnistumisista.

Teemu Tainion valmentama Haka teki viime kaudella pitkästä aikaa paluun Veikkausliigaan ja vältti karsijan paikan vain pisteen erolla. Inter voitti viime kauden molemmat kohtaamiset liigassa, mutta Hoskonen ei silti odota helppoa ottelua.

– Haka on ottanut kehitysaskelia viime vuodesta ja tässä vaiheessa kautta erot ovat vielä suht pieniä. Molemmilla on isot panokset pelissä, joten odotan viihdyttävää ja tasaista peliä, Hoskonen ennakoi.

Inter-valmentaja José Riveiron ryhmä sai tällä viikolla odotetun lisäyksen, kun toppari Rick Ketting palasi täysipainoisesti joukkueen mukaan. Sen sijaan Markus Arsalo, Lassi Järvenpää sekä pienestä lihasvammasta kärsivä Jesper Engström eivät pysty pelaamaan huomenna.

Katso ottelu Ruudusta

Huom! FC Interin Suomen Cupin lohkovaiheen kotiottelut pelataan rajoitusten takia täysin ilman yleisöä.